reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

babki a podajecie witaminkę K dla karmionych dydkami?
jak tak to jak ją dajecie, bo niby trzeba to pyszczka, a ja nie mam pojęcia jak tu jej coś wkropić :-(

reklama
bananów nie można bo niby dzidzia ma zatwardzenie ale u mnie to się nie sprawdza nawet po mamuśki bananach mała ma musztardówkę :tak:
gorzej po chałwie trochę ją wysypało upssss

Znalazłam sposób na swoją, żeby w nocy choć troche pospać;-)Nie daję jej spać cały wieczór - tylko robimy porę aktywności od 18-19, ok. 22 kąpiemy i cycuś i do łózeczka spaćku i wtedy dajemy radę, choć pobudka co 2h na karmienie, ale przynajmniej śpi :baffled:

Czy jest coś takiego jak nadwrażliwość brodawek? Misia skończyła 3 tygodnie a mnie dalej boli zassanie:-( Potem już nic nie boli jak sobie smacznie je, ale samo zassanie to masakra - boli jak diabli. Potem boli troszkę jak skończę karmić, ale smaruję kremem i przechodzi... Cholera tracę nadzieję, że mnie kiedyś przestanie bolić karmienie - aż żal ściska, bo mleka tyle i tak przyjemnie patrzec jak je, ale ten ból na początku sprawia, że jak mam karmić to mam traumę i potrzebuję 1-2 minuty na psychiczne przygotowanie sie do tego :baffled:

agagsm... przy 1 córci bolało mnie własnie przystawianie ponad miesiac:zawstydzona/y: pozniej zaczeło przechodzic...
Jeszcze troszke, a na pewno przejdzie:tak:wytrzymaj dzielna mamusko!!!

mam to samo jak łapie suta to mało co się w fotel nie wcisnę z bólu, ale jak już ciągnie to jest ok ;-)
No dokładnie wgniata mnie w fotel z bólu... twoja Polcia dokładnie jeden dzień starsza, więc jak ci minie ten ból to mi napisz - będe wtedy żyła nadzieją, że mi też minie...

Asiowo - oj liczę na to co piszesz - miesiąc już coraz bliżej heh;-)

ooo rety rety moja Amelcia przechodzi dzisiaj samą siebie..wczoraj cały dzień pieknie przespała a w nocy jak obudziła sie po 1 tak dopiero koło 7 rano na dobre ją uspiłam a tak to z małymi przerwami na cycu wisiała.... i dzisiaj pospała 3 godziny i znowu urzęduje ! a ja padam na twarz już....

hmmm powiedzcie mi czy Amelcia już może chcieć pić z dwóch cyców a jeden jej nie wyt\starcza? bo cośmi się wydaje ze się nie najada..... ????

Tysiolek jak wyrabiasz sie w nocy? Karmisz ja na leżąco?
Ja karmie Tymka w nocy z godzine, dwie na raty i ledwie siedze a całą noc :no:

agagsm - takie bolące sutki ja miałam jeden dzień - trzeci dzień karmienia, teraz tak raz po raz - ale raczej nie mam , współczuje, smarujesz?

reklama
agagsm - mój ma już ponad miesiąc i dalej mnie bolą brodawki i to przez całe karmienie, i każde karmienie coraz gorzej, a przyssanie to ból nieziemski :-D

tysiolek - mój maluch od początku je z dwóch od rano do południa - tylko zmieniam go z ręki do ręki i pije cały czas z dwóch aż po kilku godzinach już nic nie ma i się wcieka.

Ja dziś pomimo tego że maluch spał wczoraj cały dzień, to muszę powiedzieć miałam dość dobrą noc :-D obudził się o 23, 2, 4, 6 i koniec spanie :-( ale w dzień pije pije pije i raz na 30 minut zasnął i teraz zasnął. więc chyba nie najgorzej.

Kupki mu się też unormowały, nie każda go boli :) a stosuję Biogaię i chyba ona skutkuje- chociaż dziś zrobił taką twardą zbitą żółtą bez białych grudków- może to normalne? czy powinny być dalej bardziej płynne?

Do góry