mimo ze Amela mi sie budzi w nocy raz na mleko to niczym jej nie zageszczam, bo staram sie własnie w druga strone coraz bardziej jej rozrzedzam mleko ! moja mała nie wypije wiecej na raz na noc niż 150 ml - nigdy nie wypiła więcej - i nie wpycham - na noc daje jej normalnie na 150 ml około 5-6 miarek mleka a w nocy np na 150 ml sypie jej 3 miarki mleka i satram sie coraz bardziej wodniste dawać - bo jak sie pokapuje ze to sama woda to moze stwierdzi ze po co sie budzić na wode
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
staram sie dawać tak w nocy bo potem w dzień nie chciała mi jesc i koło sie zamyka a tak jak w nocy nie dostanie to ładnie śniadanie i obiadek zje :-) a jak nie chce jeśc...cóz tez nie wmuszam jak bedzie głodna to sie upomni :-)
My nie mamy jakiegoś stałego schematu zywienia bo róznie wstajemy itd, ale rano przewaznie je albo kanapke z maslem i szyneczką z kurczat, albo jajecznice, rzadko kaszke bo jakoś już nie przepada. Potem na obiad je to co my wszyscy :-) klopsiki, kurczak, zupka, warzywka, full serwis, nie robie już jej osobnego jedzenia :-) wcina to co ja łącznie z twarożkami :-)
Na kolacje około 18 dostaje butle mleka 150 ml i w komonko około 19 :-)
Przed kolacja czasem dam kanapke albo deserek alnbo kaszke z owockiem zeby nasycić przed snem :-)
Oczywiście w ciągu dnia wleci pare biszkoptów albo petti berri albo kilka paluszków juniorków hihihi :-)
Pije soczków , wody bardzo mało :-) nie chce pić to nie :-) latem jak było goraco piła teraz widocznei nie potrzebuje :-)
A co do krowiego mleka to ja po nowym roku zaczne przechodzić na nie :-) jest dobre to Jana nie pasteryzowne, jednodniowe i bedzie gitarka :-)
Dla mnie nie ma sensu za długo podawac mieszanki bo jest to naciaganie nas na pieniądze ! do 3 roku zycia mleko modyfikowane? smiac się chce !
Kaja a kozie pił Ci Michał bez problemu? bo ona mi jakoś tak dziwnie smierdzi hihih ;-) ?