reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

u nas mała poprawa z jedzeniem choć ulewanie po mleku się zdarza ale D ma ciągle katar (chyba przez ząb go trzyma ) i ciągle go wciąga jak pije mleko z butli i potem pawik

no i D uwielbia ostatnio bułeczkę mleczną bardziej niż biszkopta je aż miło patrzeć :)

reklama
Kaszki na mleku nie chce - wiec dostaje na wodzie. Zatem je w ciągu doby jedynie 2 obiadki i 2 razy kaszkę na wodzie - bo mleka nawet łyżeczki nie udaje mu się wcisnąć. No i popić soczku z woda ile tylko chce.
Wygląda to tak, jakby mu smak mleka przestał pasować. Wcześniej uszy mu się trzęsły za mlekiem.

Znalazłam w necie coś takiego Nie chce pić mleka, gdzie szukać wapnia? - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety . Przeczytaj, może któraś z tamtych sugestii przypadnie Ci do gustu:-) Twój Synek niedługo zacznie 11 miesiąc, więc może wprowadzisz mu jakiś nabiał?

Jolcia moja tez ma skaze - tzn chyba juz jej przeszla ale do wizyty z dietetykiem mam nie podawac nabialu krowiego. Ja daje naturalny jogurt sojowy i dosypuje musli i bardzo jej smakuje. Czasem dodaje ten jogurt tez do owocow - moze to jest sposob zeby przemycic troche nabialu do posilkow dzieci, ktore nie chca go jesc?

Ivi a co jecie na kolacje? kaszke czy mleko? ja Ci pwoeim tak ze moja dostaje na kolacje kaszkę juz od długiego czasu a i tak jeszcze 2 razy w nocy wcina mleko. mysle ze nie ma co-trzeba zęby zacisnąc i mleko w nocy robic. jak dojrzeją nasze dzieciaczki to same przestaną jeśc w nocy. nic na siłe.

Jolcia777 moze mu sie mleko znudziło. moze zrób mu przerwę kilka dni. u nas np. teraz na śnaiadanie nie ma mowy o kaszce tylko musi byc kanapka.dopiero na drugie śniadanie zje kaszke i na kolacje.nam tez by się nudziło jak ciągle bysmy to samo jadły.

Jolcia te cisteczka są niedobre. ja juz małej dawałam ale pluła nimi dalej niż widziała. z tym że ona za słodkim nie przepada;-) az sama spróbowalam ale na mnie tez wrażenia nie zrobiły.

a powiedzcie mi czy dajecie już dwu daniowe obiadki? ja ostatnio byłam zmuszona bo bunt był na kaszki ale kurcze leniwa jestem i nie chce mi sie dwóch dań gotowac;-)

Jolcia te cisteczka są niedobre. ja juz małej dawałam ale pluła nimi dalej niż widziała. z tym że ona za słodkim nie przepada;-) az sama spróbowalam ale na mnie tez wrażenia nie zrobiły.

a powiedzcie mi czy dajecie już dwu daniowe obiadki? ja ostatnio byłam zmuszona bo bunt był na kaszki ale kurcze leniwa jestem i nie chce mi sie dwóch dań gotowac;-)

Ja niby zaczęłam dawać dwudaniowe. Tzn dopóki nie mam mięska ze sprawdzonego źródła, pierwszy (mięsny) jest ze słoiczka, a na drugi kombinuję coś warzywnego z ryżem lub makaronem lub ziemniaczkiem. I bynajmniej nie jest to zupka.

Beti ja zdecydownie nie mam zamiaru robić Ameli dwóch dań jak ona jednego nie zjada?! a po drugie ja nigdy nie jedłam dwóch dań ani moja rodzina wiec tak jak mówi Astrid Amelka bedzie jadła to co my :-)

a co do cisteczek to mi i Amelci skamują ale najlepsze i tak zwykłe biszkopty albo Petti Berri :-)

Jolcia kweistia gustu. nam dużo bardziej smakują zwykłe biszkopty.

co do obiadków dwudniowych to ja poprostu nie mam pomysłu na jedzonka dla małej.jak odmawia mi jedzenia kaszek (a tak sie zdarza) to co innego mam dac? ja to wogule obiadów nie jadam bo mi sie gotowac nie chce no teraz czasem cos zjem jak Fiolcia zostawi;-)

reklama
Tymek wieczorem je kaszki, czasem popija je jeszcze mlekiem. kolacje dostaje na ok 20 min przed kąpielą, czyli ok 40 min przed spaniem. Udało mi się ustalić, że młody budzi się ok 3 w nocy jeśli na wieczór dostanie kaszkę mleczno-ryżową. Natomiast pobudka jest ok godz. 5, jeśli wieczorem zje kaszkę mannę :)

Do góry