reklama
Karoli4
Fanka BB :)
a ja z moim dzieckiem ustalilam takie pory zarelka:
7:30 mliko
11 II sniadanie albo owocowe, albo pastina z jakims serkiem albo cus:-)
14 obiad
17 jogurt (ostatnio dwa, bo jeden to za malo) lub kaszka
20 kaszka na mliku
23 30 mliko
i nie wcina juz nic w nocy, tylko rano jak sie obudzi i spi cala noc
7:30 mliko
11 II sniadanie albo owocowe, albo pastina z jakims serkiem albo cus:-)
14 obiad
17 jogurt (ostatnio dwa, bo jeden to za malo) lub kaszka
20 kaszka na mliku
23 30 mliko
i nie wcina juz nic w nocy, tylko rano jak sie obudzi i spi cala noc
mam dwie owsianki i w zaleznosci ile mam czasu to albo gotuje takie tradycyjne platki na wodzie i pozniej dodaje z 3 miarki mleka w proszku a jak potrzebuja ja od razu to zalewam taka instant wrzaca woda i tyle. Dodaje tez troszke do smaku musli dla dzieci z cow&gate albo suszone morele ale generalnie zje tez sama owsianke. Taka owsianke mozna tez zrobic w mikrofalowce jak ktos woli. Dzieki temu odkryciu Natalia spi cala noc od ok 20.30 do 7.30-8 rano od kiedy skonczyla 6 miesiecy. Ale pewnie ma tez znaczenia, ze duzo je w ciagu dnia to pozniej nie jest juz glodna w nocy.
topoleczka
Karoli, u nas od niedawna jest tak:
6:30/7 mleko
10:30/11:00 obiadek mięsny
14:00 obiadek warzwny
17:00 kaszka
19:30 Mleko
6:30/7 mleko
10:30/11:00 obiadek mięsny
14:00 obiadek warzwny
17:00 kaszka
19:30 Mleko
F
Fiołek2010
Gość
dziewczyny a dawałyście już kapuśniak? podobno już można i tak sie zastanawiam bo u nas jest uwielboanie wszystko co kwaśnie;-)
topoleczka
Ja nie dawałam. Z kwaśnych rzeczy to jedynie ociupinkę ogórka kwaszonego zjadł i było ok. Może spróbuj najpierw dać odrobinkę, a jak będzie ok, to trochę więcej? Może Mała odziedziczyła po Was upodobania żywieniowe:-)
reklama
F
Fiołek2010
Gość
Topleczko to chyba po mnie bo M to by tonami słodycze zjadał.![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Czechow no ja ogórkowa tez taka bardzo delikatną daję. właśnie dziś Fiolcia pochłoneła całą miseczke.na jutro jeszcze mamy a w takim razie w czw ugotuję kapuśniaczek.
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Czechow no ja ogórkowa tez taka bardzo delikatną daję. właśnie dziś Fiolcia pochłoneła całą miseczke.na jutro jeszcze mamy a w takim razie w czw ugotuję kapuśniaczek.
Podziel się: