reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Twarożek daję albo taki ze sklepu plus coś do niego, albo robiony z mleka krowiego ze wsi.

I jeszcze pytanie - od kilku dni Fafla nie wypija mi butelki wieczorem, wypije może z pół, zastanawiam się, czy nie zamienić jej posiłków, tzn. np. rano o 11 zamiast kaszki dać butlę, a kasze wieczorem?

Czemu nie - zobacz, przetestuj. U mnie starsza tak jadła. O 11.00 to owoce dostawała albo małą kanapeczkę, ewentualnie ryż z jabłkiem

reklama
Chciałabym już dawać Fafli jogurt naturalny i dodawać do niego owoce, myślicie że już powoli mogę jej go wprowadzać? I od kiedy np. kefir? No dostaje już małe porcje twarożku i też nic jej się nie dzieje.

Pasi ja jogurt naturalny dawałam już jakies 3 miesiące temu z owockami i było cycus glancuś :-)
fajnie smakuje a i nie takie drogie jak te gotowe jogurciki np Hippa - 200 gr 5 zł ! a jogurt naturalny 1,20 :-)

heh a z mlekiem u nas odwrotnie - mała na dobranoc tylko mleko chce pić - kaszka be ! wiec daje jej około 17 kanapke z masłem i szyneczką a potem o 18 na dobranoc 150 ml mleka na dobicie :-)

Rox ja juz tez małej dawałam naleśniczki - chyba smakowało ! z musem jabłkowym a jutro zamierzam z twarożkiem zrobić :-)

Pasi u nas właśnie tak jest , rano mleko a kaszka do spania bo po samym mleku sie budzi!
Pierwsze naleśniki mamy w planie jutro ale serniczek załadował już kilka razy a ser wiadomo ze zwykłego mleka o róznych aromatach nie wspomne...!!! nic mu nie bylo i zjada sam caly, wielki kawal jak dla starego! zaliczyl też juz placki ziemniaczane ale takie wybiurczo potraktowane czyli tylko to co w srodku bo jednak na smazone to chyba za wcześnie?
Ale ogólnie smaczne jest to co mama ma na talerzu;)

jejku a ja się boję dawać naleśniki i inne takie rzeczy mój to ciągle wymiotuje i nie wiem potem od czego

i tu mam pytanie Czy wasze dzieci też jeszcze wymiotują po mleku ??? od kilku dni D co dzień wymiotuje mlekiem wieczornym czasem troszkę z rana :/

rozmyślam czemu ale od samego mleka nie bo na cycku też tak wymiotował :/
nie zagęszczam wymiotuje , zagęszczam też ....może to że coś w nosie mu jeździ czyli wiecznie zasmarkany jest ...już sama nie wiem bo to że ma katar wieczny też mnie dziwi a z drugiej strony nie bo ja też znowu lekko zasmarkana i Emilka znowu mi się rozkłada

Kurcze Gosia nie mam pojęcia czemu D może tak cały czas wymiotowac :-(
mi Amela wymiotowała może z dwa razy ale to jak miała nie wiecej jak 2 miesiące - opiła sie mlekiem z cyca w nocy i hlust wyleciało !
a może cos z tym refluksem żółądkowym ma czy jak tosię nazywa? może mu sie nie domyka prawidłowo? a byłas z tym u pediatry?

Moja koleżanka Aga - też miała problemy z wymiotami po mleku okazało się że to przez laktozę w mleku (musi być shydrolizowana).... I odkąd zmieniła mleko przestała wymiotować.

Jeszcze jedno bebilon wydał mleko sojowe dla dzieciaków - na receptę podobno

Tylko D potrafi o 18:00 po mleku zwymiotować o po tym o 22:00 np nie tak samo z rana jest różnie raz wymiotuje a raz nie dziś odrobinę ale kurcze wydaje mi się ze to przez smarki jak pije to niby nic mu nie leci ale mu jeździ coś w nosie jakby smarki zakończy pić i po sekundzie od razu odruch wymiotny

miesiąc temu pediatra mówiła że ma jeszcze prawo wymiotować nawet jeśli to nie przez smarki

ale wiecie też się martwię mimo ze on taki duży wagowo że dość że tak kiepsko obiady je to mleko całość zwymiotuje
w sumie jakoś specjalnie od urodzenia przecież też nie przybrał dużo on duży się urodził

My już zmienialiśmy Nan na Bebiko tamtego pić nie chciał nie wiem może teraz by zaakceptował też o tym myślałam żeby zmienić no zobaczymy jutro może się przejadę do pediatry tylko sama nie wiem czy do zdrowych czy chorych z tym niby katarem :/

reklama
Rox mnie tez własnie bardzo korci zeby zmienic Ameli mleko z Bebiko na Hippa , słyszałam ze jest jednym z lepszych , ogólnie jakoś mam zaufanie do Hippa :-) i jak to sie zmienia? pewnie dosypywać po mału do starego aż zupełnie stare wycofać? czy odrazu zmienić?

Do góry