reklama
nadineczka
Fanka BB :)
Poluchna wcina wędlinkę i mniam mniam będzie mięsożerna
szpinak i brukselkę na co Tatuś patrzeć nie może hi hi
topoleczka
A dajesz mu czyste mleko, czy mieszasz z kaszkami? Może jakąś dobrą smakową domieszaj i spróbuj dać Małemu?
ivi
uzależniona;) // I.2010
A ja już nie wiem co robić, młody od 2 tygodni zaczął się w nocy budzić na dokarmienie. I nie wiem czy dawać mu mleko czy kategorycznie odzwyczajać od jedzenia w nocy?? Ale jak to zrobić skoro on nie śpi bo jest głodny???
( Zaczynam wyglądać jak zombi bo nie wysypiam się w ogole.. poradźcie coś!!
Sel
Jolcia mysle ze inne mleko tutaj nic nie pomoze...my przechodzimy takie okresy srednio co miesiac dwa...mala poprostu przestaje pic mleko, daje kaszke a jak nie chce to jej problem...herbatki i obiadki owocki...nie chce to trudno jesli chora nie jest to znaczy ze wszystko w porzadku....wlasnie mielismy ostatnie 3 dni praktycznie bezmleczne...nie zamartwiaj sie bedzie dobrze.
F
Fiołek2010
Gość
Ivi ja bym dawała butle na Twoim miejscu,skoror si ebudzi bo jest głodny tzn ze jeszcze potrzebuje jesc w nocy. My tez jemy w nocy jeszcze 2 albo 3 razy to zalezy czy uda sie zjeśc pożądną kolacje;-)
reklama
topoleczka
Ivi, ja bym spróbowała dać Małemu więcej kaszki na noc do mleka albo może gęstą kaszkę. Może faktycznie jest głodny, a kaszka powinna go nasycić na dłużej
Głód w nocy może być też sygnałem, że dzieciątko w dzień za mało zjada. Może przejrzyj sobie schemat żywienia niemowląt http://www.bobovita.com.pl/cms/imag...iemowlat_karmionych_mlekiem_modyfikowanym.pdf i zobacz, czy może coś więcej synkowi dawać.
Jolcia, rozmawiałam dziś z moją koleżanką i okazało się, że jej córcia też odmówiła jedzenia mleka (rano tylko, bo wieczorem je na półśpiaco). I kumpela robi jej jej zamiast mleka kaszkę na śniadanko. Może też spróbuj:-)
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Jolcia, rozmawiałam dziś z moją koleżanką i okazało się, że jej córcia też odmówiła jedzenia mleka (rano tylko, bo wieczorem je na półśpiaco). I kumpela robi jej jej zamiast mleka kaszkę na śniadanko. Może też spróbuj:-)
Ostatnia edycja:
Podziel się: