reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

W Polsce chyba nie ma ryb w sloiczkach. Tutaj sa rozne rodzaje, ale inne mojemu nie smakuja. Wlosi jedza duzo ryb, to czesc ich kultury. Takze i dla dzieci zrobili sloiczki:-) A ja rybna totalnie nie jestem. Takze dla mnie to bomba rybka w sloiczku od razu z warzywami. Trzymam miske z dala od mojego nosa i mu daje:-) A chce, zeby wszystko sprobowal. Moze bedzie lubil rybe tak samo jak moj m. Zwlaszcza frutti di mare:-) na ktore ja nawet patrzec nie moge, bo mi sie na wymiociny zbiera.

Ostatnia edycja:
reklama
pewnie, że są... od lat są, Oli szamała... Młody tak jak Boo wymiotował po słikach dalej niż widział. Zaczęłam gotować i spokój, i zjada 3x więcej. Rybę z brokułami w parowarze musze spróbować, i tak w całości mu dajesz radzi sobie??Ja to bym musiała miksowac chyba...

co do rybki to ja Ameli robie w piekarniku łososia w foli aluminiowej z masełkiem - pyszotka - można tez koperkiem posypac - Amela szama aż miło - a do nas dodatkowo dodaje czosnek i pieprz :-)
dawałam Ameli jeszcze Tilapie i tez jej smakowała :-)

a co do słoiczków to Amela bardzo lubiła tego Gerbera łosiś z warzywami :-) ale eraz nie chetnie je już takie papki wiec pieke jej sama rybke :-)

a jak jest z pomidorami? można już dawać? jak narazie to K liże i mu smakuje. u nas powoli z jedzeniem się rozkręca.

a no i ostatnio żadnych owocków nie chce nie wiem jak go zachęcić. mamy tyle jabłek a on ich nie cierpi:(
jakie wy dajecie i jakie najbardziej smakują???

Ostatnia edycja:
Bećka u nas odwrotnie - owoce są super obiadki są be i obrzydliwe.

Ja już dawałam pomidora - było okej. A dziś mam pulpety w sosie pomidorowym - zobaczymy

reklama
Bećka, w necie znalazłam info, że surowe pomidory wprowadzamy w 11-12 miesiącu. Gotowane wydaje mi się, że wcześniej. W każdym razie my już jedliśmy w zupce no i przecier pomidorowy i wszystko ok.
Co do owoców-Tymek jest wszystkożerny. Chętnie je jabłuszko, bananka, winogrona z ogródka, brzoskwinie, nektarynki.

Do góry