reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

no właśnie jedynie po cycu mój nie wymiotuje a wczoraj mi baba na izbie przyjęć powiedziała że cycka jak najmniej tylko herbata czarna i woda z glukozą bo cycka tez nie wiadomo ile pije i sie odwodni

Ja tam w kompetencje tej babie wchodzić nie zamierzam, aleco za baba na tej izbie się znalazła???.
Moim skromnym zdaniem i to co podczas mojego pobytu w szpitalu się dowiedziałam, to:Jeżeli dziecko chce cyca i dobrze go toleruje, to dawaj jak najczęściej. Przecież twoje mleczko to nie tylko jedzenie, ale także picie. A picie -. Często, po troszkę. Poza tym czarna herbata dla takiego maluszka? Skąd ta kobieta się urwała? Glukoza ok, chociaż mój nie chciał jej pić.
A odwodnienie rozpoznasz jak maluszek np. nie będzie płakał bez łez, albo nie będzie się ślinił (sucho w ustach)

reklama
Andzia ja tych lekarek nie będę komentować hehe

mam w wypisie napisane że dawać czarną herbatę , marchewkę z ziemniakiem , kleik ryżowy , kompot z jabłek , chrupki kukurydziane no i glukozę z wodą i w sumie tylko zjadł dziś z 3 chrupki kukurydziane i ten kleik zwymiotował herbaty czarnej na pewno nie dam choć nie wiem może ma jakieś właściwości na biegunkę a ja jeszcze nie wiem hmm???no i cały dzień cyc

ale dziś biegunka mniejsza z 3 kupy i raz ten pawik i stan podgorączkowy no ale dietę mu chyba zrobię jeszcze kilka dni aż zeby nie wyjdą i w sumie nie wiem czy powiązać to wszystko z zębami

no i mój już raz był odwoniony ale w południe było wszystko ok a w nocy już stwierdzili odwodnienie ale dostał wtedy 40 gorączki może to go wymęczyło ale nie poznałam odwodnienia może też nie zdążyłam się przyjrzeć bo od razu jechaliśmy do szpitala

Gosiu- to życze szybkiego powrotu do zdrowia. Trzymajcie się cieplutko.
A herbata czarna gorzka pewnie ma tam jakieś właściwości - to fakt, ja piję, jak mnie żołądek boli. Ale takie maleństwo- to raczej nie powinno, bo zawiera teine.
jeszcze raz - tulam mocno.

Nam na biegunke tez doktor polecil bardzo slaba czarna herbate ale dodal zeby byla dobra gatunkowo;-)
Kaja tam na pewno jest przepis na bezmelczna mieszanke tez;-) powinno pisac cos mniej wiecej takiego : Milchfreier Früchtebrei tzn bezmleczna mieszanka z owocami-to na hippie a na milupie? hmmmm....Milchfreier Getriede Obst Brei-znaczy to samo;-)
Halbmilch to pol na pol mleko i woda:-)
Ja robie tez na wodzie.Na noc tylko zageszczam mleko kaszka ryzowa.
Jak na razie Alex zjada wszystko co mu podaje.A ..przepraszam -chlebek jest beeee!;-)

A ja tu kombinuje, zeby dostac te kaszki. W sklepach nie ma. Jedyne wyjscie, to przez net, a sobie cenia jak za zboze. :-(

A ja tu kombinuje, zeby dostac te kaszki. W sklepach nie ma. Jedyne wyjscie, to przez net, a sobie cenia jak za zboze. :-(

ja tez mieszkam w UK i podaje tutejsze kaszki i owsianki z hippa - mojej bardzo smakuja. Robie jej tez manne bo spokojnie mozna dostac w kazdym sklepie. A smakowe kaszki ryzowe kupuje w polskim sklepie czy asdzie.

justa ale chodzi o to ze tutejsze z UK maja mleko modysikowane w skladzie...Macy chyba chodzi o takie bezmleczne.

A myśmy dziś mieli bananowe mleko:-D:-D:-D
Mały w czasie jedzenia barszczyku kopnął mi w miseczke i połowa zupki wylądowała na mnie:rofl2: No i dziecko nie najadło się tym co zostało w miseczce. A że nie miałam przegotowanej wody pod ręką, tylko soczek bananowy, to szybciutko zrobiłam mleczko na tym soczku. Ale było pyszne:tak::-D:-D:-D

no wlasnie nie maja - przynajmniej nie wszystkie. Moja Natalia ma skaze wiec sama musze kupowac takie bez mleka modyfikowanego w skladzie i sporo tego jest - nawet w bootsie jest owsianka z jablkami i bananami bez mleka :) kaszka manna i ryzowa jest tez bez mleka

reklama
A myśmy dziś mieli bananowe mleko:-D:-D:-D
Mały w czasie jedzenia barszczyku kopnął mi w miseczke i połowa zupki wylądowała na mnie:rofl2: No i dziecko nie najadło się tym co zostało w miseczce. A że nie miałam przegotowanej wody pod ręką, tylko soczek bananowy, to szybciutko zrobiłam mleczko na tym soczku. Ale było pyszne:tak::-D:-D:-D

mleczko na soczku?? tzn zamiast wody dałas soczek tak?? nic mu po tym nie było? pytam bo moja dalej mleka nie chce pic wiec suzkam sposobu;-)

Do góry