reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

dziecie na razie lezy spokojnie w lozeczku to moze cos napisze...

Klara - na dziaselka ponoc dobry zel Dentinox - ja taki posiadam

Paulina - chyba nic nie poradzisz, musisz dawac papki az sie sam przelamie, ew. te chrupki lub bula tak jak dziewczyny pisaly

aga
Michalek je (+/- oczywiscie)
7:00 - 230ml mleka
11:00 - obiadek caly sloiczek, przewaznie z mieskiem
15:00 - kaszka na 100 ml wody plus pol sloiczka owocow lub gotowy deserek ze zbozami
19:00 - kaszka na mleku i tu roznie: rozrobione na 150-260ml mleka

A co do dopajania to wypija 100-300ml wody z sokiem w proporcji 4:1, samej wody nie ruszy.

Sel - ja ostatnio tak samo pisalam i chyba na mnie teraz kryska przyszla wiec uwazaj ;-)

Rano dziecie zasypialo mi 1,5 godziny, smarowalam zelem dwa razy, zeby nie przeszkadzalo ojjjj cos ewidentnie wisi w powietrzu... za to po poludniu zasnal sam w 5 minut i teraz wlasnie poszlam przed chwilka sprawdzic i widze ze znowu sam sie ululal :-) A tylko polozylam go do lozeczka i dalam smoka :-) Jak dla mnie bomba :-) Chyba granulki go uspily ;-)

Ogladalyscie dzis ostatni odcinek? Tak mi sie na mysl nasunelo: jakim trzeba byc egoista, zeby dziecie tresowac tylko dlatego, zeby sie wyspac i miec czas na imprezki :no: Po co takim ludziom dzieci skoro mysla tylko o sobie?

reklama
andzia ja też późno kładę - o 20.00 rozpoczynam kąpiel, potem cyc więc śpi z pół godziny później.
Nie jesteś tez sama w tym wspolnym spaniu, ja śpię z Tymkiem od dawna i narazie tak pozostanie.

aga23- a na jakim materacu tak dobrze dziecko ci śpi?
My mamy kokos-pianka-kokos.

Ja mam kokos-gryka-pianka

Dziewczyny dzieki za odpowiedzi w sprawie jedzenia ;-):tak:

Zrobiłam Damianowi budyń BOŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻEEEEEEEEEEEEE:szok::szok::szok::szok::szok: nienadążałam go na łyżeczke nabierać. Zjadł sporą miseczke tego budyniu :szok: Teraz słodko śpi :-D:-D

Zrobiłam Damianowi budyń BOŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻEEEEEEEEEEEEE:szok::szok::szok::szok::szok: nienadążałam go na łyżeczke nabierać. Zjadł sporą miseczke tego budyniu :szok: Teraz słodko śpi :-D:-D
mój też tak wciągnął jeszcze zjadł z owocem a mu jakoś kiepsko wchodzą same i nawet pół nie zjadał tak samo lubi te słoiczki z twarożkiem lub jogurtem z gerbera choć też całych nie daje rady zjeść wiec ten budyń dla niego to sporo ;-)

zmykam kąpać małego bo już marudny

Zużka chodzi spać między 19 a 20, ale czesto zdarza się ze o 22 , bo my czesto wyjezdzamy:-)

A ja chciałabym spać z Z ,ale wszyscy odradzają, ze przyzwyczai się i do 3 lat bedzie chciała spać ze mną

mój rybą pluje dalej niż widzi
śpi ze mną pół nocy, bo zasypia sam w łóżeczku..
a na noc ostatnio pakuję w niego kaszkę bo po cycu co chwilę się budzi z głodu :( nie wiem czy jest sens dalszego karmienia piersią .. :( w ciągu dnia nie karmię w ogóle, tylko w nocy i rano przed wyjściem do pracy :(

A u nas ze spaniem zmiana. Młoda przez ostatnich 8 tygodni spała ze mną. Tak się przyzwyczaiła, że cycuś na wyciągnięcie języka, że pół nocy potrafiła ciągnąć a mnie później sutki bolały. Dwa dni temu zapowiedziałam zmianę. Był bunt, ale się udało. No, a teraz się przyznam, że mi tego brakuje...

Ivi, karm, jeśli masz ochotę. Karmienie nocne jest bardzo wartościowe. Ma więcej dobrych tłuszczyków, które sprawiają, że mózg Tymcia rośnie w siłę.

Morka, i jak ryba podeszła Buni?

A ja dziś odkryłam że mała to duża kanciara. Ode mnie nie chce nic jeść TYLKO cyc. Natomiast od opiekunki wcina nawet pół słoika (na nią to dużo). Normalnie rynce opadają.

reklama
Do góry