reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

reklama
Właśnie wróciłyśmy ze spacerku

Aga23 budyń robiłam na mleku Zuzi, jeszcze się boje na zwykłym.

Zuzka pije mleczko z 4, 5 razy ale na raz przypada jej 100 ml, czyli w normie:-)

A zuzka dzisiaj koszmarna, idą 2 na dole , już je widać i dałam jej troszkę syropku i jest juz lepiej

pogoda się psuje buh

Mój Mati je 4 butle dziennie, owocki i obiadek. Butle są o godzinach: 6 - bardzo mało ok 100 ml, 09:30 - 200 ml, 13:30 - 200 ml i po kąpieli 220 ml.
Chyba powinnyśmy zmienić watek jesli chodzi o to jedzenie :)

Tysiolek, gratuluję kolejnego maluszka w rodzinie :-)

Malwina, na pewno zasmakuje :-)

Sel, my też bezzębni, więc łączę się w bólu ;-)

Aga 23, Emi je 2 butelki dziennie.

7.00 butla 210ml
11.00 kaszka
15.00 obiadek
16.30 owocki
19.00 butla 210ml

My też wróciłyśmy ze spacerku, byłyśmy krótko, bo mnie ciągle zalewa :baffled: Ostatnio M mówi mi, że mała jest bardzo nieśmiała na dworze i nie odzywa się. Tia... wczoraj i dzisiaj była tak nieśmiała, że wszyscy ją słyszeli i aż echo niosło :-D
A ja nie wiedzieć czemu czuję, że muszę mieć wszystko przygotowane na ząbkowanie. Granulki odebrałam, kupiłam jeszcze jeden gryzaczek do chłodzenia, żel już mam.

Pamiętam, jak byłam jeszcze na wsi i czekałam, aż moja koleżanka urodzi, i przyszedł dzień, kiedy cały czas spoglądałam na telefon i byłam naprawdę przekonana, że dostanę sms-a, że urodziła. Sms przyszedł i od razu wiedziałam i faktycznie urodziła :-) Może to jakaś intuicja ;-)

Ostatnia edycja:
Tysiolek, u mnie podobnie, o 18.00 kąpiel, butla i kimono ;-) A zasypia różnie, czasami od razu, czasami poopowiada jeszcze cały dzień misiowi ;-)

u mnie to zależy o której D ma ostatnią drzemkę teraz przez zęby się wybudza i drzemki ma krótkie i nie raz ma późno ostatnią i jak śpi do 19:00 to wtedy raczej wcześnie nie idzie spać często też tak jest że jak gdzieś jedziemy np wczoraj wracaliśmy z jeziora o 18:00 to śpi w aucie ...no i wtedy to 21:30-22:00 idzie spać

ale jak dzien normalny i spokojny to o 20:00-20:30 mam czasem tak że on i akurat Emilka już śpią

a mój na wszystkie kaszki obrażony od początku nie tknie i koniec i wiecej nie kupuję teraz próbuje dawać budyń dziś z owocowym deserkiem bo owoce też niezbyt zjada tylko obiadki w miarę

ale jak je obiadki czuje że idzie znowu w masę hehe no i cyc cyc i cyc to to co uwielbia

a mój je tak:
rano mleko, potem kaszka z owocami, potem mleko, pózniej zupka i na kolacje mleczko

aga23- a na jakim materacu tak dobrze dziecko ci śpi?
My mamy kokos-pianka-kokos.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam i ja...
Mam nadzieję, że u nas mega płaczu nie będzie dziś...
Pasi obstawiam że coś masz z tą intuicją, ja już nazwę granulek spisałam, podrzucicie mi jeszcze nazwę żelu? bo boję się że u nas też zęby choć ja na dziąsłach nic nie czuję...
Paulina u nas tez ledwie drobinka to się do wymiotów zmuszał i krztusił... Wczoraj była inauguracja buraczkowej i uwaga mimo że buraczki przez sito przetarte to wg mnie mikro drobinki było czuć i to sporo a młody zjadł- szok.... może my już jesteśmy na dobrej drodze...ale ja już mu podaję chrupki kukurydziane i bułę do obślinienia i tam mu czasem jakaś drobinka wleci ale jest dobrze....
Kaja dziękować za komplementa....
Mamusiom budzącym się do maleństw rozpłakanych i rozmarudzonych współczuję...

a jeszcze co do zabierania dzieciątka do siebie, C jak marudzi ok 2-giej, albo czasem 3ciej to biorę go do nas, powód prosty -własne lenistwo, nie chce mnie się wstawać co chwilę by przytulić czy włożyć smoka, czy też odstać tych 10/20 minut aż porządnie zaśnie i tak Młody śpi z nami do 7 mej....

Pasi ja widziałam dopiero 2 odcinki w swojej karierze tego serialu "Usta Usta" i jestem zachwycona!!!!!!!

No nic spadam sobie bo trza receptę na mleko odebrać i dziś wieczorem gość a właściwie gościówa :tak:

e: jeszcze co do jedzenia to u nas idzie tak:
4:00/5:00 mleko 210
8:30 lub 9:00 lub max 9:30 180 ml mleka lub 210 ml mleka lub na 100ml wody jakaś kaszka+ cały słoiczek owocu...
12:00 lub max 12:30 obiadek - 200g zupka lub jakieś danie....
18:30- 19:00 mleko z kaszką ale takiej gęstości do picia....

Młody nic nie dopija- z 2 łyki,chyba że upał to wtedy zejdzie ze 100 ml wody przez cały dzień- to się u nas nie zmienia, a ile Wasze dzieci dopijają?

Ostatnia edycja:
Do góry