reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

u nas tez juz byla zupka z pomidoromi ale bez rewelacji. króluje za to dynia i indyk a ostatnio wogule jedzonk łyżeczką jest beeee i wiecie co? po 4 mies moje dziecko przeprosiło się zmlekiem!!! narazie jemy jedno butle nie na śpiocha (reszta podczas snu, dzremek) ale to i tak jest sukces!!! nawet nie wiecie jaka to ulga jak dziecko po takim czasie je normalnie mleko i to całe porcje. bo jednak na piocha brzusio szybciej sie napełniał i mleczka zjadała mniej.,
a no i furore robi bułka z szynką :tak:

reklama
I schaboszczak :-D

A u na wszystko ok, pomidorki bardzo jej smakowały, ale koperek chyba nie podszedł, Dostała dwa razy i tak średnio jej ten obiadek szedł.

Za to na wakacjach moje dziecko po raz pierwszy obraziło się na wieczorne mleko. Jak widziała butelkę, to wyciągała do niej rączki, ale jak tylko smoczek dotknął języka, to było takie zniesmaczenie, że szok! Na szczęście na trzeci dzień wszystko wróciło do normy :-)

coś te nasze maluchy zbuntowały sie widze na jakiekolwiek jedzonko hihihi
a tak sie cieszyłyśmy jak zaczynały jeść i im wszystko smakowało, a teraz? zupka taka nie, obiadek nie, flacha nie, ewentualnie poniupla biszkopta i daj mi mamo spokój !
heh Amela jak zjadła dzisiaj o 5 flache mleka (koło 120 ml) to oko 10 chciałam jej dać kaszkę manne z owocami, zjadła z 5 łyzek i już niet i poszła spac na głodniaka heh, ciekawe czy obiadek zje? muszeją chyba troszkę przegłodzić to moze chetniej coś zje ! bo mam już dosyć wywalania jedzenia :-(

a my jemy w nocy raz ale tylko dlatego zeby nadrobic te 3 tygodnie nie jedzenia. Jak tylko dojdzie do wagi takiej jak powinna miec wedlug siatki i swojej lini (zeby mi w przychodni dupy nie truly) to bedziemy spac slodko cala noc znow.
TFU TFu odpukac moje dziecie pokochalo mleczko!

jak tak czytam wasze zmagania z zebiskami i jak wasze maluchy cierpia to jestem przerazona...my nadal bezzebni i cisza na pokladzie nic nie zapowiada pojawienia sie chociaz pol zeba.

Ide dopic kawke i poskladac gore prania.

Milego dzionka.

andzia ja Amele biore do łózka dopiero tak koło 6-7 rano jak sie obudzi, to biore ją do siebie i jeszcze do 8-9 śpimy sobie :-)

aga ja karmie mlekiem na noc do spania około 19, potem butla około 23, potem o 5 rano i to wsio - potem daje kaszkę, obiadek i jogurcik i potem dopiero znowu mleczko ok 19 na sen :-) także 3 razy - ale czasem wyjdzie i 4 jak sie obudzi gratisowo w nocy więcej :-)
(dzisiaj obudziła sie już o 1.30 znowu niby na mleko ale mówie nie ma tak dobrze, dałam jej wody zabarwionej tylko mlekiem i dała 3 łyki i olała i poszła dalej spac :-D )

aga moja mama dała już Ameli budyń na normalnym mleku i było oki, fakt ze ja tego nie widziałam :wściekła/y: ale nic jej nie było :-) pozatym hippowe jogurciki też sa na mleku pasteryzowanyma nie na modyfikowanym..czyli pewnie już mozna :-)

Amelcia dzisiaj na ibiadek zjadła to co i ja... gotowane klopsiki mielone w sosie koperkowym z ziemniaczkami i marchewką , az się cała trzesła - wkoncu zjadła coś ze smakiem :-)

reklama
andzia moja standardowo chodzi spac o 19 :-D czasem sa odstepstwa i koło 20 a czasem nawet o 18 padnie jak jej ostatnią drzemke zabiore :-)

a wsumie ...wasze dzieci jak chodzą spać?
ja o 18 kapie, butla i w kimonko :-)

Do góry