reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

dzięki dziewczyny, mam nadzieję że już niedługo zobaczę jakiegoś ząbka bo wszytsko na nie zwalam :) Ma już długo rozpulchnione dziąsła więc zobaczymy

Ja tez się martwię, że mój K prawie cały czas na samym mleku, próbuję mu codziennie wciskać jakąs zupkę zje parę łyżeczek i koniec. Chciałabym żeby otwierał buziaka jak mu coś daję a on zaciska:-(

Czy rybkę to już można dawać?

reklama
Bećka ja dawałam wczoraj też tylko że ze słoiczka -gerber

ja się zastanawiam czy mały nocnym budzeniem mi tak laktacji nie rozkręca że w dzień cycki pełne na maksa ...

Asiowo - troszkę Ci zazdroszczę tak dużej produkcji mleka. U mnie mniej, ale po powrocie z pracy mój Synuś jest bardzo stęskniony za cycusiem.
Wczoraj dostałam paczkę z Hippa niby nic wielkiego, bo tylko 1 zupka i próbka kaszki, ale mam kupony rabatowe do Carrefoura i mogę kupic inne produkty w obniżonych cenach.

A ja wogóle nie dostałam, żadnej paczki, wiem , że już kiedyś o tym pisałyście. A ankiete wypełniałam w szpitalu.

Ja też wypełniłam w szpitalu wszystkie ankiety i dostaję paczki z różnych firm, ale z Hippa to nie dostałam. A jak napisałam maila z pytaniem, czemu nic nam nie przysyłają, to mi napisali że na pewno nie wypełniłam tej ankiety, a poza tym to nie oni wysyłają te paczki tylko jakaś tam agencja, a ponieważ to był ich drugi minus u mnie to już nie kupuję ich produktów :-)

Kiedyś dawno, dawno temu, tzn. jak mój synuś miał około 2 miesięcy (piękne czasy), zalogowałam się na stronie Hippa i może dlatego mi teraz coś przysłali.

A ja wczoraj zrobiłam K zupkę buraczkową i zjadł pół miseczki:-)...ale karmiła go moja mama a ja skakałam z zabawkami nad nim:crazy:, mam nadzieję,że to się zmieni, bo skubaniec tak zaciska buziaka,że trzeba celować jak chce coś "powiedziec".

bećka - Tymek od czasu jak zaczął ząbkować też tak robi, trwa to już 3 tygodnie i doprowadza mnie do szału. Je chętniej owocowe deserki jedynie, na zupę tak zaciska, że nawet jak sie go rozsmiesza to cwaniak śmieje się a usta ściśnięte w trąbke. Staram się być cierpliwa i czekam aż minie...

reklama
i u mnie tez tak jest, spiewam skacze, recytuje wszystko zeby wcisnac troche zupki czy kaszki ;-) a dzis miara sie przebrala i nie wciskalam kaszki jak nie chciala , dalam jej butle z mlekiem to co zostalo z robienia kaszk i szok!!!!!!!! pierwszy raz od 4 mies. wypila mleko!!!na szybko dorobilam cala butle i wypila normalnie- nie na spioch,siedziala w fotelika do karmienia i pila a ja skakalam z radosci. teraz juz wiem ze potrafi;-) mam nadzieje ze nie ciesze sie zbyt wczesnie;-)

a co do otwierania buzi przy jedzeniu to moja jak byla wyspana i glodna to zawsze otwierala,faktycznie pochrzanilo jej sie jak zaczela zabkowac-mam nadzieje ze to niedlugo wroci do normy.

Do góry