reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Aga... Laktator mam, ale łatwiej mi wycisnac cos recznie;-) i tak robie jak musze... Pije tyle, że wysycham :-D:-p
Gosiu... najpierw zastapiłam 1 karmienie deserkiem i wtedy jeszcze było ok, po 1,5 tygodniu wprowadziłam obiadek i cycki juz strajkuja:zawstydzona/y::-p

A robisz tak, że obiadek oddzielasz karmieniem od deserku?

reklama
Asiowo oby:tak: Ja ostatni raz karmiłam w marcu i jeszcze mam mleko:-D Mało bo mało ale jest i siem zastanawiam czy mi już tak zostanie forever? :-D
Zapodaliśmy dzisiaj słoik z przecierem pomidorowym wszamała i nic nie wylazło. Ale jej chyba już po niczym nic nie wyjdzie:-D

o widzę że temat dla mnie - właśnie chciałam się was zapytać co z tymi cyckami.. U nas mały w dzień prawie w ogóle nie chce cyca. Rano i wieczorem do spania owszem, ale w dzień to kaszka z owocami, zupka i kaszka malinowa a do picia woda (najlepiej z "normalnej" dorosłej szklanki;) )Cycki produkują coraz mniej.. boję się o laktację :( :(

u nas w ostatnich dniach obraza na zupki i owoce, mleczko jest ok ale zanim zacznie jeść to jest bunt chwilowy a potem zjada całą butlę, jedynie co chce jeść poza mleczkiem to zupkę marchewkową z ryżem
trochę się martwię bo chyba samo mleko takiemu dziecku nie wystarczy

Agniecha ,Oli czasem tez robi jazdy z jedzeniem.Teraz jak sie ochłodziło to ładnie je.czasem zje 100 mleczka i wiecej nic nie chce.Moze to zabki?

ivi - ja myślę, ze laktacja się dopasuje; ja już w dzień mniej karmiłam bo Tymek jadł zupki i deserki i się zmniejszyła... a teraz przez ząbkowanie tylko ewnetualnie owoce przyjmie - martwi mnie to też bo kurcze słodsze to jest a zupka bee - i karmię dużo więcej odkąd ząbkuje i mleczka jest wiecej
agniecha, sylwia - to tak jak u nas, mniejszy apetyt

edit - się połapałam, że Asiowo pisze, że jej się laktacja odwrotnie porobiła... moze to tylko chwilowe? kurcze jesli boli to odciagać trzeba... granulki na zmniejszenie laktacji są ale ja nie wiem jak to podziała bo przecież ty nie hccesz stracić mleczka w ogole; szałwia ponoc też niekorzystnie wpływa na laktacje, mzoe delikatnie narazie herbatką potraktuj?

reklama
dzięki dziewczyny, mam nadzieję że już niedługo zobaczę jakiegoś ząbka bo wszytsko na nie zwalam :) Ma już długo rozpulchnione dziąsła więc zobaczymy

Do góry