reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Dzięki dziewczyny muszę spróbowac z tym żółtkiem, ale świeże jajeczka ze wsi dopiero będe miała w sobotę:( a takich sklepowych to raczej się boje!
Beti: no może u ciebie to mleko kozie by się też sprawdziło i Fiolcia by polubiła i nie trzebaby ją karmić na śpiocha?:)
Sylwia: nie ma co wracać do tematu, bo już dawno jest po:)
Sel: fajnie, że mleko kozie wam służy - promowałas pamiętam kaszę jaglaną, a mała nie toleruje - kurcze normalnie ironia losu:(

reklama
Sel - cieszę się, że macie zielone światło na nowe produkty. Mleczko kozie..o mamo pamiętam jego zapach ale my 17 lat temu mielismy prosto od kozy... jasny gwint... nie był najpiękniejszy ale Michał pił wiele miesięcy.
Beti - z tego co wiem u Sel nie ma alergii a raczej chodzi o żywność oczyszczającą lekko malutką.
agagsm - a Michasia nie chce jaglanej? Tymka to ulubiona... no sprzed ząbkowania...

Dostałam odpowiedź od Hippa - wklejam:

Pisząc „zgodnie z przepisami prawa” wskazujemy na to, że nie jesteśmy jedynym producentem żywności dla niemowląt nie stosującym modyfikacji, sztucznych barwników, konserwantów czy substancji aromatycznych, tylko ten nakaz jest zapisany w rozporządzeniu, wiec muszą się do tego stosować wszyscy producenci.
Daltego też może mieć Pani pewność, że w żadnych produktach HiPP nie znajdzie Pani skrobi modyfikowanej, substancji aromatycznych, barwników, substancji konserwujących.

No oby tak było bo troszke tych słoiczków Tymek już skonsumował. Generalnie zaczał mi się tez podobać Gerber - ale Tymkowi to się ostatnio jedynie cyc podoba więc trzeba przeczekać.

Aga ,widzisz własnie to mnie wkurza.Napisałam co mysle ,a ty odpisujesz nie ma co wracac do tematu bo juz jest po:sorry2::wściekła/y:

Wygląda na to ,ze to forum jest tylko dla wybranych i owe osoby moga pisac co im sie podoba .Jak ktos napisze szczerze co myśli np Tysiolek o Kaii ,czy Kaja o Tysiolku to jego posty są edytowane.

Nie podoba mi sie to wszystko.

Są jakies przepychanki słowne z których nic nie wynika.

Nie chce sie wypowiadac za inne osoby,ale chyba nie tylko mnie to drażni.
Jesli sie z czyms nie zgadzam ,to przeczytam i nie odpisuje ,finito.

Nie wiem gdzie sie podziałay moje dziewczyny,radosne ,z poczuciem humoru ,które zawsze wsparły dobrym słowem,ja ich nie widze:no:

Sel, super że Alusi posmakowało mleczko od kózki :) Trzymam kciuki żeby Ala miała apetyt
Kaja, dzięki że wkleiłaś odpowiedz od hippa, dobrze wiedzieć
Sylwia, ja też mam wrażenie że nie fajnie się tu ostatnio dzieje :(

Sylwia popieram cie w calej rozciaglosci.
forum jest od wymiany pogladow,od zdobywania wiedzy...ja np. dowiedzialam sie niechcacy ze istnieje cos takiego jak ortoreksja( dobrze napisalam?).Rozmawiamy tu mysle tak jak bysmy rozmawialy na zywca. Gdyby cos mi sie nie podobalo'' w realu'' to tez bym powiedziala: ee ty Jozia to czasem nie przesadzasz?ooo a ty Halinka to swietnie rozwiazalas itd.itp. Nie wiem czy ktos kogos tu urazil bo zostalo wyciete,wiec na temat rozmow pomiedzy uczestniczkami nie powiem wiele.Ale fakt jest faktem atmosfera jest tu ostatnio niezdrowa.....

U nas była jagnięcina z kaszą jaglana D też niezbyt jadł ale to też był okres upałowo-ząbkowy wiec może dlatego

no i ja dziś dałam do obiadku pół żółtka :tak:

a robił ktoś zupkę pomidorową ? mnie kusi ale teraz czy pomidory świeże dajecie bo widziałam że do słoiczków jest koncentrat dawany i nie wiem co lepsze

Sel z tego co pamietasztez macie alergie, dlugo u was byly problemy z piciem mlesia? Fiolcia pije jedynie na spiocha od juz prawie 4 mies. czasem sil mi brak. to juz mozna podac mleko kozie???hmmm?musze zapytac mojej el doktore.
Sel: fajnie, że mleko kozie wam służy - promowałas pamiętam kaszę jaglaną, a mała nie toleruje - kurcze normalnie ironia losu:(

Sel - cieszę się, że macie zielone światło na nowe produkty. Mleczko kozie..o mamo pamiętam jego zapach ale my 17 lat temu mielismy prosto od kozy... jasny gwint... nie był najpiękniejszy ale Michał pił wiele miesięcy.

Beti alergii u nas nie bylo tylko nietolerancja laktozy zwiazana z bakteriami gnilnymi i grzybkami w jelitach nie wiem czy normalnie dzieciom mozna juz podawac kozie mleko my podajemy specjalne kozie ale takie w proszku jak bebilon czy inne modyfikowane.

Sa dwie firmy produkujace wlasnie kozie modyfikowane. Jest to Holle znana nam juz dobrze firma od kaszek organicznych
jest tez Nanny care firma chyba australijska mleko to jest tutaj w UK i juz od urodzenia malej na nie zerkalam a nasza pani doktor tylko potwierdzila zeby probowac. Jak narazie malej nic nie jest zadnych kolek, wysypek ...czekam jeszcze na kupe. Jak bedzie wszystko ok czyli brak zatwardzenia badz biegunki to przechodzimy na to mleko...

Agagsm ano ironia losu ....mam poprostu orginalne i wyjatkowe dziecko :)

Kaja10 nasze modyfikowane kozie smakuje praktycznie jak krowie nawet bym powiedziala ze lepsze...podobno podobnie do cyckowego nie wiem bo nie zdazylam sprawdzic :)

agniecha83 :) buziaki dla Matiego :*

Gosia_k23 ja robilam juz pomidorowke ale nie ze swiezych a z passaty z kartonika (organiczne pomidory bez skorki zmiksowane ) dodalam miesko z kroliczka i nie wiem co mnie znow podkusilo , kasze jaglana...no i jak zwykle skonczylo sie wymiotami....za tydzien znow sprubuje zrobic sama pomidorowke z mieskiem i moze z pelnoziarnistym makaronem albo ryzem.

Dziekuje wszystkim za trzymanie kciukow!
Narazie jest dobrze, malej smakuje i jak pisalam wyzej bezobjawowo narazie. Czekamy na kuponik...od tego wszystko bedzie zalezec.

aganosz kurka frak w dupe chcesz ????

przeciez cała afera jest o tą ortochorobe jakąś tam i dokładnie zdanie ponizej napisałam ze Tysi z tym przegła - tu tylko o to chodziło TYLKO

ale zejdzmy z Tysi bo bedzie jej przyro

mi juz jest wytraczy jedna poszkodowana

heh spoko mi nie ma byc o co przykro :-) ?! mnie takie rzeczy nie urażaja traktuje to jako dyskusje, odmienne zdanie a nie obrażanie :-)

Gosia pewnie mają specjalne auta ale szambiarki są tańsze..tzn takiemu szambiarzowi pła a duzo - bo firma wierzy ze on umyje beczke i dopiero to przewiezie ale szambiarze maja to w tyłku i nie beda sobie roboty robic więc hop siup kultury bakterii wlewaja do beczki oblepionej kupami :-D

co do zółtka ja sie wstrzymuje jeszcze ...poczekaj na ochłode jakąś ....

Wy wszystkie zupke cukiniowa robicie a ja sobie dzisiaj zrobiłam leczko z cukini , pieczarek i kiełbaski - pyyyyszotka :-)

Gosia co do szpinaku ja gpuje tez na wodzie, ale ja takie liście robie ten szpinka baby - to na patelni, zalewam woda, potem jak woda sie wygotuje to masełko i czosnek ( no może Amelci czosnek bym podarowała hihihi) i gotowe :-)

Patrysia co do tych jajek to ja juz słyszałam 18 różnych wersji - raz mają zły cholersterol zaraz go nie maja - obecnie staneło na tym ze jajka sa zdrowe !!! i dobrze bo uwielbiam !

Sel trzymam kciuki za kozie mleczko :-)

Sylwia a to strajk głodowy będzie czy jaki? hihih :rofl2:

Kaja dzieki o info z HIPPA miejmy nadzieje ze tak jak pisza tak jest rzeczywiście :-) ja na zmiane jade albo HIPP albo Gerber - jakoś za to nie przekonuje mnie Bobovita :no:

agbar dobrze napisałaś :zawstydzona/y: nie ma co ciagnąc tematu !

jeżeli ja nie jestem zła ....Kaja tez raczej nie jest zła i obrazona bo wie ze żyjąc inaczej niz 90% ludzi jest narażona na ciagłe "wytykanie" ze czemu to , czemu tamto, jak się myle kaja to mnie popraw :-)

Gosia ja ostatnio - wniedziele dałam jej potrawke z kurczaka w pomidorach i nie zabardzo jej przypasowało....

Aga ,widzisz własnie to mnie wkurza.Napisałam co mysle ,a ty odpisujesz nie ma co wracac do tematu bo juz jest po:sorry2::wściekła/y:

Wygląda na to ,ze to forum jest tylko dla wybranych i owe osoby moga pisac co im sie podoba .Jak ktos napisze szczerze co myśli np Tysiolek o Kaii ,czy Kaja o Tysiolku to jego posty są edytowane.

Nie podoba mi sie to wszystko.

Są jakies przepychanki słowne z których nic nie wynika.

Nie chce sie wypowiadac za inne osoby,ale chyba nie tylko mnie to drażni.
Jesli sie z czyms nie zgadzam ,to przeczytam i nie odpisuje ,finito.

Nie wiem gdzie sie podziałay moje dziewczyny,radosne ,z poczuciem humoru ,które zawsze wsparły dobrym słowem,ja ich nie widze:no:

Osobiście to się z Tobą zgadzam z tym zdaniem w 100% - "Jesli sie z czyms nie zgadzam ,to przeczytam i nie odpisuje ,finito", a napisałam, zeby nie wracać do tematu bo Rox zaraz się wkurzy wszystko poedytuje i wykasuje, bo znowu ciągniemy temat i poco i takie tam i dyskusja na 3 strony czemu już nie można dyskutować i co kto do kogo ma:( Ot z każdej odosobnionej opini robi się tu ostatnio jakaś zadyma, więc ja po prostu pasuję, bo mnie wkurza ciągłe ciągniecie i wracanie do tematu, który był i się skończył, bo za 3 dni znowu ktoś doczyta i znowu się dyskusja na nowo zacznie - nie wiadomow zasadzie poco do tego wracasz - wszystko jest wyjasnione - Kaja Tysiolek buzi buzi sobei dały i nie ma konfliktu, a jedynie ocenzurowana wymiana zdań, która de facto już wykasowana więc niewiele osób wie o co chodziło od początku do końca. Roxy moderaorką jest więc robi co uważa za słuszne i tyle w temacie.
a poza tym ja już dwa razy oberwałam, że cokolwiek dodaję jeszcze, więc teraz ty dostaniesz lanie od Roxy, że znowu coś ciągniesz - ściągaj spodnie i smaruj się cebulą:-p

Kaja: Miśka średnio lubi jaglankę;) ale przemycam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry