reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

tak wiem że po czwartym tzn jak się skończy 4 i wiem też że się pospieszyłam ale nie mogłam się doczekać możecie krzyczeć:baffled:

słoiczek może być otwarty przez 3 dni w sumie mała zjada po 1/2 słoiczka w sumie i reszte ja kończyłam:rofl2: bo więcej się bałam ale wszystko jej pasuje, smakuje i kupki są ok więc nie mam się czego bać ale na początku stracha miałam jak zaczynałam dawać.

chcę wrócić do pracy i dlatego już zaczęłam dawać

kaszkę po 4 m też już mam kupioną ale z tym czekam aż na prawdę skończy 4m

Beti a jak robisz marchewkę sama?

reklama
Matko, wy juz na calego sloiczkowo. Ja tez czekam. Na razie cyc na calego, chociaz mala zaczyna sie interesowac, co tam mama do dzioba wklada. ;-) Mi sie nie spieszy. Konia mozna na te sloiczki wydac.

U nas tak jak u macy - nadal cyckowo ale mała jest zauroczona jak jem czy piję - przestaje się bawić i patrzy na mnie - trochę to onieśmielające ;-P

My podobnie, nadal tylko cyc ale mina Tymka bezcenna, ostatnio M mu chciał bigos dać :-D bo tak się patrzył - normalnie aż glupio samemu jeśc.:-D Chciałabym coś wprowadzić jak skończy 5 miesięcy o ten miesiąc sobie przyspieszę. I nadal nie wiem co to ma być czy owoc czy zupka czy kaszka? :baffled::szok: Co opracowanie to inaczej czytam.
Moj pierworodny w jego wieku już jadł i jablko i marhcewke, 4 mies jadł zupke. Ale nie było cyca. :-p

My już jadłyśmy kleik łyżeczką, ale to się nie liczy, bo to miało być leczniczo ;-) Jak już dojdziemy do rozszerzania, to pewnie zacznę od marchewki i jabłka, ale jakoś mnie specjalnie nie ciągnie do wprowadzania nowości, poczekamy na odpowiedni czas. Wydaje mi się, że na cycu i butelce to będzie jednak 5 miesiąc.

dziewczyny.. mam pytanie! uczę Tymka pić z butelki.. ale chcę zachować laktacje oczywiście. Czy w tej sytuacji podawać mu tylko ściągnięte mleko, czy mogę dawać mu wodę (jaką?? jak przygotowaną??) lub jakieś herbatki/soczki ??

dziewczyny.. mam pytanie! uczę Tymka pić z butelki.. ale chcę zachować laktacje oczywiście. Czy w tej sytuacji podawać mu tylko ściągnięte mleko, czy mogę dawać mu wodę (jaką?? jak przygotowaną??) lub jakieś herbatki/soczki ??

Jeśli już to podawaj mu swoje mleko.

Jak będzie bardzo gorąco możesz dawać przegotowaną wodę. Herbatki raczej odradzam bo to sama chemia co do soków to jak najmniej i rozcieńczone - trochę soku dla smaku reszta wody.

Witam dziewczyny. Mam problem - co raz mniej mleka, niestety ani częste przystawianie nic nie daje, ani herbatki. Gdzieś wyczytałam, że można wypić piwo Karmi. Podchodzę do tego trochę ostrożnie bo to piwo. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tym trunkiem?Ewentualnie proszę o poradę ile można wypić i kiedy? Pomóżcie proszę, bo mój entuzjazm co do karmienia piersią już opada, a tak bym chciała jeszcze przez 3 miesiące karmić.

reklama
Do góry