reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

proszę o kopa w d....
mam schizy że laktacja mi zanika :((( cycki mam miękkie jak flaki, młody cyca dosłownie po kilka minut (ciekawsze niż jedzenie jest rozglądanie się dookoła). Ale śpi cudnie, szczególnie w nocy... Zresztą problemy zaczęły się jak młody mi noce zaczął przesypiać :(
ja też mam cycki miękkie i jest ok właśnie dużo się ostatnio mój też interesuje tym czym nie powinien i ssie nieraz tak że dwa łyki odwraca głowę 2 łyki i znowu czegoś szuka a potem nagle nie chce i koniec

dziś szłam do fryzjera i dałam radę odciągnąć 90ml tylko ciężko było babci go nakarmić buntował się chłopak !

reklama
Dzieci koło 3 miesiąca robią się niespokojne i rozproszone - w czasie karmienia i zasypiania. Mogą też zacząć bać się nowych osób i "uciekać" do mamy na ręce

moja mąła tez się rozgląda jak oszalała ! dobrze z ekarmie juz butla to moge ją "gonić" podczas karmienia bo cyckiem tak wywyijac było mi cięzko :-D

czy wasze młodziaki też mniej jedzą teraz w te upały bo mi cycki mało co nie wybuchną ledwo co ludziom w oczy nie pryskam a ona nie chce troszkę pociągnie i koniec.

tak Nadineczka - moja Mała je połowe z tego co do tej pory wcinała :-) za to staram się jej dawać chociaż herbatke bo pewnie pić się chce jak tak ciepło :-)

proszę o kopa w d....
mam schizy że laktacja mi zanika :((( cycki mam miękkie jak flaki, młody cyca dosłownie po kilka minut (ciekawsze niż jedzenie jest rozglądanie się dookoła). Ale śpi cudnie, szczególnie w nocy... Zresztą problemy zaczęły się jak młody mi noce zaczął przesypiać :(
Ivi, Kochana, jak sie spotkamy, dam Ci dotknac moich cyckow. :-D Te sa takie miekkie jak poduszka. I gdyby nie to, ze mloda rosnie, pomyslalabym, ze mleka w nich nie ma.

Morka :-D

A ja się powtórzę, to co pisałam na głównym
"Czytałam laski że coś o kaszkach piszecie, ja nie wiem co zrobić, czy to już? Lekarka niby z rozszerzeniem kazała nam czekać do 6 mies. - 5 skończonego.....ale jakoś wydje mnie się że młodemu już mleko nie starcza... Zaczyna jazdy robić w nocy i mleko jest robione na syrenie- dość niefajne uczucie jak tak strasznie płacze, jakby się świat kończył....
No i nie wiem kompletnie jak to się robi, czy to jedno mleko wypada jak konkret młody dostaje?i kiedy ta kacha czy cuś, jaka pora dnia, ile od mleka? "

Powtarzam się bo widziałam że o ilościach słoików jabłek, marchewek produkujecie, a o kaszkach, nie widziałam.....

No i Młody nie chce nam nic pić, jest tylko na mleku modyf., na wodę się wścieka, na herbatkę też, tylko dwa łyki i jak się skapnie że to nie mleko to mamy jazdy.....
i nie jest tu ważny czas od poprzedniego karmienia....

reklama
Klara - Cyprianek skończył 4,5 miesiąca - powinniście rozszerzać dietę. Po skończonym 5 miesiącu to cyckowe maluszki wprowadzają rozmaitości a butelkowe wcześniej. Warto bo przeciecz mleko i wszystko co w nim jest sztuczne a jarzyny prawdziwe. Polecalabym ci jednak iść w kierunku jarzynowej zupki, jabłka a nie kaszek. Oczywiście pyszna kaszka ryzowa czy manna, czy kukurydzianka potem - ok ale jestem przeciwniczką podawnia kaszki w butelce na noc do zapchania - nikt z nas nie lubi cięzkiej kolacji. Jeśli kaszka to łyżeczką w ciągu dnia - to moj opinia.
edit: tak samo zupka - wszystko już można podawać łyżeczką;

Do góry