nadineczka
Fanka BB :)
Sylwia masz jakiś jeszcze adres gdzie można się załapać na darmowe próbki
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja dawałam córceDziewczyny - znacie ten produkt? Po ukonczeniu 4 miesiaca wiec jeszcze ciut u nas.. ale mnie sie bardzo podoba - jak tylko bym cyca zakończyła (nie planuje ale tak mi wpadło w rękę w sklepie) Te ktore nie karmia - myslę, ze to fajna rzecz.
Zobacz załącznik 235375
dziewczyny proszę o radę
karmię wyłącznie piersią. Jeszcze 3 dni temu młody w nocy budził się +/- co 3 godziny na jedzonko (zasypiał ok 20-21, pierwsze spanie było najdłuższe, bo aż do 1.00 - 1.30, a potem karmienie o 3-4 i 6-7).
Od dwóch nocy młody budzi się dopiero o 3:30!! Dziś sama obudziłam się o 1 żeby go nakarmić (myślałam że "przesypiam" to jego wybudzenie) ale on w najlepsze spał. O 3:30 tak do połowy opróżnił jedną pierś i.. śpi dalej. Z drugiej ściągałam mleczko bo by mi eksplodowała..
Co robić? Wybudzać go na karmienie o tej 1? Czy tylko ściągać mleczko jak czuję że pękam? Boję się że zmniejszenie ilości karmień w nocy ogólnie zmniejszy mi laktacje.. Szczególnie teraz, gdy zaliczamy skok rozwojowy (totalna zmiana zachowania... ) i jedzonko nawet w ciągu dnia jest mniej atrakcyjne niż np głośnik ktory stoi za fotelem do karmienia
A może to przesypianie karmienia w nocy to też związane jest ze skokiem? (zaczęło się właśnie dwa dni temu)
Dziewczyny ktora to pisala , ze ma duzo materialu o rozszezeniu diety maluszka wiem , ze jeszcze czas , ale obiecala mi wyslac i ja nic nie dostalam.