reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Raz to przechodziłam i obiecałam sobie, że przy kolejnym dziecku się nie poddam. I się nie poddam za żadne skarby ;-). To wszystko da się przeżyć. Wychodzę z założenia, że kilka dni czy nocy się przemęczę, ale dam dziecku to, co dla niego najlepsze.

Ach i muszę się pochwalić. Oczywiście w święta nie wytrzymałam i zjadłam jednego pieroga z kapustą i dwa kawałki czekolady. Ania zniosła to dzielnie, nic się nie działo. Tak więc od dwóch dni jem więcej rzeczy niż tylko gotowany drób. Oczywiście też ostrożnie i omijam potrawy smażone. Póki co nic się nie dzieje :-)

reklama
Ja unikam wszystkiego co uczula i produktów które wywołują wzdęcia - np typu kapusta. Starsza córa np po zjedzeniu przeze mnie truskawek była cała w czerwonych krostach i do tej pory nawet po zjedzeniu deseru ze słoika, który w składzie zawiera truskawki od razu ma wysypkę. Dlatego wolę dmuchać na zimne, ale zagłodzić też się nie dam :tak:.

A i dziewczyny warto karmić jak chce się schudnąć :-D Ja od tego trzymania diety to ważę już 2 kg mniej niż przed ciążą :szok::-D

No wlasnie ja sie tez tego karmienia obawiam jesli chodzi o spadek wagi, bo ja przed ciaza bylam za chuda, jak mi spadnie do tej wagi co bylo przed ciaza, albo nie daj Boze ponizej, to bede wygladala jak smierc na choragwi:szok:

Ja unikam wszystkiego co uczula i produktów które wywołują wzdęcia - np typu kapusta. Starsza córa np po zjedzeniu przeze mnie truskawek była cała w czerwonych krostach i do tej pory nawet po zjedzeniu deseru ze słoika, który w składzie zawiera truskawki od razu ma wysypkę. Dlatego wolę dmuchać na zimne, ale zagłodzić też się nie dam :tak:.

A i dziewczyny warto karmić jak chce się schudnąć :-D Ja od tego trzymania diety to ważę już 2 kg mniej niż przed ciążą :szok::-D

Black, ty i tak jesteś chudziutka i zgrabniutka:tak::tak::tak:
Tylko pozazdrościć takiej figurki:tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
Dziś jak byłam na ktg to położne mnie chwaliły że się zaparłam i karmiłam 9 miesięcy Tomka, pocieszały mnie, że teraz będzie łatwiej:tak:A też przechodziłam cyrk na kółkach, grunt to się zaprzeć i też chudłam:tak: Ale Karolito nie jest norma że się chudnie moja bratowa tyła, jak odstawiła po 2 latach to dopiero schudła:-D

A ja właśnie liczę na to, że 1. będę karmiła (tzn. nie będzie z tym problemów) i 2. dzięki temu choć trochę schudnę :-D

Karoli to możemy się umówić, że ja Ci oddam wszystkie swoje nadprogramowe kilogramy jak nie chcesz być chudziutka :-D:-D:-D Ale zastanów się dobrze bo ja reklamacji nie przyjmuję :-p:-D:-D:-D:-D
Swoją drogą, pewnie jak większość mam nadzieję, że szybko schudnę a karmienie to trochę przyśpieszy..

reklama
Karoli to możemy się umówić, że ja Ci oddam wszystkie swoje nadprogramowe kilogramy jak nie chcesz być chudziutka :-D:-D:-D Ale zastanów się dobrze bo ja reklamacji nie przyjmuję :-p:-D:-D:-D:-D
Swoją drogą, pewnie jak większość mam nadzieję, że szybko schudnę a karmienie to trochę przyśpieszy..

O! ja też mogę oddać Karoli kilka kilo ;-)

Do góry