reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

a ja jeszcze o tym nie myślę :-D jakoś mi sie nie spieszy jeszcze mój na cycuchu to może jeszcze później wiec jeszcze sobie poczeka ;-)

ja nie zamierzam rezygnować z karmienia piersią - chce jednak by miała większą różnorodność jedzenia. Lubię karmić i nie chcę zbyt szybko rezygnować.

reklama
Dziewczyny,
Sorry za dziwne pytanie.... Od szóstego miesiąca to znaczy jak maleństwo ma 5 m-cy i jeden dzień? (chodzi mi np. o mleko modyfikowane z nr 2).
I pytam też w kontekście porad, że dziecko na samym cycu może być do szóstego miesiąca....

Z mlekiem modyfikowanym Ci nie powiem Mari_anna, ale na cycu sie trzyma pelnych 6 miesiecy - tak w kazdym razie mi mowila pediatra. Czasami, jak dziecko jest bardzo duze, moze pozwolic wczesniej na wprowadzanie jedzonka.

Ja chce karmic na samym cycu 6 miesiecy, potem wprowadzam pokarmy stale. I masz racje Czechow, to zdziwienie, mlaskanie - bezcenne! A jaka radosc! :-)

Zapomniałam zapytać lekarki, kiedy my możemy wprowadzać nowości przy karmieniu mieszanym :confused:
Ja już się nie łudzę, że uda się karmić cycem do 6 miesiąca :-( widzę, że mała już przyzwyczaiła się do butli, no a to jednak łatwiej się ciągnie niż z cyca,więc teraz ten cyc to już chyba symbolicznie tylko. A szkoda wielka, no ale co zrobić. Będzie mi brakowało tej rączki ugniatającej i tego ssania i w ogóle.

Pasibrzuch do uganiatania to się napewno chętny znajdzie:-D
Mi tam nie żal. Nie ma co płakać nad wypitym mlekiem:-) Było i się skończyło:-)

Pasibrzuch - ja też mam mało mleczka ostatnio. Staram się jednak po każdym karmieniu coś tam jeszcze wycisnąć, by laktację rozkręcić i jeszcze wstaję o 2.00 w nocy, by coś odciągnąć. (dziś rekordowo 130 ml, ale są noce że jedynie 60-80). Zawszet to lepiej jak modyfikowane miesza się z cycusiowym.

Ostatnia edycja:
ja nie zamierzam rezygnować z karmienia piersią - chce jednak by miała większą różnorodność jedzenia. Lubię karmić i nie chcę zbyt szybko rezygnować.
ja nie mówię że trzeba rezygnować z karmienia piersią tylko chodzi o to że dzieciom na cycuchu można pokarmy stałe wprowadzać miesiąc później niż dzieciom na modyf

a ja mam pytanie z innej beczki, o zbieranie pokarmu..
jeśli po jednym karmieniu odciągnęłam ok 30ml, to czy mogę do tego "dolać" mleczko zebrane po następnym karmieniu? czy musi to być nowa buteleczka? :)wybaczcie może głupie pytanie :)

reklama
Ivi - ja jak odciągałam kilka razy to dolałam do poprzednio ściagniętego - tylko robiłam z jednego dnia taki woreczek mleczka, opisywałam date i siup do zamrażalki - nie żebym zbierała kilka dni do jednego woreczka:)

no ja też chcę tak jak Macy do 6 miesiąca tylko cycusia dawać, a potem zaczniemy powoli wprowadzać coś jeszcze - jakos mi tam nie spieszno;-) - tak strasznie mi z tym wygodnie - tylko wyciągam cycola i córa najedzona, nic nie musze gotować, ścierać itepe:-D jeszcze się Misia zdąży wszystkiego najeść:cool2:

Do góry