reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Dziś pierwszy raz odciągnęłam mleko z piersi. Misia spała od 24 do 7:15 więc cyce jak donice - eksplodować chciały, a ona zjadła z jednego i poszła spać dalej;-)w 10 minut ściągnęłam 120ml i przestałam, żeby nie nakręcić bardziej produkcji:zawstydzona/y: no a mała wstała 30 minut później - dostała cyca, z którego odciągnęłam i dalej opróżnia szczęślliwa i leci mleko aż usta białe - ciekawe ile tego się nazbierało:szok:

reklama
aga po pierwsze to zazdroszczę że dzieciątko tyle Ci śpi w nocy :szok: toż to szok - kiedy mnie ten zaszczyt spotka?! :zawstydzona/y:

a po drugi eto niezłe musisz mieć zapasy mleczka że na raz tyle ściągnełaś !!! ale fakt że jak dziecątko za długo śpi to ja mam czasem ochote obudzić bo tak cycolinki bolą !!!

aga po pierwsze to zazdroszczę że dzieciątko tyle Ci śpi w nocy :szok: toż to szok - kiedy mnie ten zaszczyt spotka?! :zawstydzona/y:

a po drugi eto niezłe musisz mieć zapasy mleczka że na raz tyle ściągnełaś !!! ale fakt że jak dziecątko za długo śpi to ja mam czasem ochote obudzić bo tak cycolinki bolą !!!
Tysiolek doczekasz się i ty - mi dzidza wynagradza, że od 2 miechów karmię z bolącym cycem i w nocy daje odpocząć;-)

a co do zapasów to u mnie bar mleczny pełną parą:-D Od 5 rano myślalam, że zwariuje tak bolały od napełnienia i chciałam wstawać, ale ona zazwyczaj 5-6 sie budzi, więc czekałam i przysypiałam, a ona dzis mnie przytrzymała. Matko chyba zacznę wstawac w nocy i odciągać - będą zapasy tlustego mleczka, bo kurde nie wyrabiam tle godzin bez karmienia:zawstydzona/y:

matko aga jak ci zazdroszczę tej nocki... baru mlecznego nie :-D bo mam podobny - Tymek ostatnio jak zegarek 3 godziny w nocy i oczy szeroko otwarte... :nerd: mam nadzieje, że to się będzie wydłużać

Ja dzisiaj też pękam z przepelnienia bo spał od 22 do 6 rano, wypił trochę z jednego i dalej spał do 10 :-)
Ostatnio odciągałam w nocy jak spał do 6 ale za to potem co godzinę jadł.
Dzisiaj mi się nie chciało wstawać i teraz ssie ale drugi cyc zaraz chyba pęknie.
Kurde w nocy śpi coraz lepiej tylko usypianie stanowi mega problem, ale za to w dzień w ogóle nie chce spać i biedak się męczy:-(

dziewczyny butelkowe jak robicie mleczko to do mleka dajecie zwykłą przegotowaną wodę czy taką kupną z butelek? ja kupuję wodę primavera i gotuję a potem do mleczka podgrzewam w podgrzewaczu.nie mam doświadczenia i nie wiem czy dobrze robię a nie chcę małej na ból brzuszka narażac:-(

kurcze odkąd mała jest na sztucznym mleczku to znowu zaczeła mi starsznie ulewac aż chlusta :zawstydzona/y: wyczytałam że po bebilonie pepti dzieci niektóre tak mają ale i tak chyba wpon przejde się do przuchodni i zapytm.

dziewczyny butelkowe jak robicie mleczko to do mleka dajecie zwykłą przegotowaną wodę czy taką kupną z butelek? ja kupuję wodę primavera i gotuję a potem do mleczka podgrzewam w podgrzewaczu.nie mam doświadczenia i nie wiem czy dobrze robię a nie chcę małej na ból brzuszka narażac:-(

Bardzo dobrze robisz :tak: ja kupuje primaverę albo żywiec zdrój ale nie gotuje:zawstydzona/y: moja szwagierka przy dwójce dzieci nie gotowała i zdrowe jak ryby :tak:

kurcze odkąd mała jest na sztucznym mleczku to znowu zaczeła mi starsznie ulewac aż chlusta :zawstydzona/y: wyczytałam że po bebilonie pepti dzieci niektóre tak mają ale i tak chyba wpon przejde się do przuchodni i zapytm.

Ja daję przegotowaną... i moim zdaniem nie robię źle;-) Z tego co mi się kojarzy to dla dzieci najlepsza jest woda mineralna i jeszcze z atestem. Primavera jest wodą źródlaną. Oznacza to, że ma większy poziom tych wszystkich mikroelementów i innych a dla dzieci malutkich to raczej nie wskazane...

reklama
Do góry