reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

agagsm karmie ta piersia. Staram sie go przystawiac non stop. Problem jest w tym, ze ten zastoj pojawil mi sie tydzien tem w czwartek, wyladowalam w poradni laktacyjnej. Tam polozna (zreszta ze szkoly rodzenia) pokazywala mi przefantazyjne pozycje do karmienia, przez ktore zablkowaly mi sie plecy:-( Potem sie zmniejszyl te zator, po dwoch dniach znowu zaczal sie powiekszac, potem znowu odpuscil nieco, i wczoraj znowu:confused2: Laktatora nie jestem w stanie zniesc, wiec odpada. Przez to tez produkcja mleka mi sie zmniejsza:-( Wytrzymam jeszcze kilka dni, ale jak dalej bedzie sie to powtarzac, to raczej nie wytrzymam:-(

ps. oczywiscie oklady cieple robilam, masowanko obowiazkowo. Wczoraj pediatra poradzila mi domowy sposob z goraca butelka, ktora ma funkcje laktatora - i wiecie co? nie ma to jak domowe sposoby:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Karoli domowe sposoby sa najlepsze:tak:teoretycznie malutki powinien ci najlepiej ściągać te zatory....trzymaj się i powodzenia - oby się udało pokonac problemy! a tym, że mniej mleka w tej piersi teraz to się nie przejmuj - jak wróci do normy i będzie mały jadł to się wyrówna!
Ja też mam mniej mleka w tej co mnie boli, bo rzecz jasna z bólu krócej wytrzymuje karmienie nią, a na drugiej Misia je ile chce - efekt taki, że mam chyba z rozmiar różnicy między piersią lewą a prawą:-D

Karoli - od siebie moge jeszcze dorzucic rade (oprocz innych tu podanych - wszystko trzeba stosowac:tak:), zebys po karmieniu przykladala zimny oklad. Ja mialam taki zelowy gotowy z apteki, prosto z lodowki, brrrr, ledwo dalo sie wytrzymac, ale przezylam :tak: Tez tydzien sie uzeralam z tym cholerstwem i ledwo zylam, bo mialam goraczki 39 stopni i non stop na prochach przeciwbolowych bylam :-(

Mysle, ze jak zrezygnujesz z karmienia tak od razu i w tym stanie to jeszcze moze sie pogorszyc :szok:

A ja sie doigralam, bo nie mam laktatora i sciagalam recznie i chyba kiepsko mi sie to udalo, choc bardzo sie staralam, bo po dwoch sciaganiach cyc mnie boli jak cholera i znowu stan podgoraczkowy :wściekła/y:

Z brzuszkiem malego dalej nic nie wiem :confused2:
W nocy tak mnie cycole napierdzielaly i pelno guzow w nich sie porobilo, ze musialam przystawic malego, zeby mi pomogl. I co? zasnal sobie smacznie bez bolu brzuszka. Ja juz normalnie nie wiem o co chodzi z tym jego brzuszkiem :confused2:

Karoli jak mi sie zrobił zastój ja laktatorem nie odciągałam tylko przystawiałam małego jak najczęściej bo jednak laktator tak nie odciągnie jak dziecko :no: można wybrać się po antybiotyk nie wiem jak to tam u was jest ale ja bym z karmienia nie rezygnowała z tego powodu..... robiłam tak że delikatnie masowałam pierś na oliwkę od góry w kierunku brodawki ciepłe okłady (grzałam mokrą tetrówkę na grzejniku i na cyc;-)) i cyc małemu do buzi :tak:

Roxenn ja smarowałam aphtinem na pleśniawki i jak mały przeniósł ci je na brodawki to możesz smarować:tak: ja po 2 dniach odczułam dużą ulgę w tym czasie odciągałam mleko laktatorem bo z bólu nie mogłam :no: można też smarować clotrimazolem ale przed karmieniem dobrze umyć brodawki :tak:

Dziewczyny może wy będziecie miały jakiś pomysł co to....
jedna pierś jest do połowy taka zaczerwieniona i mnie boli tam skórka jak dotke albo i ogólnie takie dziwne uczucie w tym cycku? czy to może być zapalenie? nie mam stwardnieni a ni nic
co mam z tym zrobić???:-:)-(

Dziewczyny może wy będziecie miały jakiś pomysł co to....
jedna pierś jest do połowy taka zaczerwieniona i mnie boli tam skórka jak dotke albo i ogólnie takie dziwne uczucie w tym cycku? czy to może być zapalenie? nie mam stwardnieni a ni nic
co mam z tym zrobić???:-:)-(

A jest gorąca?

Tysiolek mogłaś ją po prostu przewiać czyli zaziębić. Dopóki nie masz temperatury to się nie martw - wystarczy jakis okład na piersiaka i trzymaj zamknięte piersi, żeby sobie nie pogorszyć! No i jak pisze Czechow małą przystawiaj żeby ci się tam zastój nie zrobił żaden!

reklama
własnie nie mam goraczki
mam 36,4 temperature
to biore się za się za zimne okłady
a Malude przystawiam, piers mam miękką
dziękuje dziewczyny za pomoc :tak:

Do góry