reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu butelka

Lenka - ja dokarmiam małą mlekiem modyfikowanym. I ona potrafi po godzinnym wiszeniu na cycku wypić 150 ml z butelki jeszcze. A przed spaniem to czasem i 180-200 machnie :szok::tak: Staram się jej dawać głównie pierś, ale czasem ( np. przed wyjściem) wolę ją dotankować do pełna, no i je tyle aż się naje.
Blumetka - a jak się załatwia mleko na receptę? Każdy może dostać?Bo różnica w cenie jest faktycznie znaczna. A prywatny pediatra też może wypisać receptę?

reklama
pytanko do mam z PL: ile kosztuje pucha 800g Bebilonu 1?
E Ewa przsadziła :-D u nas w Carfurze (oj wiem że źle napisałam :-D) kosztuje 35 zł. a ten 350 gr 16 zł oczywiście z groszami.
Mój Fifi wypija mleczka po 130 ml a czasami jak jest strasznie głodny po 2,5 godziny to 150 ml to mało.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny mój Alek ostatnio jak zje kolacyjkę o 20stej 180-210ml to budzi się dopiero o 6tej rano. Wtedy przewijam go, zjada ok 120ml i biorę go do naszego łóżka. Około godz 7 przychodzi do nas starszy syn i tak śpimy sobie w komplecie całą rodzinką do 9tej:rofl2:
Potem w dzień karmie co sześć godzin bo jak próbuje go obudzić wcześniej to pociągnie z butelki dwa razy i zasypia a jak dam mu się obudzić samemu to wydaja 180-210ml.Potem taki wyspany i najedzony ma 1-2 godziny czuwania. Wtedy gadamy sobie, śmiejemy się i zwiedzamy domek lub podwórko jak jest ładna pogoda.
Wieczorem ładnie zasypia w swoim łóżeczku ale w dzień jak go próbuje położyć w jego pokoju to jest wielki krzyk, w dzień lubi spać w salonie. Towarzyski koleś :cool2:

oj rośnie rośnie :-D waży już 7500 i ma 68 cm. He he zamówiłam ubranka na allegro w rozmiarze 68 jeszcze nie doszły a już zamałe są :wściekła/y: Ależ ja durna jestem zamiast zmierzyć dziecko to nazamawiałam :wściekła/y:

:-D:-D:-D racja racja.
Pod warunkiem że nie będzie to dziewczynka :-D oj ale jak przyjdą te ubranka to mój A mnie zamorduje :szok::szok:
upchnij głęboko w szafie :-D:-D:-D

a my wrócilismy z wakacji 2,5 tygodnia prawie i Pepuś tak urósł w tym czasie,że się w nic prawie nie mieści :shocked2: to pewnie od tego mleka w proszku :tak: tak rośnie.
Idziemy zaraz na zakupy.
i znów nic sobie nie kupię :-:)-:)-( bo wszystko w małego trzeba inwestować

A jednak poszalałam, kupiłam sobie super żelazko i super deskę do prasowania :-D:-D:-D:-D, a co.

Dziewczęta, czy wy myjecie może butelki i smoczki w zmywarce???:sorry:

reklama
hej dziewczynki
dolaczam sie do mam butelkowych...moja laktacja to pikus w porownaniu do potrzeb mojego malego potworka mlecznego...na raz sciagnie mi dwa cycuchy i domaga sie jeszcze, albo za godzinke glodna a ja w cycuchach pusto wiec butla idzie w ruch....na wieczor to juz w ogole dwa cycuchy i butlka 100-150ml wiec juz na dobre mieszamy, ale z tego co piszecie to widze ze nie tylko u nas tak żarłocznie... :)

Do góry