reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu butelka

reklama
Mój Fifi nie przesypia całej nocy ale nie dziwię się mu bo jest jeszcze malutki. Ma takie prawo do nocnego jedzonka zwłaszcza że podobno nocny pokarm jest jakiś lepszy :-D.

Prawdą jest, że dzieci butelkowe statystycznie wcześniej zaczynają przesypiać całe noce, niż te karmione piersią. Mój Miko też tak coś koło 2 miesiąca zaczął przesypiać całe noce, z tym że przy nim miałam jeszcze lepiej, bo spał do 19 do 7 rano :-) I tak w sumie miał do niedawna, dopiero pod koniec ciąży coś mu się odmieniło i teraz kładzie się koło 21 (wstaje jak zwykle o 7). Oczywiście są dzieci tylko na piersi, które od pierwszych dni życia przesypiają całe noce, tak samo jak są dzieci butelkowe, które mają 2 latka i jeszcze się budzą w nocy. Każde dziecko jest wielką indywidualnością :tak:
Co do "nocnego pokarmu".. mleko matki zmienia się w ciągu doby, w nocy zawiera więcej mikro- i makroelementów, a także jest bardziej kaloryczne. W przypadku mleka sztucznego takich zmian nie ma, a ja też jakoś niespecjalnie będę tęsknić za nocnymi pobudkami :-)

Zgadzam sie z tym co Nanya napisala;-);-);-)moja Vika ma juz prawie dwa lata a dalej wybudza sie w nocy i to czasami czesciej niz Gabi,obie sa od poczatku pol na pol,czyli moje mleko +mieszanka:-D

Mała kończy mi 6 miesięcy i czas do pracy. Czytam ten internet i czytam i nie wiem ile mleka będzie ok. Do tej pory ze względu na żarłocznośc cycała co 2h, ale około 5 minut. W nocy co 3h. Teraz muszę przestawić na sztuczne i nie wiem ile dawać. Poradzicie?

reklama
Aga, nie mówię że nie, kochana... z Julką miałam bardzo mało pokarmu i wcześnie przestałam ją karmić piersią, spała na poczatku całe nocki, ale teraz potrafi się przebudzić kilka razy w nocy, ale potrafię to zrozumieć, bo jest w fazie ząbkowania i jest wyjatkowo marudna i nie do zniesienia :-( A Ania przesypia na razie noce, śpi od 22 do 5-6, zje i spi dalej, oby tak dalej, mnie to pasuje.

Do góry