reklama
Tau
Fanka BB :)
Zwlaszcza butelkowy ;-)Mój Fifi nie przesypia całej nocy ale nie dziwię się mu bo jest jeszcze malutki. Ma takie prawo do nocnego jedzonka zwłaszcza że podobno nocny pokarm jest jakiś lepszy .
aga29
Moja też śpi całe nocki ;-) a jest tylko na piersi
Nie ma znaczenia, czy dziecie jest na piersi czy nie. Jak ma przesypiac noce to bedzie, a jak nie, to taka natura
Nanya
(Samo)dzielna Mama
Prawdą jest, że dzieci butelkowe statystycznie wcześniej zaczynają przesypiać całe noce, niż te karmione piersią. Mój Miko też tak coś koło 2 miesiąca zaczął przesypiać całe noce, z tym że przy nim miałam jeszcze lepiej, bo spał do 19 do 7 rano :-) I tak w sumie miał do niedawna, dopiero pod koniec ciąży coś mu się odmieniło i teraz kładzie się koło 21 (wstaje jak zwykle o 7). Oczywiście są dzieci tylko na piersi, które od pierwszych dni życia przesypiają całe noce, tak samo jak są dzieci butelkowe, które mają 2 latka i jeszcze się budzą w nocy. Każde dziecko jest wielką indywidualnością
Co do "nocnego pokarmu".. mleko matki zmienia się w ciągu doby, w nocy zawiera więcej mikro- i makroelementów, a także jest bardziej kaloryczne. W przypadku mleka sztucznego takich zmian nie ma, a ja też jakoś niespecjalnie będę tęsknić za nocnymi pobudkami :-)
Co do "nocnego pokarmu".. mleko matki zmienia się w ciągu doby, w nocy zawiera więcej mikro- i makroelementów, a także jest bardziej kaloryczne. W przypadku mleka sztucznego takich zmian nie ma, a ja też jakoś niespecjalnie będę tęsknić za nocnymi pobudkami :-)
beata1980
Sierp 2007 czerw 2009
Zgadzam sie z tym co Nanya napisala;-);-);-)moja Vika ma juz prawie dwa lata a dalej wybudza sie w nocy i to czasami czesciej niz Gabi,obie sa od poczatku pol na pol,czyli moje mleko +mieszanka
Oli.B
my jesteśmy na NAN HA 1 narazie zadowoleni. Kupka raz dziennie.A MY OD DZIŚ ZMIENILIŚMY MLECZKO Z BEBIKA NA NAN1 HA , ZOBACZYMY CZY ZAPARCIA I WYSYPKA MINĄ
Mała kończy mi 6 miesięcy i czas do pracy. Czytam ten internet i czytam i nie wiem ile mleka będzie ok. Do tej pory ze względu na żarłocznośc cycała co 2h, ale około 5 minut. W nocy co 3h. Teraz muszę przestawić na sztuczne i nie wiem ile dawać. Poradzicie?
reklama
Aga, nie mówię że nie, kochana... z Julką miałam bardzo mało pokarmu i wcześnie przestałam ją karmić piersią, spała na poczatku całe nocki, ale teraz potrafi się przebudzić kilka razy w nocy, ale potrafię to zrozumieć, bo jest w fazie ząbkowania i jest wyjatkowo marudna i nie do zniesienia :-( A Ania przesypia na razie noce, śpi od 22 do 5-6, zje i spi dalej, oby tak dalej, mnie to pasuje.