reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu butelka

Mi lekarka kazala podawac malemu nie wiecej niz 120 ml, bo maly w ciagu 5 dni przytyl 280 g. Ale teraz on placze ze glodny jest, i badz tu madry... A moj maly pic koperku nie chce...

reklama
Mój Piotruś pije 300 ml dziennie::szok::szok:
100 herbatki hippa koperkowej
100 herbatki hippa na uspokojenie - melisa, rumianek
100 wody żywiec przegotowanej
Jest na samym sztucznym NAN HA i dziś widziałam się z koleżanką pediatrą i powiedział, że dopajać jak chce niech pije, jest tak gorąco że to normalne że chce mu się pić :tak::tak: - to pije :rofl2:

Oli a co kiedy moj maly pluje woda przegotowana, woda z glukoza i koprem? Juz sama nie wiem, mam wrazenie ze jedyne co mu smakuje to mleko, a przeciez musi cos pic...

Oli a co kiedy moj maly pluje woda przegotowana, woda z glukoza i koprem? Juz sama nie wiem, mam wrazenie ze jedyne co mu smakuje to mleko, a przeciez musi cos pic...
Mój też pluł na początku. Ja robiłam po 10 ml wody i herbatki i podawałam do skutku w końcu załapał. Podobno często jak się wprowadza coś nowego to maluchy pluja na poczatku.;-)

Kabaretka to moja mała zrobila 350 w 5 dni :szok:... no ale weź tu nie daj jak dziecko chce jesc i wrzeszczy... a moja mała w nocy mało je bo cyc + max 2 miarki a w dzień potrafi co 2,5 h siorbać 120-130ml+ cyc i do tego herbatki.....nie ulewa, jest zadowolona, spokojna jak zje, ładnie spi...tylko kup nie robi codziennie...widocznie wszystko co zjada jej zostaje w tłuszczyku....:tak::tak::tak::tak:...ale spoko starsza też mi tyła na potege i wiecie co? przestała jesc jak miała 7 mies i szybko ją rówieśnicy dogonili bo przez kolejny rok jedzenie nie wchodziło jej wcale....wiec chyba wolę by teraz jadła i była spokojna by potem miała z czego wyrastać jak przyjdzie jej okres siadania, raczkowania i chodzenia....

Moja Mała dostaje 100 ml dziennie herbatki z hippa, albo rumiankowej albo koperkowej - zależy co mi w ręce wpadnie

Dawno mnie tu nie było :-)
Moja księżniczka od kilku dni przesypia całe noce (21.00-6.00), karmimy się więc tak: 6,9,12,15,18,21 (oczywiście to godziny orientacyjne, czasem się przesuwają.. ogólnie je co 3 godziny). Zjada coś koło 170 ml mieszanki (150 ml wody + 5 miarek) na każde karmienie + 100-200 ml herbatki koperkowej w ciągu całego dnia.
Waży 5600 g. Używam pieluszek Dada z Biedronki (4-9 kg) i jestem zadowolona. Chusteczki też mamy Dada (przeważnie), czasem zdarza nam się używać Bobini lub Dzidziuś. Robi 1-2 kupki dziennie.

reklama
Do góry