reklama
Oli.B
Fanka BB :)
Mój Piotruś pije 300 ml dziennie:
100 herbatki hippa koperkowej
100 herbatki hippa na uspokojenie - melisa, rumianek
100 wody żywiec przegotowanej
Jest na samym sztucznym NAN HA i dziś widziałam się z koleżanką pediatrą i powiedział, że dopajać jak chce niech pije, jest tak gorąco że to normalne że chce mu się pić - to pije
100 herbatki hippa koperkowej
100 herbatki hippa na uspokojenie - melisa, rumianek
100 wody żywiec przegotowanej
Jest na samym sztucznym NAN HA i dziś widziałam się z koleżanką pediatrą i powiedział, że dopajać jak chce niech pije, jest tak gorąco że to normalne że chce mu się pić - to pije
Oli.B
Mój też pluł na początku. Ja robiłam po 10 ml wody i herbatki i podawałam do skutku w końcu załapał. Podobno często jak się wprowadza coś nowego to maluchy pluja na poczatku.;-)Oli a co kiedy moj maly pluje woda przegotowana, woda z glukoza i koprem? Juz sama nie wiem, mam wrazenie ze jedyne co mu smakuje to mleko, a przeciez musi cos pic...
Kabaretka to moja mała zrobila 350 w 5 dni ... no ale weź tu nie daj jak dziecko chce jesc i wrzeszczy... a moja mała w nocy mało je bo cyc + max 2 miarki a w dzień potrafi co 2,5 h siorbać 120-130ml+ cyc i do tego herbatki.....nie ulewa, jest zadowolona, spokojna jak zje, ładnie spi...tylko kup nie robi codziennie...widocznie wszystko co zjada jej zostaje w tłuszczyku.......ale spoko starsza też mi tyła na potege i wiecie co? przestała jesc jak miała 7 mies i szybko ją rówieśnicy dogonili bo przez kolejny rok jedzenie nie wchodziło jej wcale....wiec chyba wolę by teraz jadła i była spokojna by potem miała z czego wyrastać jak przyjdzie jej okres siadania, raczkowania i chodzenia....
Nanya
(Samo)dzielna Mama
Dawno mnie tu nie było :-)
Moja księżniczka od kilku dni przesypia całe noce (21.00-6.00), karmimy się więc tak: 6,9,12,15,18,21 (oczywiście to godziny orientacyjne, czasem się przesuwają.. ogólnie je co 3 godziny). Zjada coś koło 170 ml mieszanki (150 ml wody + 5 miarek) na każde karmienie + 100-200 ml herbatki koperkowej w ciągu całego dnia.
Waży 5600 g. Używam pieluszek Dada z Biedronki (4-9 kg) i jestem zadowolona. Chusteczki też mamy Dada (przeważnie), czasem zdarza nam się używać Bobini lub Dzidziuś. Robi 1-2 kupki dziennie.
Moja księżniczka od kilku dni przesypia całe noce (21.00-6.00), karmimy się więc tak: 6,9,12,15,18,21 (oczywiście to godziny orientacyjne, czasem się przesuwają.. ogólnie je co 3 godziny). Zjada coś koło 170 ml mieszanki (150 ml wody + 5 miarek) na każde karmienie + 100-200 ml herbatki koperkowej w ciągu całego dnia.
Waży 5600 g. Używam pieluszek Dada z Biedronki (4-9 kg) i jestem zadowolona. Chusteczki też mamy Dada (przeważnie), czasem zdarza nam się używać Bobini lub Dzidziuś. Robi 1-2 kupki dziennie.
reklama
Tau
Kobieto droga, jak tys to uczynila, ze Twoje dziecie tak ladnie spi w nocy? ;-)Moja księżniczka od kilku dni przesypia całe noce (21.00-6.00), karmimy się więc tak: 6,9,12,15,18,21