reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o karmieniu butelka

Mi lekarka kazala podawac malemu nie wiecej niz 120 ml, bo maly w ciagu 5 dni przytyl 280 g. Ale teraz on placze ze glodny jest, i badz tu madry... A moj maly pic koperku nie chce...

reklama
Mój Piotruś pije 300 ml dziennie::szok::szok:
100 herbatki hippa koperkowej
100 herbatki hippa na uspokojenie - melisa, rumianek
100 wody żywiec przegotowanej
Jest na samym sztucznym NAN HA i dziś widziałam się z koleżanką pediatrą i powiedział, że dopajać jak chce niech pije, jest tak gorąco że to normalne że chce mu się pić :tak::tak: - to pije :rofl2:

Oli a co kiedy moj maly pluje woda przegotowana, woda z glukoza i koprem? Juz sama nie wiem, mam wrazenie ze jedyne co mu smakuje to mleko, a przeciez musi cos pic...

Oli a co kiedy moj maly pluje woda przegotowana, woda z glukoza i koprem? Juz sama nie wiem, mam wrazenie ze jedyne co mu smakuje to mleko, a przeciez musi cos pic...
Mój też pluł na początku. Ja robiłam po 10 ml wody i herbatki i podawałam do skutku w końcu załapał. Podobno często jak się wprowadza coś nowego to maluchy pluja na poczatku.;-)

Kabaretka to moja mała zrobila 350 w 5 dni :szok:... no ale weź tu nie daj jak dziecko chce jesc i wrzeszczy... a moja mała w nocy mało je bo cyc + max 2 miarki a w dzień potrafi co 2,5 h siorbać 120-130ml+ cyc i do tego herbatki.....nie ulewa, jest zadowolona, spokojna jak zje, ładnie spi...tylko kup nie robi codziennie...widocznie wszystko co zjada jej zostaje w tłuszczyku....:tak::tak::tak::tak:...ale spoko starsza też mi tyła na potege i wiecie co? przestała jesc jak miała 7 mies i szybko ją rówieśnicy dogonili bo przez kolejny rok jedzenie nie wchodziło jej wcale....wiec chyba wolę by teraz jadła i była spokojna by potem miała z czego wyrastać jak przyjdzie jej okres siadania, raczkowania i chodzenia....

Moja Mała dostaje 100 ml dziennie herbatki z hippa, albo rumiankowej albo koperkowej - zależy co mi w ręce wpadnie

Dawno mnie tu nie było :-)
Moja księżniczka od kilku dni przesypia całe noce (21.00-6.00), karmimy się więc tak: 6,9,12,15,18,21 (oczywiście to godziny orientacyjne, czasem się przesuwają.. ogólnie je co 3 godziny). Zjada coś koło 170 ml mieszanki (150 ml wody + 5 miarek) na każde karmienie + 100-200 ml herbatki koperkowej w ciągu całego dnia.
Waży 5600 g. Używam pieluszek Dada z Biedronki (4-9 kg) i jestem zadowolona. Chusteczki też mamy Dada (przeważnie), czasem zdarza nam się używać Bobini lub Dzidziuś. Robi 1-2 kupki dziennie.

reklama
Do góry