reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu butelka

Hmmm to zdecydowanie czesciej niz moj... a moj dostaje cyca + Enfamil, albo raczej powinnam napisac Enfamil + cyc ;-)
Tau u mnie też raczej Enfamil+cyc;-);-)
Ale dziś K. wypożyczył jakiś laktatoro-dojarkę ze szpitala :wściekła/y: wykończy mnie tym odciąganiem. Zaczynam mieć wyrzuty sumienia bo marzę żeby ta laktacja się już zatrzymała i żeby te cyce przestały tak boleć :wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Ale dziś K. wypożyczył jakiś laktatoro-dojarkę ze szpitala :wściekła/y: wykończy mnie tym odciąganiem. Zaczynam mieć wyrzuty sumienia bo marzę żeby ta laktacja się już zatrzymała i żeby te cyce przestały tak boleć :wściekła/y::wściekła/y:
Ehhh to ja Ci powiem, ze u mnie podobnie...
z jednej strony fajnie ze moge raz na jakis czas dac mlodemu cyca, do tego jak na szybko trzeba mu cos dac bo glodny to cyc jest jak znalazl. Z drugiej strony, butelka to wygodna, pakuje do torby i pol dnia nie ma mnie w domu, nie martwie sie ze musialabym na lawce w parku swiecic cycem kiedy mlody zglodnieje.
Jestem tak troche rozdarta, miedzy jednym a drugim... coz mam nadzieje, ze natura szybko zweryfikuje sposob karmienia.
Martwia mnie tylko kupki mlodego, od poltora dnia, nie bylo nic poza siusianiem :-(. Mam nadzieje, ze to przejsciowe, a nie wina Enfamilu, bo dzisiaj zakupilam 4 puszki ;-) i srednio mi sie widzi zmiana firmy.

.
Martwia mnie tylko kupki mlodego, od poltora dnia, nie bylo nic poza siusianiem :-(. Mam nadzieje, ze to przejsciowe, a nie wina Enfamilu, bo dzisiaj zakupilam 4 puszki ;-) i srednio mi sie widzi zmiana firmy.
Tau to chyba za długo 1,5 dnia bez kupki :sorry: może spróbuj podać mu herbatkę z koperkiem, a najlepiej zadzwoń do jakiegoś lekarza ;-) on najlepiej Ci doradzi, a jak coś to my puszeczki odkupimy :)

Tau to chyba za długo 1,5 dnia bez kupki :sorry: może spróbuj podać mu herbatkę z koperkiem, a najlepiej zadzwoń do jakiegoś lekarza ;-) on najlepiej Ci doradzi, a jak coś to my puszeczki odkupimy :)
Dam sobie jeszcze 24godziny, niby moze tak byc ze przy karmieniu sztucznym/mieszanym dziec rzadko robi kupki, ale nie ukrywam, ze troche mnie to martwi. Herbatke z kopru wloskiego podaje mu od wczoraj i poki co nie wiadac efektow... niby jest spokojny, ale okresowo spina sie jakby chcial zrobic kupke, a nie moze :-(.
Ehhh, mam nadzieje ze mu przejdzie! Pocieszajace jest czeste oddawanie gazow!

A Enfamilu kupilam 4 puszki bo udalo mi sie dostac po okazyjnej cenie 21,50 :-). W wiekszosci aptek podchodzi niestety pod 30, albo i wiecej :-(.

Dam sobie jeszcze 24godziny, niby moze tak byc ze przy karmieniu sztucznym/mieszanym dziec rzadko robi kupki, ale nie ukrywam, ze troche mnie to martwi. Herbatke z kopru wloskiego podaje mu od wczoraj i poki co nie wiadac efektow... niby jest spokojny, ale okresowo spina sie jakby chcial zrobic kupke, a nie moze :-(.
Ehhh, mam nadzieje ze mu przejdzie! Pocieszajace jest czeste oddawanie gazow!

A Enfamilu kupilam 4 puszki bo udalo mi sie dostac po okazyjnej cenie 21,50 :-). W wiekszosci aptek podchodzi niestety pod 30, albo i wiecej :-(.

Musisz go poobserwować i zobaczysz co dalej, A z tymi cenami to faktycznie jakaś masakra. Ale NAN Activ dziś pytałam kosztuje tylko 1 zł mniej od Enfamilu :-(więc postanowiłam nie zmieniać Młodemu, bo po Enfamilu u nas super, ale ceny :szok:

Musisz go poobserwować i zobaczysz co dalej, A z tymi cenami to faktycznie jakaś masakra. Ale NAN Activ dziś pytałam kosztuje tylko 1 zł mniej od Enfamilu :-(więc postanowiłam nie zmieniać Młodemu, bo po Enfamilu u nas super, ale ceny :szok:
Przelecialam dzisiaj po 5 aptekach w Krakowie i Enfamil kosztowal od 21,50 do 38pln :szok:. Nie wiem skad AZ taka roznica cen :-(.
Podobnie mialam z NANem HA. W aptece zaplacilam 37pln, a w Lewiatanie widzialam po 22pln - gdzie sens i logika?

Kochane dziewuchy:-p, bylismy dzis z malym na wizycie u pediatry, wiec popytalam co nieco:-D. Otoz na karmieniu sztucznym i mieszanym dziecie powinno sie wyprozniach przynajmniej raz dziennie:tak:. Dwa dni niewyprozniania to gorna granica i na trzeci trzeba juz dzialac i starac sie "wywolac" kupe:tak:. Jezeli chodzi o problemy trawienne, typu zatwardzenia lub problemy z wyproznianiem u dziciecia, to mleko o zredukowanej ilosci laktozy jest zlym wyborem, poniew laktoza wplywa na tzw. "luznosc" kupy:tak:, a jej brak powoduje obstrukcje:tak:. Wobec tego, dzieciom z problemami "kupnymi" podaje sie dodatkowe ilosci laktozy:tak:. My w takim razie odeszlismy od pomyslu zmiany mleka, za dwa miesiace powinno byc juz wszystko ok.

Aga dzieki za informacje. W takim razie czekam do jutra i jak nic nie ruszy to w srode ide do pediatry z mlodym. Najwyzej wroce do NANa albo przerzuce sie na inne mleko. Coz... widac tak chwalony Enfamil nie jest dla kazdego ;-).

Dzisiaj w nocy Michaszek zrobil dwa razy wielkie "normalne" kupy, wiec te 2 dni to moze byl dla niego okres przestawienia sie na inne mleko? Poki co zostaje przy tym enfamilu i bede obserwowac, no chyba ze ktoras z was ma inny pomysl.

reklama
Ale NAN Activ dziś pytałam kosztuje tylko 1 zł mniej od Enfamilu :-(więc postanowiłam nie zmieniać Młodemu, bo po Enfamilu u nas super, ale ceny :szok:
Mój NAN AR kosztował w supermarkecie (tylko w jednym znalazłam i wykupiłam już wszystkie sztuki) 26,90 (400 g), a w aptekach cena waha się między 32 a 38 zł :szok: Poprosiłam brata, żeby rozglądnął się w Galerii Krakowskiej za tym mlekiem (akurat był w poniedziałek w Krakowie), ale ani w obu Carrefourach, ani w aptece nie mieli :-( Na szczęście moja mama załatwiła mi w jednej aptece po 30 zł. Mam zamiar karmić ją tym mlekiem do końca 1. miesiąca, a później spróbuję przejść na NAN opti (11,90 za 350 g). Może jak będzie miała już "starszy" układ pokarmowy, to nie będzie ulewała. Starszego syna karmiłam własnie zwykłym NANem i było ok :-)

Do góry