reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o karmieniu butelka

reklama
butelki dr browna są super :tak: próbowałam inne tj.avent,tommy tippee i zostałam na brownie.
położna mi mówiła,że od czestej zmieny butelek tez moze dziecku brzuszek boleć :baffled:

My uzywamy tych najprostszych butelek z rownie prostymi smokami z NUKa. Poniewaz maly ostatnio niezle drze sie przy jedzeniu sprobowalam jedynie zmienic smoka na tego z wieksza dziura. Na razie poskutkowalo i wypil swoje mleko bez problemow:tak:. Zobaczymy jak bedzie nastepnym razem:dry:

My własnie mamy butelke LOVI dla mnie super mała ciagnie chetnie ale ja mamy do mleczka a herbatke pije z NUKA.Jej chyba wszystko jedno z jakiej butelki i z jakiego smoka ciagnie byle by cosik leciało ale to chyba dobrze:-)

he he pewnie że najważniejsze żeby mleczko leciało. ja mam te aventu i jestem zadowolona tak tylko pytałam bo coś mi sie o uszy obiło

czy któraś daje maluszkowi mleczko BEBILON PEPTI ?

Witam Panie ;-)
No i ja zostałam mamą butelkową ( części). Okazało się , że moja córcia zbyt słabo przybiera na wadze i pediatra stwierdziła, że się nie najada i trzeba ją dokarmiać sztucznym. No i teraz karmię ok 30-40 min cyckiem a potem dokarmiam sztucznym. Do tego raz , dwa razy dziennie ściągam mleko , ale nie jest tego za wiele. :zawstydzona/y:Faktycznie muszę mieć mało pokarmu, bo po cycu mała ciąga 90-120 ml z butli :szok: Da razy dziennie daję jej też herbatki ( rumiankową i koperkową) po ok 100 ml. Doktorka kazała po 50 ml, ale 50 to ona wciąga jedną dziurką od nosa i tylko się rozdrażnia :tak:To dopajanie ma też na celu uniknięcie zaparć. Ale Hania absolutnie nie ma zaparć, robi po 3-4 kupki dziennie, tylko , że są ona bardzo rzadkie :baffled: I teraz moje pytanie do was, czy to normalne? Na moim mleku kupki też były rzadkie i grudkowate , czyli ok, ale te nie mają już właściwie grudek i są bardo rzadkie , a smród powala z nóg :szok: Raczej nie jest to biegunka, ale jednak są inne niż poprzednio, co mnie martwi.
Mam jeszcze jedno pytanie, czy w Polsce jest dostępne mleko modyfikowane pt Aptamil? Tutaj właśnie takiego używam i chyba jest ok, bo jak wspomniałam zaparć nie ma i na kolki też specjalnie nie narzekam. A wybieram się do PL niedługo i nie wiem czy brać ze sobą. Co do ulewania , to ja do tego mleka dodaję taki specjalny zagęszczacz ( naturalny), który poradziła mi pediatra i muszę przyznać, że to działa. Jeśli Hani się ulewa, to bardzo rzadko i to tylko właściwie po herbatkach. A mieliśmy spore problemy z ulewaniem :baffled: Dobry jest też Gaviscon infant , też skuteczny.
Muszę przyznać, że odkąd daję Hani sztuczne mleko, to trochę się ustabilizowały te karmienia. :baffled:Karmię oczywiście na rządanie, ale nie jest to już co 15 min czy pół godziny, a 2-3 godziny. Jak chce częściej, to daję jej herbatkę. Docelowo chciałabym ją karmić co 3 godziny o mniej więcej stałych porach. Acha, no i noce lepiej przesypia- wczoraj spała od 22.30 do 5 - dla mnie rewelacja!
Poradźcie coś z tymi kupami;-)

A jeszcze mi się przypomniało apropos chusteczek. Ja używam ich tylko na wychodnym. W domu myję Hani pupcię wacikiem namoczonym w ciepłej wodzie. Taniej i pupcia jak marzenie ;-):-)

Annya, zmienia się dziecku flora bakteryjna, i dlatego kupy mają inną konsystencję i zapach :tak: i to już ttak będzie biedo, że skończą się pachnące mleczkiem kupki, tylko zaczną się śmierdzące...

u mnie nie ma odparzeń :-) a jak śpi w nocy to jej nie zaczepiam, a skórka i pupcia śliczności ;-)

reklama

Mam jeszcze jedno pytanie, czy w Polsce jest dostępne mleko modyfikowane pt Aptamil? Tutaj właśnie takiego używam i chyba jest ok, bo jak wspomniałam zaparć nie ma i na kolki też specjalnie nie narzekam. A wybieram się do PL niedługo i nie wiem czy brać ze sobą. Co do ulewania , to ja do tego mleka dodaję taki specjalny zagęszczacz ( naturalny), który poradziła mi pediatra i muszę przyznać, że to działa. Jeśli Hani się ulewa, to bardzo rzadko i to tylko właściwie po herbatkach. A mieliśmy spore problemy z ulewaniem :baffled: Dobry jest też Gaviscon infant , też skuteczny.

Ponoc Polskie mleko Bebilon to te samo co Aptamil. A z tym ulewaniem to Hania sama z tego wyrosnie. ;-)

Do góry