reklama
Tau
Fanka BB :)
Oli.B moj tez tak ma... czasami zje za jednym pociagnieciem 130, a czasami je to na raty, tak co najmniej na 3 razy, ciagnie ciagnie... chwile na odbekanie sie, na ponoszenie i znowu do koryta
Cypisia - w takim razie wspolczuje! Mam nadzieje ze Boryskowi szybko sie unormuja godziny karmienia i ilosc karmien spadnie Ci o polowe...
chociaz z moich zapisek widac, ze 18VI (wtedy zaczelam z ciekawosci notowac ile Michas wypija i tak zostalo mi do dzisiaj) Michas jadl 15 razy, a nastepnego dnia juz tylko 10 i od tamtej pory systematycznie sie zmniejszala ilosc az do 7. Oczywiscie nie wliczam w to ilosci podejsc z herbatka
Cypisia - w takim razie wspolczuje! Mam nadzieje ze Boryskowi szybko sie unormuja godziny karmienia i ilosc karmien spadnie Ci o polowe...
chociaz z moich zapisek widac, ze 18VI (wtedy zaczelam z ciekawosci notowac ile Michas wypija i tak zostalo mi do dzisiaj) Michas jadl 15 razy, a nastepnego dnia juz tylko 10 i od tamtej pory systematycznie sie zmniejszala ilosc az do 7. Oczywiscie nie wliczam w to ilosci podejsc z herbatka
Tau Filip je około 120 ml a czasami zdarzy mu się 150 pochłonąć. Karmie też piersią co drugie karmienie i wtedy nie wiem ile wypija, ale jak ściągam pokarm to z jednej piersi około 120 ml ściągam. Staram się karmić co 3 godziny ale zwykle po 2,5 h jest straszny krzyk i się poddaję. W sumie nie wiem ile karmień mi wychodzi i chyba tak jak ty zacznę to spisywać tylko z ilością będę miała problem ;-). No to zaczynam od jutra notować.
Cypisia strasznie ci współczuję takiej ilości karmień, trzymaj się dzielna kobieto
Cypisia strasznie ci współczuję takiej ilości karmień, trzymaj się dzielna kobieto
Tau
Monika_M jak karmilam piersia i butla, to spisywalam sobie godziny karmien i jezeli jadl butla wpisywalam ilosc, a jezeli cyc, to tylko zaznaczalam ze jadl o danej godzinie i po podliczeniu dobowym wychodzilo mi np 680ml +2 x cyc :-), do czasu, az cyc calkowicie zostal wyeliminowany .
Dzieki takiemu spisywaniu, wiem ile i o ktorej godzinie Misiak zjada... np mozna zauwazyc ze o roznych porach zjada rozne ilosci i powoli staje sie to regula, dzieki czemu mozna uniknac wylewania pokarmu :-).
Dzieki takiemu spisywaniu, wiem ile i o ktorej godzinie Misiak zjada... np mozna zauwazyc ze o roznych porach zjada rozne ilosci i powoli staje sie to regula, dzieki czemu mozna uniknac wylewania pokarmu :-).
Tau, jakbyś zobaczyła minę Borysa, który zorientował się, że jest właśnie uskuteczniane podejście z herbatką, to byś chyba zeszła na zawał ze śmiechu
Ja już prawie zeszłam przy tych podejściach
No, ale staram się wciskać w niego trochę napojów - wodę z glukozą albo herbatkę. Tyle, że wypija mało - 50-60ml w ciągu dnia. Raz tylko się udało setkę w niego wlać
No, ale staram się wciskać w niego trochę napojów - wodę z glukozą albo herbatkę. Tyle, że wypija mało - 50-60ml w ciągu dnia. Raz tylko się udało setkę w niego wlać
U mnie podobnie jak u Moniki, tyle ze ja karmię tylko butlą, ale Jasiek wciąga 120ml tak co 2,5-3godz tylko w nocy przerwa 4-5godz, do tego herbatka ze 3 razy minimum 60 ml, normalnie nienajedzony jest, a tak wciąga że musze mu butlę wyrywać, bo się krztusi-głodomor jeden
reklama
Oli.B
Cypisia ja to muszę raczej ograniczać chyba picie i jedzenie Piotrek wypija jakieś 200 dziennie :herbatki z koperkiem, melisy z rumiankiem albo wodyTau, jakbyś zobaczyła minę Borysa, który zorientował się, że jest właśnie uskuteczniane podejście z herbatką, to byś chyba zeszła na zawał ze śmiechu
a jedzenia to 120 prawie za każdym razem