reklama
K
konto usuniete
Gość
nie jestem mama ktora przyjechala do uk z dzieckiem to nie potrzebuje dodatkowych papierkow.Moze jesli mieszkam tu juz ponad dwa lata i tu urodzi sie dziecko nie beda nic wiecej wymagac? Jak bede zalatwiac dam znac moze komus sie przyda:-)
ja zaszłam w ciąże też w uk i tez tam sie urodzil moj synus a do tych papierkow to zawsze trzeba zalatwiac bo nie masz rezydenta i jestes obcokrajowcem;-)
wyjatkiem jest jesli jedno z rodziców ma obywatelstwo angielskie lub jesli masz rezydenta
nefretete101
Fanka BB :)
ja na odpowiedż czekałam prawie 3 miesiące cierpliwość na skraju wytrzymałości ech poprostu angliaDziewczyny jakies 4 tyg temy wyslalam dokumenty na Maternity Allowance (jestem samozatrudniona) ale do dnia dzisiajszego jeszcze nie mam zadnej odpowiedzi. Jak dlugo Wy czekalyscie na pieniazki albo jaka kolwiek odpowiedz??
Dziewczyny jakies 4 tyg temy wyslalam dokumenty na Maternity Allowance (jestem samozatrudniona) ale do dnia dzisiajszego jeszcze nie mam zadnej odpowiedzi. Jak dlugo Wy czekalyscie na pieniazki albo jaka kolwiek odpowiedz??
Ja dostalam odp po dwoch tygodniach a pierwsze pieniadze mam dostac jutro, czyli po trzech tygodniach. Skladalam dokumenty osobiscie i babka powiedziala ze czeka sie nie dluzej niz 6 tyg, dala mi tez nr. tel zebym mogla dzwonic i sie dowiadywac. Moze powinnas zadzwonic i spytac jak dlugo jeszcze bedziesz czekac moze tym przyspieszysz:-)
ja zaszłam w ciąże też w uk i tez tam sie urodzil moj synus a do tych papierkow to zawsze trzeba zalatwiac bo nie masz rezydenta i jestes obcokrajowcem;-)
wyjatkiem jest jesli jedno z rodziców ma obywatelstwo angielskie lub jesli masz rezydenta
A wiecie moze ile sie czeka na przyznanie statusu rezydenta, bo my w sumie moglibysmy juz miec ale nigdy sie nie staralismy Moze zdazylibysmy to zalatwic zanim mala przyjdzie na swiat:-)
nefretete101 cos nasz region sobie w kulki leci, 3 miechy bez kasy to troszke ciezko. Myslalam ze skoro ide na maciezynskie to pieniazki powinnam dostac od razu, no bo skoro przerywam prace by rodzic to z czegos zyc musze!! Ech :-(
aoli84 faktycznie przejde sie do jobcenter i zapytam. Mam jeszcze pytanko, ostatni dzien pracy podalam piatek i wypelnilam rubryke ze chce by zasilek byl wyplacany od nastepnego poniedzialku tj 15wrzesnia. Czy to znaczy ze powinni mi wyplacic pieniazki od 15 wrzesnia?? Jakos dal mnie to skomplikowane
aoli84 faktycznie przejde sie do jobcenter i zapytam. Mam jeszcze pytanko, ostatni dzien pracy podalam piatek i wypelnilam rubryke ze chce by zasilek byl wyplacany od nastepnego poniedzialku tj 15wrzesnia. Czy to znaczy ze powinni mi wyplacic pieniazki od 15 wrzesnia?? Jakos dal mnie to skomplikowane
nefretete101
ja złozyłam ta aplikacje 1 czerwca, na koniec lipca do nich dzwoniłam co z moja kasa... to sie dowiedzialam ze aplikacja w czasie rozpatrywania na koniec sierpnia kazali podosyłac jakies dodatkowe papiery... wysłałam agencja dla ktorej pracowałam wystawiła mi nie taki kwitek jak trzeba i odesłali mi wszystko z powrotem... dzisiaj udało mi sie wyszarpac kwity takie jakie powinny byc grozac sądem i dzisiaj ponownie wysyłam.... 6.09.08 urodził mi sie syn a ja nadal macierzyńskiego nie dostaje.... Powodzenia
nefretete101 WSPOLCZUJE!!! Ja juz tez mam tego dosyc, caly czas trzeba sie dopominac o to co ci nalezne. Wlasnie dzwonilam na linie jobcenter i powiedzieli ze kaske dostane w srode z wyrownaniem od 15wrzesnia (bo we wniosku napisalam ze chcem dostawac swiadczenie od 15.09) :-) no i dalej co kazdy piatek, ufff.
Ciekawa jestem co z Toba zrobia, czy ci wypalaca jakies wyrownanie czy beda liczyc od daty porodu. Wkurzajace. A swoja droga to agencja jakas debilna,dobrze powinni wiedziec jaki papierek potrzebujesz
Ech, brak slow.
Ciekawa jestem co z Toba zrobia, czy ci wypalaca jakies wyrownanie czy beda liczyc od daty porodu. Wkurzajace. A swoja droga to agencja jakas debilna,dobrze powinni wiedziec jaki papierek potrzebujesz
Ech, brak slow.
nefretete101
prime time nie polecam... nawet z job center do nich dzwonili 3 tyg czekałam aż mi przyślą kwity w końcu sie wq... i zadzwoniłam... powiedziałam że jak do końca tygodnia nie dostane papierów to ide do sądu i poskutkowało... dzisiaj doszło zaraz pojde na miasto to wyśle i będe czekać dalej
naszczęście chtc dostałam po niecałych 2 tygodniach i becikowe wczoraj wpłyneło...:-) jeszcze tylko czekam na odp w sprawie chb
naszczęście chtc dostałam po niecałych 2 tygodniach i becikowe wczoraj wpłyneło...:-) jeszcze tylko czekam na odp w sprawie chb
reklama
madzia8310
Witajcie....
Nas wczoraj ChB zaszczycił odpowiedzią....nie dzwonili, ale przysłali liscik...
Napisali że przyznano nam od 4 sierpnia, że jeszcze przyślą list z wyjaśnieniem, i że jeśli chcemy się odwolać od decyzji to muszą mieć więcej informacji o zasiłkach w PL.
Bo ja do ostatniego czerwca miałam wypłacony zasilek na mojego mlodego w Polsce...więc w lipcu nie dostalam ani tam...ani mi tu narazie nie zwrócą...
Chyba zadzwonimy i zapytamy co potrzebuja aby go przyznac jednak od lipca...może akurat się uda.
Mam tylko pytanie...nie napisali nic kiedy pieniążki zostaną wypłacone i numeru child benefit(moze w tym drugim liście dotrze??)....my tez zaznaczaliśmy ze chcemy co miesieczne wplaty jeśli dobrze pamiętam....nie wiecie ile to moze potrwać??
Mam nadzieje że nie będą czekac na nasze odwołanie...i wyplacą kaske wczesniej bo ja te pieniążki chce przenaczyć na wózek do Filipa ...nasz stary juz się nie nadaje do jazdy haha
To na tyle....teraz czekamy na reszte...powodzenia dla tych którzy jak my są w trakcie załatwienia wszystkich benefitów ;-)
Nas wczoraj ChB zaszczycił odpowiedzią....nie dzwonili, ale przysłali liscik...
Napisali że przyznano nam od 4 sierpnia, że jeszcze przyślą list z wyjaśnieniem, i że jeśli chcemy się odwolać od decyzji to muszą mieć więcej informacji o zasiłkach w PL.
Bo ja do ostatniego czerwca miałam wypłacony zasilek na mojego mlodego w Polsce...więc w lipcu nie dostalam ani tam...ani mi tu narazie nie zwrócą...
Chyba zadzwonimy i zapytamy co potrzebuja aby go przyznac jednak od lipca...może akurat się uda.
Mam tylko pytanie...nie napisali nic kiedy pieniążki zostaną wypłacone i numeru child benefit(moze w tym drugim liście dotrze??)....my tez zaznaczaliśmy ze chcemy co miesieczne wplaty jeśli dobrze pamiętam....nie wiecie ile to moze potrwać??
Mam nadzieje że nie będą czekac na nasze odwołanie...i wyplacą kaske wczesniej bo ja te pieniążki chce przenaczyć na wózek do Filipa ...nasz stary juz się nie nadaje do jazdy haha
To na tyle....teraz czekamy na reszte...powodzenia dla tych którzy jak my są w trakcie załatwienia wszystkich benefitów ;-)