reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko nt. porodu - położna, rodzinny, cesarka itp.

a ja bede rodzic w szpitalu Bródnowskim, W Wawie. Oplata za polozna wynosi 350zl, poród rodzinny jest bezplatny a znieczulenie jest najtansze w warszawie - 350 zl:-). czyli kilka setek zostaje w kieszeni. a polozna baaardzo sympatyczna kobitka, spotkalam sie z nią wczoraj na kondratowicza. babka z 20 letnim doswiadczeniem, widac ze zna sie na rzeczy. bardzo przypadla mi do gustu. i powiem ze troszke sie uspokoilam po tym spotkaniu

reklama
slyszalam o tym, ze brodnowski jest tani, ale u mnie on odpada ze wzgledu na dojazd, szczegolnie, ze maja zamknac czesc trasy w tamta strona.

Któraś z Was podawała linka do książki o noworodku?
Mogłabym prosićo umieszczenie go też tutaj - bo nie mogę go odszukać.

Właśnie wróciłam od okulisty. Pani doktor przebadała mi oczka na wszelkie możliwe sposoby. Niestety wada znowu się powiększyła, już jest -4,5 d....
Ale przeciwwskaza do porodu silami natury nie ma!!!!!!!:laugh2:
Ale jestem szczęśliwa :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2:

Dziewczyny, trafiłam na Wasz wątek przypadkowo i nie chcę się wtrącać;-) Też noszę szkła kontaktowe przy czym mam wadę -5.5 i -6.75. Bardzo chciałam rodzić naturalnie i badania z ok 25 tyg ciąży pozwalały na to. JEdnak im bliżej było porodu (systematycznie kontrolowałam stan oczu) tym było coraz gorzej. Okazało się, że pojawiły się zmiany zwyrodnieniowe siatkówki i początkowo było ich niewiele, okuliści wspominali o skróconej II fazie porodu (czyt. kleszcze, próżnociąg - byle nie przeć). Jednak potem każdy okulista (byłam niezależnie u trzech bo ja bardzo chciałam rodzić naturalnie) kierował mnie na cc bo zmiany powiększały się. I rzeczywiście synka urodziłam przez cc. Ale ku pokrzepieniu powiem, że ostatnio poszłam w końcu na kontrole wzroku to wszytskie zmiany cofnęły się, a dodatkowo wada -6.75 przeszła na -6.5 :-)
Dlatego też, patrzę na Wasze suwaczki, macie jeszcze troszkę czasu do porodu, najlepiej skontrolujcie stan oczu 2-4 tyg przed planowanym porodem.
Powodzenia

reklama
Do góry