reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko nt. porodu - położna, rodzinny, cesarka itp.

a ja bede rodzic w szpitalu Bródnowskim, W Wawie. Oplata za polozna wynosi 350zl, poród rodzinny jest bezplatny a znieczulenie jest najtansze w warszawie - 350 zl:-). czyli kilka setek zostaje w kieszeni. a polozna baaardzo sympatyczna kobitka, spotkalam sie z nią wczoraj na kondratowicza. babka z 20 letnim doswiadczeniem, widac ze zna sie na rzeczy. bardzo przypadla mi do gustu. i powiem ze troszke sie uspokoilam po tym spotkaniu

reklama
slyszalam o tym, ze brodnowski jest tani, ale u mnie on odpada ze wzgledu na dojazd, szczegolnie, ze maja zamknac czesc trasy w tamta strona.

Któraś z Was podawała linka do książki o noworodku?
Mogłabym prosićo umieszczenie go też tutaj - bo nie mogę go odszukać.

Właśnie wróciłam od okulisty. Pani doktor przebadała mi oczka na wszelkie możliwe sposoby. Niestety wada znowu się powiększyła, już jest -4,5 d....
Ale przeciwwskaza do porodu silami natury nie ma!!!!!!!:laugh2:
Ale jestem szczęśliwa :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2:

Dziewczyny, trafiłam na Wasz wątek przypadkowo i nie chcę się wtrącać;-) Też noszę szkła kontaktowe przy czym mam wadę -5.5 i -6.75. Bardzo chciałam rodzić naturalnie i badania z ok 25 tyg ciąży pozwalały na to. JEdnak im bliżej było porodu (systematycznie kontrolowałam stan oczu) tym było coraz gorzej. Okazało się, że pojawiły się zmiany zwyrodnieniowe siatkówki i początkowo było ich niewiele, okuliści wspominali o skróconej II fazie porodu (czyt. kleszcze, próżnociąg - byle nie przeć). Jednak potem każdy okulista (byłam niezależnie u trzech bo ja bardzo chciałam rodzić naturalnie) kierował mnie na cc bo zmiany powiększały się. I rzeczywiście synka urodziłam przez cc. Ale ku pokrzepieniu powiem, że ostatnio poszłam w końcu na kontrole wzroku to wszytskie zmiany cofnęły się, a dodatkowo wada -6.75 przeszła na -6.5 :-)
Dlatego też, patrzę na Wasze suwaczki, macie jeszcze troszkę czasu do porodu, najlepiej skontrolujcie stan oczu 2-4 tyg przed planowanym porodem.
Powodzenia

reklama
Do góry