reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko nt. porodu - położna, rodzinny, cesarka itp.

ja moge się pochwalić że mój bobase to ostatnio tak się daje we znaki że z mężem uśmialiśmy się do łez:-D nigdy nie widziałam by tak komuś falował i rozciągał się brzuch! to jest niesamowite czasem można wywnioskować jaka to część ciałka maleństwa:tak: coś pięknego!

reklama
A ja jeszce nie miałam takiego momentu abym mogła wywnioskowac jaka to częśc ciałka maleństwa:-( , kórcze czym to jest spowodowane?
Moze za mało obserwuję mój brzucholek, a może mam za duzo tuszczyku;-) .

Mona, cena jest warszawska, takie realia. Plusem jest to, że nie płacę nic za poród rodzinny. W innym szpitalu musiałabym zapłacic połoznej 700 zł i 500 zł za poród rodzinny. Pięć lat temu za poród rodzinny zapłaciliśmy 500 zł, za znieczulenie ZZO 500 zł, położna nie była wcześniej umówiona ale dobrze sie sprawdziła więc dostała 200 zł i 50 zł dla salowej (tak, żeby przyniosła mi kolację, podała herbatę i ogólnie coś tam pomogła). W podsumowaniu wychodzi 1250 zł... Sama widzisz jak to wygląda.

Ja mam nadzieje, ze polozna bedzie mnie kosztowac kolo 500-600pln, zzo 500pln i ewe sala pojedyncza 600pln. Ale wszystko sie okaze jak znajde jakos polozna.

Aha no faktycznie, Warszawskie realia zbijają z nóg.
Ja na szczęscie jak juz kiedyś pisałam za nic nie płacę, no chyba,że tak po cichu damy połoznej ze 100zł aby po porodzie się bardziej mną zajeła.
Dla tego mimo mieszkania we wrocławiu wybrałam mały szpital powiatowy 35 km dalej, porodów malutko więc opieka dobra, połozne pracujące tam już maja za sobą kilka, kilkanaście lat praktyki w zawodzie i atmosfera naprawdę miła, sympatyczna.

Mona nie przejmuj się maluch się pewnie tak układa że nie możesz wyczuć a pozatym nie jest jeszcze taki wielki i ma sporo miejsca w macicy

reklama
i dlatego trudno wyczuć.ja czasami czuje czym malec się wypycha a czasami nie mam pojecią jak się przekręci.wyrażnie czuje jak się ułoży główką do dołu :-) a czasami na boczku leży także to różnie bywa :-) za jakiś czas już napewno nie będziesz miała wątpliwości :-)

Do góry