reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko nt. porodu - położna, rodzinny, cesarka itp.

Wracajac do rozka to ja mam Niczko taki wlasnie jak na Allegro mozna kupic z posciela wiec mowisz ze wypralas i jest ok? To dobrze w takim razie ja tez tak zrobie.
A co do ilosci ubranek ktore trzeba zabrac do szpitala to ja wezme chyba 3 komplety na kazdy dzien (no chyba ze czeka mnie cesarka to wtedy wiecej) ale wiem tez ze daja szpitalne ubranka.

reklama
mój taeż tak robi... śmieję sie,ze ma jak mój mezuś...jak zaczynam go po
pleckach drapać to się napina...

DZIEWCZYNY a co wy bierzecie dla siebie do ubrania i na wyjscie, jak oceniacie swoja nowa sylwetke zaraz po porodzie? calkiem przeciez nie bedziemy takie same a w cos sie trzeba ubrac, to co . ja chyba , no niewiem, albo sukienke , albo moze spodnie takie biodrowki co to jeszcze w ciazy dosc dlugo pasowaly bo pod brzuchem to i teraz wejda:dry:

Ja na wyjście tez naszykuje sobie właśnie dżinsowe biodrówki - kupiłam je na samym początku ciąży i do teraz pasują więc po porodzie pewnie też będą :-) i jakąś wygodną dłuższą bluzeczke - tylko ciekawe czy wejde do mojej kurtki wiosennej ale najwyżej się niezapne ;-) napewno zresztą będzie ciepło.

Jejć ja już sie niemoge doczekac jak będę wychodzić z synkiem ze szpitala - tak się ciesze że to będzie wiosna!!!! uwielbiam tę porę roku :-)

A co do torby - to prawie spakowana - brakuje tylko kapci, klapek pod przysznic, i pare pierdołków typu sztuczce i kubek, termometr itp.

Ja na wyjscie wogole nie wiem co wziac i chyab dopiero przed wyjsciem M powiem co ma mi przywiezc, bo mam watpliwosci czy zmieszcze sie w swoje biodrowki. probowalam przymierzyc terazx i w biodrach nie chca sie dopiac, no ale moze to tylko opuchlizna :confused: jak nie no to trudno wroce w ciazowkach, albo jakiejs spodnicy

Ja też nie wiem w czym wyskoczę, ale pewnie też jakieś jeansy w których udało mi się chodzić dość długo w ciąży... Ojej jak to będzie dziwnie bez brzuszka, tak lekko jakoś... ;)
Ciekawe jaka będzie pogoda?? A może już przyjdą upały, nasz klimacik się ociepla wkońcu...

reklama
Właśnie przyszedł mi rożek i kocyk, oba z polarku, fajniutkie milutkie... :) Ale pachną nowością to trzeba wyprać...

Do góry