reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko nt. porodu - położna, rodzinny, cesarka itp.

A ten rożek będę chyba też używała do wózka jako pościel, taki rozłożony a na wierzch kocyk... Nie będę kupowała chyba pościeli do wózka na ciepłe dni...

reklama
w czym ja wyjde ze szpitala hhmmmm, nie mam pojecia bo zaczynam nabierac wody jak tonacy statek , a ponoc woda nie zawsze schodzi od razu po porodzie , wiec nadal mam dylemat - no moze jakies spodnie z poczatku ciazy - ktore maja regulowany brzuszek , mam nadzieje ze mimo wszystko troche ze mnie cialka zejdzie, jednak o biodrowkach z pewnoscia moge zapomniec:) Ale dobrze m_ktosiu i sami ze wy sie chociaz w nie bez problemu wbijecie;-)

a mi wczoraj doktorka powiedziała że nie można głaskać brzucha bo to pobudza macicę do skurczy :tak: i może się źle zakończyć:tak:

dzieki majkam, no mam to szczescie ze glownie w brzuchu przybralam i poza opuchlizna przez zwiekszona ilosc krwi jako tako sie trzymam
wlasnie zmierzylam te spodnie sprzed ciazy i na dupe spokojnie wchodze, tylko przez brzuch sie nie da zapiac, wiec po porodzie powinno byc spoko:cool2:
aneta zaje..te spodnie, to nie moglas tego linku wczesniej pokazac!!! super rzeczy i tak fajnie te babeczki wygladaja ze sie nakrecilam i se ide wlosy zafarbowac na rudo :-p

ja to torby nie mam jeszcze spakowanej ale pomału szykuję...
do wyjścia mam leginsy, bluzka pewnie jakaś dłuższa...bo nie pamiętam
jak ten brzuszek wygląda zaraz po porodzie:no:

sami - i też już nie mogę doczekać się wyjścia ze szpitala
...już nawet poród chyba mniej mnie przeraża

Ja niestety tez bede miala problem z ubiorem na wyscie ze szpitala. Przytylam jakies 13,5 kg i wszedzie po troszku te kilogramy widac wiec pozostaje mi wlozyc ciazowe ciuszki. Tylko najbardziej boleskne jest to ze nie bede mogla isc po porodzie na zakupy bo najpierw bede musiala co nieco zrzucic a to bedzie chyba trudne:eek: .
Torby wciaz nie spakowalam... Nie lubie tego robic ale chyba musze w koncu.

Ja gdzies czytalam ze po porodzie zaraz wyglada sie na 6 miesiac ciazy wiec jak chyba wezme swoje spodenki dzinsowe z pasem i tunike - to taki komlecik. Madziallenka ja jednak bym wyprala, zawsze bedziesz miec pewnosc ze czyste. A jesli o rozek to ja tez go potem jak dzidzi wyrosne bede uzywac do wozeczka lub zeby tak dzidzi przyrzucic jak kocykiem.:-)

reklama
Do góry