reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko nt. porodu - położna, rodzinny, cesarka itp.

reklama
Moj maluszek tez miewa czkawki, brzusio fajnie podskakuje, ale uczucie dla mnie czasem bywa hmmmm jakby to okreslic - niewygodne. Wole jednak jak sie rozpycha niz jak ma czkawke, ale jezeli ma to pomoc na plucka to prosze bardzo :happy:

Kasiu ja tez mam taki rozek bez wyjmowanego wkaldu i upralam go normalnie w 40 stopniach (zgodnie z instrukcja) z odwirowaniem i rozwiesilam a nie rozlozylam na plask i jest dobrze. Ty tez kupowalas na allegro wraz z kompletem poscieli? Pewnie mamy taki sam typ.
Dziewczyny a jakie rozmiary tych ubranek bierzecie? Bo nie wiem czy pakowac tylko 56 czy wieksze? a moze mniejsze?
U nas w szkole rodzenia podawali zeby brac po komplet na dzien, czyli przy porodzie naturalnym 2 doby, a po cesarce 3. Rekawiczki nie drapki mowili o 2 sztukach, aha i jeszcze zeby wziac 2 pieluchy flanelowe do wylozenia rozka, na wypadek gdyby sie dzidzi np. ulalo, zeby nie tzreba bylo prac calego rozka. Mowili tez zeby Leko nie grac, bo to nie jest gazik tylko watka, bibulka czy jakos tak i ze ciezej jest przemywac pepuszek.

Torba nadal nie spakowana...

Moje malenstwo tez ma czkawke, czesto i dosc długo.Czasem mi az zal ze dzidzia sie tak meczy bo ja bym sie napiła wody a ono...a trudno sie nie meczyc przy czkawce ktora trwa ok 15 min.;-)

NICZKA - ja biore ubranka 56 i 51....nie zapowiada sie zeby moj dzidziolek byl gigantem....:-D
A widze, ze w tych szpitalach to roznie, wszedzie chca cos innego - na Madalinskiego w W-wie koniecznie chca gaziki Leko, do czgo z kolei ja nie jestem zbytnio przekonana.......:confused:

Ja najlepsze to jest to, że jeszcze nie wiem gdzie bedę rodzic bo cały czas jeżdzę pomiędzy Brzegiem, a Wrocławiem jesli wypadłao by na Brzeg to do szpitala mam zabraz tylko paczkę pampersów, husteczki nawilżające, dwie pieluchy tetrowe, czapeczkę i skarpetki, a ubranka to dopiero na wyjscie wiec sobie w domu przygotuje komplet na 56 i komplet na 62 (gdyby się potwierdziły słowa lekarza, że duzy chłopak rośnie:happy:

Aj aj wy juz torby macie pozapinane na "ostatni guziczek" ehh a moja nadal pusta :-) jezusiQ ja sie musze spakowac !! no ale to może jutro ;-)

ja jak tylko lepiej sie poczuję to też dziś lub jutro się pakuję bo lekarz mnie nastraszył że mogą mnie położyć na oddział :baffled:

UWAGA !! Wczoraj leżąć już w łóżeczQ postawnowiłam że naprawdę się dziś spakuje :-) ... to nie jest już tak najgorzej ;-)

reklama
Ostatnio zauważyłam, że jak np. pogłaszcze brzuszek albo sie po nim podrapie to mały zaczyna się się wypinac mocno w tym miejscu i wtedy brzucholek robi się taki twardy - tez tak macie może????

Do góry