reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko nt. porodu - położna, rodzinny, cesarka itp.

reklama
no juz niedlugo dziewczyny!

kwiecien, plecien tak przeplata..., ciekawe jak to bedzie w tym roku,
jak ja sie urodzilam a bylo to roku pamietnego 1977, 6 kwietnia, to padal snieg:laugh2:

a wracajac do golenia, polecam krem do depilacji miejsc intymnych, podobno w ciazy z ta chemia to trzeba uwazac, ale raz tak sobie na jakis czas to chyba nie zaszkodzi:cool2: i potem dlugo nie odrastaja i jest pelna kontrola

hej Aneta i dziewczyny!

ja juz chodze na zajecia szkoly rodzenia i bardzo polecam, bo u mnie jest calkiem ciekawy program, ja osobiscie boje sie przede wszystkim tego czego nieznam, wiec taka baza informacji dziala na mnie odstresowujaco i nastawiona jestem do koncowki ciazy, porodu i pologu bardzo optymistycznie.

mielismy juz wyklady o karmieniu piersia, teorie, film plus techniki przystawiania do cyca, namawiali na zapisywanie sie na jakies dodatkowe spotkania juz jak sie ma dziecko w razie problemow z pokarmem i w ramach grupy wsparcia, bylo tez spotkanie z dietetykiem od ciezarnych i karmiacych
spotkanie z anestezjologiem bylo dla mnie bardzo wazne, dokladnie wiem na co moge liczyc, widzialam film jak wklowaja ta igle i jestem spokojna
i mowili nam wlasnie Aneta ze kiedys robili bledy z tymi dawkami, ale teraz ponoc sa juz w tym wyspecjalizowani, mozna miec odretwiale nogi ale bede czula skurcze i sama kontrolowala przebieg porodu.
czeka mnie teraz omawianie samego porodu pewnie z jakims filmem i wycieczka na oddzial, i jeszcze cos ma byc o chorobach niemowlakow i jak opiekowac sie noworodkiem,
tez chodze na szkole tam gdzie bede rodzic
i oczywiscie beda cwiczenia fizyczne...

Mój Synuś to czasami jest strasznym łobuzem,a czasami grzeczniutki-zależy chyba to od jego humorQ :-) Bywają takie dni że szaleje non stop , stuka do mnie dosyć mocno,czasami aż podskakuje hehe i chyba lubi jak się do niego też popuka bo wtedy on robi to samo,czasami nie lubi jak siedze długo w jednym miejscu bo zaczyna się okrutnie rozpychać:-) nie wspomnie już o tym jak mnie żebra bolą,czuje że maluch jest wyrażnie główką do dołu i jak kopie nóżkami ...
Reaguje na głośną muzyczke,na szczekanie piesków :-) często się wypina ... i zawsze budzi mnie rano hie hie ja to sobie lubie pospać do 11-12 a malutki szaleje bo głodny jest,kopie niesamowicie wtedy a jak wstane i zjem to odrazu jest spokój :-) .... WASZE MALUSZKI TEŻ TAKIE SPRYTNIUTKIE ?? :-)

Mój Skarbeczek długo się ukrywał ale wkońcu pokazał co rośnie między nóżkami :-) a tam malutki sisiorek i jajeczka :-) WIĘC NA 100% JEST SYNUŚ :-)

watek dla mam, ktore maja zaplanowane ciecie cesarskie badz dla tych, ktore zastanawiaja sie nad tzw cesarka na zyczenie

sama sie zaczelam zastanawiac nad cesarka bo boje sie nacinania krocza badz jego rozerwania podczas porodu i nieprzyjemnych tego skutkow tj niegrzymanie moczu czy gazow:eek: , rozluznienie miesni z pogorszeniem przyjemnosci z seksu wlacznie :szok:

znalazlam kilka artykulow na ten temat i sporo komentarzy kobiet juz po operacji:

Jeżeli chodzi o CC to ginek nic nie mowił że będe miała,maluszek jest już główką do dołu bo jest sporawy także poród naturalny, i tak też wole,niż CC ... wydaje mi się że po CC jest większy ból i jest bardziej nieprzyjemnie ... ale są osoby które wolą cesarke niż poród naturalny :-)

reklama
Do góry