Ja mam fotelik 0-9 kg Eurobaby, Gabi jezdzila w nim do ósmego miesiąca, później zmieniliśmy go na fotelik Coneco, bodajże 9-25 kg w którym jeździ do dzisiaj, ma też podstawkę od 15 kg, której używamy tylko w wyjątkowych sytuacjach bo nie wydaje mi się dość bezpieczna.
Mała od naszego powrotu do domu ze szpitala tez spała u nas w pokoju i gdzie bym nie szła zawsze zabierałam ją ze sobą żeby mieć ją na oku, nigdy nie zostawiałam jej samej, i może dzięki temu udało nam się trzy razy zareagować jak przestawała oddychać, pierwszy raz u mojego m na rekach przestała oddychać, drugi raz po powrocie ze spaceru, i trzeci raz na spacerze, najgorsze jest to, że na tym spacerze byłam cały czas przy niej a tego nie zauważyłam mała spała sobie słodko i nagle zaczęła przeraźliwie płakać, nauczona już wcześniejszym doświadczeniem wiedziałam, że to od tego że przez chwile nie oddychała, za każdym razem ten sam scenariusz najpierw brak oddechu a za moment przeraźliwy płacz. Teraz strasznie boje sie o dzidziusia, że może się to wszystko powtórzyć a ja będąc nawet przy nim nie zdążę zareagować. Ja na zakup tego monitora jestem zdecydowana, gorzej z moim m bo on nie chce się zgodzić no ale trudno najwyżej trochę się podąsa jak kupie, bo przecież dzidziuś jest najważniejszy