reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

masz racje Ewitko jak bedzie to nie przewidzisz ;), moj bratanek znow nie chce pic z niczego innego jak butelka, a to i tak tylko z jednym rodzajem smoczka, ale jak patrzylam ze na za dwie butelki dam kolo 50zl to doloze z 10zl i mam caly zestaw ;) a ze mam w domku zmywarke wole miec ich wiecej niz mniej

reklama
ja tez kupiłam TT tylko własnie nie zestaw tylko 1 dużą i 2 małe bo akurat była druga gratis :) mam tez cążki, nożyczki itd. z TT wiec mysle ze będzie ok

ligotka ja mam taki wózek

http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=1914445

najlepsze jest to ze nie chciałam trójkołowego ale maz z córka mnie namówili i opinie tez były pochlebne noa le czas pokaze
wygląda masywnie ale jest dośc lekki - jak cos to potem dokupie malutka spacerówkę i już

Ostatnia edycja:
Bardzo dobry wózeczek jsorbek, świetnie się prowadzi, na pewno będziecie zadowoleni. Jedyny feler to wjazd na podjazdy nieprzystosowane dla trójkołowców, ale też da radę, trzeba wjeżdżać tyłem trzymając przednie kółko w powietrzu.

Ostatnia edycja:
Ewitka własnie sie troche tego boję - ale mam tak zamiar robić jak mi doradziłaś :)

Ligotka - co do buzza to siedzisko się w nim nie rozkłada i dlatego zdecydowałam sie na speedi choć buzz bardziej mi sie podobał - ale co zrobić jak dziecina zasnie na spacerze :(

Dziewczyny to ja zmienię trochę temat, bo mam pytanie odnośnie butelek.

Co sądzicie o Tommee Tippee - znalazłam taki zestaw na Allegro Zestaw startowy Tommee Tippee 0% BPA wysyłka 0zł (1306880154) - Aukcje internetowe Allegro
A może Avent ? Moja siostra i bratowa używały właśnie Avent i w sumie były zadowolone. Zestaw startowy Tommee Tippee 0% BPA wysyłka 0zł (1306880154) - Aukcje internetowe Allegro

Na temat firmy TT nic nie wiem. Nie miałam styczności z tymi produktami. Byłabym wdzięczna gdyby któraś z Was wypowiedziała się na ich temat. Wady, zalety itp.

ja już pisłam , ale się powtórzę - polecam dr BROWN'S - tu z opiniami zarówno za jak i przeciw :)

Dr Brown's Butelki Dr Brown's Natural Flow z szeroką lub wąską szyjką - opinie, zdjęcia, informacje - bangla.pl

dziewczyny - weźcie pod uwagę , że te z zestawów to nie są prawdziwe antykolkowe - tylko smoczek maja bardziej anatomiczny i tyle - a lepiej chuchać na zimne niż potem męczyć się z maluszkiem.

Avent niby ma jakiś antykolkowy smoczek - nie wiem, może to dopracowali, ale jak z Kuba używałam to i tak miał kolki.
Antykolkowe mają taką rurke w środku z odprowadzeniem powietrza - Tommee tez taką w ofercie coprawda ma - ale jak zasięgałam opinii w kilku sklepach i dzieciatych rodziców to polecali właśnie brauna - więc ja na początek kupuję mała 120ml

Butelka Dr.Brown's Szeroka szyjka 120ml Poznań (1309807939) - Aukcje internetowe Allegro

- bo w sumie jak mam zamiar piersią karmić, to chyba więcej nie potrzeba...

a jeśli chodzi o zakupy zdecydowałam się na allegro od jakiegoś wasyla :) Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

w sumie wyszło mnie prawie 300zł , więc przesyłkę miałam gratis

jak przyjdzie przesyłka to powiem czy jestem zadowolona :)

3 dni robiłam zestawienie- bo ja taki analityk jestem - najpierw co mi trzeba, potem gdzie najtaniej , a potem wyszukałam gościa , który ma najwięcej z potrzebnych mi rzeczy w relatywnie niskich cenach - myślę , że nawet jak przepłaciłam (max 2zł:) na szt, to nadrobiłam na braku kosztu przesyłki :)

a w sumie to wybrałam tego gościa bo miał w ofercie te urocze skarpetki z grzechotką :))))

Ostatnia edycja:
dzięki za odpowiedzi

Jeśli chodzi o karmienie to jasne że chcę karmić piersią ale przygotowana raczej muszę być, więc wolęza wczasu niż później szukać.
Patrzyłam na ceny pojedyńczych butelek i ceny zestawu, stwierdziłam że te 10zł różnicy to tak naprawdę nie różnica a będę miała już na później. Chyba zdecyduję się na TT. Podobają mi się te butelki. W zestawie nie ma antykolkowej ale tą już pewnie dokupię jak będzie trzeba.

reklama
vikiigus dla fanek jeansu jak najbardziej. Tako ma taki wybór kolorów, że musze zacząć myśleć.

A co sądzicie o butelkach Lovi?? Bo takie brałam pod uwagę. Ja zakładam, że kupię 2 duże butelki i jedną małą. I jeszcze jedno pytanie w tym temacie. Czy powinnam zakupić chociaż jedno opakowanie mleka początkowego nawet jeżeli mam zamiar karmić piersią? Pytam na wypadek gdybym musiała nagle przejść na takie bo dziecko nie będzie chciało pić z piersi. Wiem, że zawsze mozna podlecieć do sklepu kupić ale są różne sytuację, np noc.

Do góry