reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

reklama
kurcze dziewczyny.. tak mnie zainteresowałyście tym monitorem oddechu, ze zastanawiam się nad kupnem, tylko jeszcze muszę o tym z moim pogadać. Ciekawa jestem co on na to powie..

a co sądzicie o tym?
Łóżeczko dla niemowląt, łóżeczka dla niemowląt - Ulica sezamkowa

tez takie oglądałam ,ale chyba first years - chyba sprawdz sie przy spaniu w jednym łóżku ...

a ja właśnie dokonałam pierwszego poważnego "wyprawkowego" zakupu - teraz pozostaje czekac na przesyłkę :)

Vikiigus - całkowicie się zgadzam popadanie w paranoje to najgorsza rzecz jaką możemy zrobić naszym dzieciaczkom ;-) powiem ci szczerze ze ja po tym artykule o tej dziewczynce właśnie w nią popadłam a monitor pozwolił mi po prostu o tym zapomnieć i cieszyć się spokojnie snem bo wiedziałam ze dzidzia jest bezpieczna :-) dlatego teraz tez kupie - wiem że to może wydawać się właśnie przesadą niekiedy bo to bardzo tak poważnie brzmi monitor odechu a w rzeczywistości to zwykłe urządzenie którego nie widać i zapominałam ze w ogóle go mamy poza momentem kiedy go włączałam lub wyłączałam ;-):tak:
A tak zmieniając temat to pochwal się zakupem :tak:

Ja już prawie wszystko mam zwłaszcza z takich większych czyt. droższych rzeczy ;-):-D wózek, gondolkę i fotelik, łóżeczko pożyczamy bo na póżniej mamy turystyczne - swoją drogą to wy mnie jakoś nakierowałyście ze jednak chyba szczebelkowe lepsze na początek ;-)
nie mam jeszcze karuzelki ale stwierdzilam ze tego nie musze miec przed porodem i kupie jak już malutka będzie z nami - taka nagroda ;-):-D

vikiigus, jsorbek wklejcie zdjecia lub linki do swoich zakupów! neta gratuluje zakupu, tez juz bym chciala miec to z glowy, prezentuje sie fajnie, niestety nam raczej by nie wszedl :( probowalam juz nawet tych wozkow z drozszej polki jak mutsy, maxi cosi mura, tez nie wchodzily :( poza tym u nas placa rodzice wiec zazadali tylko nowego, wczoraj bylam zobaczyc espiro gtx, Doriss podzielam opinie, chociaz niezle sie rodzicom natulmaczylam dlaczego dla mnie jest nie do zaakceptowania, dla mnie wazne zeby po nacisnieciu na raczke, jak bym chciala wjechac na kraweznik musi byc lekki.... niestety ten byl bardzo ciezki i malo zwrotny, pozostane chyba przy moim 4runnerze, moze na zdjeciach nie prezentuje sie dobrze - mojej mamie koszmarnie sie nie podoba, to na zywo jest cudny leciutki zwrotny, zgrabny, wiec chyba pozostaniemy przy tym wyborze.
Mialam kupic malej butelki, jakies drobiazgi i posciel, ale jakos nie umiem sie za to zabrac, to chyba to czekanie zwiazane z praca meza mnie dobija :( Czekam na linki buzka.

Dziewczyny to ja zmienię trochę temat, bo mam pytanie odnośnie butelek.

Co sądzicie o Tommee Tippee - znalazłam taki zestaw na Allegro Zestaw startowy Tommee Tippee 0% BPA wysyłka 0zł (1306880154) - Aukcje internetowe Allegro
A może Avent ? Moja siostra i bratowa używały właśnie Avent i w sumie były zadowolone. AVENT ZESTAW STARTOWY 0%BPA! - LESS COLIC- NOWOŚ (1314650511) - Aukcje internetowe Allegro
Na temat firmy TT nic nie wiem. Nie miałam styczności z tymi produktami. Byłabym wdzięczna gdyby któraś z Was wypowiedziała się na ich temat. Wady, zalety itp.

Ostatnia edycja:
Tommee Tippee to bardzo dobra firma, ja u nich kupowałam różnego rodzaju gryzaczki, śliniaki, bidony, wydaje mi się, że butelki mają lepsze od Aventu.
Ale wy wielkie zestawy tych butelek kupujecie. Nastawiacie się na sztuczne karmienie? Bo jak się karmi piersią, to na początek jedna butelka wystarczy (na herbatkę, wodę) no i druga większa na później.

Ostatnia edycja:
jtaudul niedawno mialam ten sam dylemat, zdecydowalam sie jednak na zestaw TT, czytalam gdzies ze od aventu dzieci czasem nie chca potem pic z piersi, ale nie wiem bo to pewnie roznie bywa, Ewitko moje bratowa stwierdzila ze jak kupie zestaw to starczy mi juz na dlugo, na to wiec licze ;)

reklama
Ja tak kupiłam jeszcze jedną butelkę z dwoma smoczkami z opcją niekapka na później i co? Od 9-10-mca mały zaczął pić z bidona, bo z niekapka to nijak nie chciał, musiałam mu zrobić z niego kubek kapek :-D. Też to weźcie pod uwagę, że dobrze jest szybko dziecko nauczyć pić z czegoś innego niż butelka. To tylko nasze mamy do 3-4 roku dawały dzieciom w butelce zupki albo kaszki na noc :-)
Z drugiej strony jak się ma dwie butelki na zmianę to się rzadziej sterylizuje, ale ja akurat nie odczuwałam takiej potrzeby.

Ostatnia edycja:
Do góry