reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

ps. mimo wielkiej reklamy co do x-landera (w którym zresztą byłam zakochana) na tle innych wózków tej klasy jego amortyzacja wypada marnie - właściwie to jest sztywny jak auto sportowe i akurat w tym przypadku wydaje mi się że dla dzidzi jazda nim po naszych koszmarnych chodnikach nie jest zbyt komfortowa...

nie wiem czy interesowałaś się tą nową kolekcją x-landera. Moim zdaniem np x-lander xt jest jednym z lepiej amortyzowanych wózeczków w tej klasie.
Zresztą jakiejś mega amortyzacji też nie fundujcie maluchom bo będą się kołysać non stop a to też dobre nie jest.

reklama
nie wiem czy interesowałaś się tą nową kolekcją x-landera. Moim zdaniem np x-lander xt jest jednym z lepiej amortyzowanych wózeczków w tej klasie.
Zresztą jakiejś mega amortyzacji też nie fundujcie maluchom bo będą się kołysać non stop a to też dobre nie jest.

x-t jest trójkołowcem - uważam (zresztą nie tylko ja) ,że trójkoŁwce nie są tak zwrotne jak cztery duże kółka (ZWŁASZCZA NA NASZYCH CHODNIKACH) - porównywałam różne modele różnych producentów w kilku sklepach osobiście i zresztą sprzedawca w autoryzowanym sklepie x-landera - potwierdził- choć oczywiście xa wychwalał

ja chciałam kupić trójkołowca, ale do extremalnych wojaży - a tu niestety ale sprawdza się tylko sztywne przednie koło - np x-run mi się podobał i nie wykluczone , że jak dzidzia dorośnie to kupie sobie spacerówkę...

ja nie ukrywam, że przy wyborze nowego wózka kierowałam się tez rozsądkiem , czyli przedziałem cenowym - my mamy wybranego Tako Warrior, a jakbym miała się zdecydować się na coś droższego to mutsy ...

POLECAM NIE KIEROWANIE SIĘ PRZY WYBORZE WÓZKA OPINIĄ SPRZEDAWCY A PO PROSTU OSOBISTYM PRZETESTOWANIEM KILKU WÓZKÓW

tak naprawdę każda z nas ma inne wymagania , a niestety nie ma wózka idealnego i zawsze trzeba iść na kompromis...jak to w życiu ;-)

Generalnie, to robiliśmy dziś rekonesans wózkowy w sklepie. Do tej pory tylko internet i jak coś gdzieś mignęło przy okazji.
No i w sumie było wesoło. Ja naczytałam się różnych rzeczy i o różne rozwiązania pytałam, za to mąż, kompletnie zielony w te klocki, oglądał każdy wózek pod względem wykonania. A to mu się jakiś plastik nie spodobał, a to jakaś dziwna śruba. Sprawdzał takie rzeczy, na które bym w życiu uwagi nie zwróciła. Więc może wspólnymi siłami i przy wsparciu różnych opinii uda się wybrać coś sensownego.

rachell ja mam ze skrętnymi i odkąd córka się urodziła korzystam właśnie z takiego i nie wyobrazam sobie mieć zwykłego bez skrętnych kółek. jeśli chodzi o amoryzację to też ma, co prawda nie taką jak zwykłe na paskach skórzanych, ale sprawdza się

kurcze a ja juz jesli chodzi o wozek to zupelnie głupieje, ten ktory pasuje do naszego autka i ktory mielismy kupic ma maly wybor kolorow i zaden w sumie nam sie nie podoba, a jak tylko znajde jakis nowy to okazuje sie ze albo nie wejdzie, albo jest ciezszy i nadal nic :(
Wklejam Wam zdjecie złozonego wózka - tego ktory nam pasuje, jak ktoras kojarzy ze jeszcze jakis wozek sklada sie podobnie to prosze o polecenie! ;) Buziaki

Załączniki

• 841.jpg
    841.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 80
kurcze a ja juz jesli chodzi o wozek to zupelnie głupieje, ten ktory pasuje do naszego autka i ktory mielismy kupic ma maly wybor kolorow i zaden w sumie nam sie nie podoba, a jak tylko znajde jakis nowy to okazuje sie ze albo nie wejdzie, albo jest ciezszy i nadal nic :(
Wklejam Wam zdjecie złozonego wózka - tego ktory nam pasuje, jak ktoras kojarzy ze jeszcze jakis wozek sklada sie podobnie to prosze o polecenie! ;) Buziaki

Ja ostatnio Delti oglądałam (Emu bodajże), też się składa do niewielkich rozmiarów i jest lekki, z tym, że u mnie odpadł, bo ma piankowe koła. A ten Wasz też mi się podobał, ale połaziłam po sklepach w Toruniu i okazało się, że raczej nie ma szansy na to, żeby w najbliższym czasie mieli go w ofercie. W ciemno jednak boję się kupić, więc decydujemy się na inny.

tab ja niestety do piankowych kół nie jestem przekonana, ostatnio ogladalam tez coletto matteo ale on ma przednie piankowe, znajomi odradzaja bardzo
jtaudul dzieki bardzo! 4runner ten ktory wkleilam ma wymiary po zlozeniu : 60x80x36 cm, ostatnio ogladalam espito gtx ktory tak jak ten Twoj ma dwa wymiary mniejsze, ale ten pierwszy czyli szerokosc ma 64, maz twierdzi ze na tym wlasnie nam zalezy najbardziej, chce go zobaczyc na zywo i zmierzyc do autka, jak sie zmiesci to pomysle nad tym Twoim bo ma niewielka wage w przeciwienstwie do tego espiro ktory bedziemy ogladac

. Mi akurat waga wózka jest obojętna bo nie mieszkam w bloku ,ale dla nie mających windy priorytetem jest waga ,a nie koła . Więc każdy musi dobrać wedle swoich potrzeb . Udanych poszukiwań :-)

musze cię wyprowadzić z błędu ;-):-D waga wózka jest bardzo ważna i nie istotne jest czy się mieszka w bloku czy nie - a moze istotne ale nie zgodze sie ze nie ma ona znaczenia jak nie trzeba go po schodach nosić - wez pod uwage fakt ze ten wózek musisz pchać i bardzo ważne jest czy wazy on 8 czy 20 kg bo pchanie takiego wózka 20 kg z dzieckiem juz starszym np rocznym w środku to koszmar - tez kiedys myślałam tak jak ty a mieszkam na parterze to co tam - jak jeździłam z Mają a jeździłam sporo szybko zweryfikowałam poglądy :tak: - to taka moja dobra rada mam nadzieje ze się nie gniewasz ze się wymądrzam :-p;-)
Teraz już kupiłam lżejszy ale z pompowanymi kółkami :)

Ostatnia edycja:
rozumiem ,nie gniewam się ;-) babyboom jest właśnie po to aby wyrazić swoją opinie i zasięgnąć innej. ja jak wcześniej pisałam mam już swój wybór wózka , ciesze się że mam to już za sobą . A co do sprawdzenia w realu to ja swój wybór sprawdziłam na spacerach ze znajomą i jej córeczką ,więc mam nadzieje że trafiona decyzja ;-).

reklama
no to jak sprawdziłaś to na pewno będziesz zadowolona:tak: :) napisałam to bo własnie wiele mam patrzy tylko na kwestie wnoszenia wózka a zapominają o tym że jeszcze trzeba go pchać ;-):-D
A jaki wybrałaś jeśli można wiedzieć ?? :sorry2:

Do góry