reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

A propo fotelika gdybym miala kupic sam bez wozka to tez zdecydowalabym sie na maxi cosi, sa swietne jesli chodzi o bezpieczenstwo, wygode! Marzy mi sie taki, ale my pewnie kupimy wozek 3funkcyjny gondola, spacerowka, fotelik, jednak gdyby mozna zamontowac do wybranego przez nas wozka maxi cosi to nie zastanawialabym sie roznica w koszcie to jakies 200zl mysle ze warto!

reklama
ligotka ale maxi cosi pasuje do wielu wózków - ja mam quinny np ale pasuje też do mutsy czy x-landerów tylko trzeba mieć odpowiednie adaptery także nic straconego ;-):-D

vikiigus- mam nadzieje ze się nie pogniewasz za ten mój wykład bo ja cię nie oceniam bron Boże tylko chciałam wyrazic swoje zdanie jak nie odczuwasz potrzeby posiadania monitora to nie kupuj to twoja indywidualna sprawa ;-)

Ostatnia edycja:
ligotka to moje zdanie na temat espiro gtx, bo prezentuje sie ładnie ale moim zdaniem sztywny wózek. Ale najlepiej jak sama zobaczysz bo każdemu podoba się coś innego.
vikigus wczoraj ogladałam tez Tako Warriora i pokazywałam męzowi, tez mi się bardzo podoba, ale nie widziałam na żywo. Przed wizytą w sklepie wogóle nie zwracałam uwagi na ten wózek, wogóle tą markę, wydawała mi się tandetna ale okazuje się, że jest dobra.
My też kupujemy wózek 3funkcyjny więc na razie będę korzystać z fotelika z kompletu a nowy dokupimy później. Na razie nie zastanawiałam się jaki.
Wogóle to lubię zakupy i cieszy mnie to szukanie wszystkiego dla dziecka ale jest na rynku tak duży wybór, że najchetniej juz bym wszystko kupiła, nie oglądała wiecej i czekała na poród :)

taki fotelik z wózka czy to maxi cosi cabrio czy inny wystarcza na 6 miesięcy góra wiec jak kupicie wózio 3w1 to juz dopiero potem będzie wam potrzebny taki od 9-18 kg to teraz nie ma co mysleć - choć ja w oógle nie będę bo został mi po starszej córci też maxi cosi ale Priori - fajne foteliki w testach adac mają bardzo wysokie oceny i nie niszcza się wcale praktycznie - od 15 kg mam Cybexa też sobie chwalę nie kupiłam maxi cosi bo w testach wypadał gorzej niż maxi cosi o dziwo ;-) a ja mam chyzia na tym punkcie ;-):-D:-D:-D

A powiedzcie mi kupujecie takie nosidełko co sie przed soba dziecko nosi ?? - bo sie tak zastanawiam nad tym nosidełkiem ale nie miałam dla pierwszej córy i nie mam doświadczenia :sorry2:

Jak dziecko nie jest za wielkie to może w tym pierwszym foteliku jeździć dłużej, spokojnie 9 miesięcy, mój jeździł prawie rok. A teraz ma 3,5 roku i nadal jeździmy w tym drugim 9-18.

Ewitka o tak jak nie jest zbyt wielkie ale tak przeciętnie pisałam w sumie :)
A moja córa przesiadła się z 9-18 kg na ten większy w tym roku dopiero koło lipca czyli jak miała 4,5 roku to podobnie jak u ciebie w wieku 3,5 jeżdziła jeszcze w tym 9-18 - ale juz jej głowa zaczęła wystawać ponad te boki i to podobno jest sygnał do zmiany :)

Ja mam fotelik 0-9 kg Eurobaby, Gabi jezdzila w nim do ósmego miesiąca, później zmieniliśmy go na fotelik Coneco, bodajże 9-25 kg w którym jeździ do dzisiaj, ma też podstawkę od 15 kg, której używamy tylko w wyjątkowych sytuacjach bo nie wydaje mi się dość bezpieczna.
Mała od naszego powrotu do domu ze szpitala tez spała u nas w pokoju i gdzie bym nie szła zawsze zabierałam ją ze sobą żeby mieć ją na oku, nigdy nie zostawiałam jej samej, i może dzięki temu udało nam się trzy razy zareagować jak przestawała oddychać, pierwszy raz u mojego m na rekach przestała oddychać, drugi raz po powrocie ze spaceru, i trzeci raz na spacerze, najgorsze jest to, że na tym spacerze byłam cały czas przy niej a tego nie zauważyłam mała spała sobie słodko i nagle zaczęła przeraźliwie płakać, nauczona już wcześniejszym doświadczeniem wiedziałam, że to od tego że przez chwile nie oddychała, za każdym razem ten sam scenariusz najpierw brak oddechu a za moment przeraźliwy płacz. Teraz strasznie boje sie o dzidziusia, że może się to wszystko powtórzyć a ja będąc nawet przy nim nie zdążę zareagować. Ja na zakup tego monitora jestem zdecydowana, gorzej z moim m bo on nie chce się zgodzić no ale trudno najwyżej trochę się podąsa jak kupie, bo przecież dzidziuś jest najważniejszy

majusia - jak bym miała takie przeżycia to bym sie nie zastanawiała nawet - i dziwie sie ze twój M sie dąsa - monitora nawet nie widać ze jest to w czym mu przeszkadza ??

U nas monitor odniósł podwójny efekt oprócz tego że córcia była bezpieczna to jeszcze mnie to motywowało żeby spała w łóżeczku a nie z nami ;-):-D:-D:-D - bo tak to pewnie z lenistwa bym jej nie odkładała :zawstydzona/y:

reklama

vikiigus- mam nadzieje ze się nie pogniewasz za ten mój wykład bo ja cię nie oceniam bron Boże tylko chciałam wyrazic swoje zdanie jak nie odczuwasz potrzeby posiadania monitora to nie kupuj to twoja indywidualna sprawa ;-)

w ogóle się nie gniewam - w końcu po to to forum, żeby wyrażać opinię - i muszę przyznac ci rację - ja spojrzałam tylko z jednego punktu widzenia,a w ogóle nie wziełam pod uwage zagrożeń jakie może taki monitor eliminować - tak pieknie poprzednio napisałam , a znając życie będę biegać do łóżeczka czy na pewno dziecko oddycha - jednak z drugiej strony wiem z doświadczenia jak takie zakładanie, że wszystko co sie dzieje może miec negatywne skutki, wpływa na codzienność -
każdy musi dokonac sam wyboru co dla niego się liczy i co spowoduje, że codzienność będzie bardziej znośna ;)

Do góry