reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

reklama
A my już mamy z takich grubszych zakupów większość, został wózek. Chyba jednak decydujemy się na Jedo Wózek Bartatina Classic - opinie, zdjęcia, informacje - bangla.pl mimo braku skrętnych kół ;-) Prowadzi się naprawdę fajnie, ma dużą gondolę, wizualnie też bardzo mi odpowiada. Chcemy wersję alu na wahaczach + fotelik.
A teraz, nie licząc wózka, została wykończeniówka: pieluchy, reszta kosmetyków i całe mnóstwo drobiazgów, o których mogę nawet pojęcia nie mieć ;-)

ja to o tym ze niektore artykuly ida tylko o 1 % dowiedzialam sie od brata bo on sie smieje ze meza wkrecam i strasze ze juz wszystko trzeba kupic a on biedam mi wierzy, no wiec jak mu wygadal to wymyslilam ze pomimo tego ze to tylko 1% to trzeba pamietac ze cala reszta tez kosztuje wiecej, transport itp i dlatego pojdzie wszystko w gore i tak :D hehehe uwierzyl i pozwolil na zakupy, ja to zaplanowalam tak w tym miesiacu butelki, pizamki i inne drobiazgi, w przyszlym posciel, a w styczniu wozek - bo innego wyjscia nie mam jak wspomnialam, mnie najwieksza przyjemnosc sprawia ogladanie i szukanie, ale jak juz znajde to wiecej nie szukam wiec raczej nie zaluje :)
a propo prasowania i prania to raczej wstrzymam sie do stycznia, wtedy to na pewno nie bede mogla sie doczekac :D

Załamałam się tym vatem ;/ Nie miałam o tym pojęcia :( Już zaczęłam robić listę zakupów, i do końca roku mam zamiar mieć wszystko zakupione czego jeszcze brakuje. Co prawda mój M. kręci nosem, że jest czas, ale teraz to już mam taki argument, że pojedzie ze mną na zakupy i już :) Tzn. część rzeczy na pewno na allegro, chociażby butelki, laktator i takie tam, ale na pewno część w sklepach. Kurcze wczoraj byłam w Smyku i już jestem przerażona cenami, po podniesieniu vatu skarpetki będą tam chyba 50 zł kosztować :) Dobrze, że istnieją sklepy internetowe ;))

Mam straszny mętlik w głowie - te wszystkie butelki, smoczki, pościele. Wszystko mi się podoba, a jak przychodzi do robienia zakupów to nie wiem na co się zdecydować :)

Pacyska poogladaj na allegro, w sklepach internetowych, ja zorientowalam sie w cenach a potem pojezdzilam po sklepach wszedzie wszystko bylo drozsze bardziej oplacalo sie zamowic, wiec w piatek zrobilam zakupy, czekam na cztery paczki :) a przy okazji masz spory wybor i komfort ogladania, bo ja np wchodzilam do sklepu mowilam ze chce posciel i pokazywali mi gora dwa wzory, wiec wole na necie spokojnie poogladac wszystkie ;)

Z tym vatem to jest tak, ze nie na wszystko ma byc podniesiony, ale napewno ma byc wyzszy. Niestety nie znam szczegolow. Pamietam, ze tu na forum (na ogolnym) ktoras dziewczyna jakis czas temu wklejala link do strony z informacjami na ten temat, ale nie pamietam ktora.
W kazdym razie jak mozesz to wklej jeszcze raz :rofl2:

No koniecznie, jak ktoś ma jakieś konkretne sprawdzone informacje to niech nam je tu wrzuci :) No ale też ciągle na allegro siedzę i przeglądam :) A w sklepach dużo drożej jest niestety - np. zestaw startowy Avant butelek w Smyku kosztuje ok. 120 zł, a to oznacza prawie o połowę więcej niż na allegro! Więc ja pewnie większość rzeczy kupię właśnie na allegro, ale są takie np, pościel czy ręczniki, które wcześniej chciałabym zobaczyć ;)

no niestety posciel to rzeczywiscie kiepska sprawa, sama mialam ostatnio dylemat, glownie dlatego ze w zeszlym roku kupowalam bratankowi, dalam za nia ponad 300zl i niestety jakosc pozostawiala wiele do zyczenia :/ dlatego zdecydowalam sie na ta z ikei, wykonane sa z satyny bawelnianej, sama taka mam i jest sprawdzona no i wyjdzie mnie tu ciut taniej niz na allegro, oczywiscie zrezygnowalam z kupna moskitiery, przybornika itp itd

Jeśli chodzi o Vat to na pewno zmieni się na ubranka dla dzieci, bo coś UE tam się czepia.
Pacyśka ty się nie sugeruj cenami w Smyku, bo tam to przeginają, byłam ostatnio nawet patrzeć za zabawkami na prezenty to tam ceny droższe o co najmniej 30-50% niż to co na allegro i to najbardziej widać na zabawkach Fisher Price. No ale na allegro to sie bardziej i tak opłaca niż w zwykłych sklepach, choć pewnie są wyjątki.

reklama
Do góry