reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

reklama
a propo termosikow i tt, to ta pani z ktora rozmawialam mowila ze maja jeszcze jedne w ktory te butelki wchodza, ale nie polecam wygladal koszmarnie, dlatego stwierdzilam ze roznica w cenie to jakies 15 zl wiec wole dolozyc
jesli chodzi o wozki to bylam przeciwna tako do czasu kiedy nie zobaczylam wszystkich innnych wozkow i potem znow tako, lekki zwrotny, swietne amortyzatory, ja akurat natknelam sie na warriora, no i duzy wybor kolorow, niestety do pandy nie wejdzie :( ja tymczasowo sie wstrzymuje podobno nowa kolorystyka 4runnera ma byc w styczniu trudno musze poczekac :(

neta rzeczywiscie kilka niezlych okazji, szczegolnie ten laktator, jak pomysle ze 25 dalam za termoopakowanie to w sumie laktator wychodzi 50 zl :) a poza tym lozeczko z posciela wyglada swietnie i tez niezla cena

ligotka: Ale pamietaj, ze niestety od poczatku roku wzrasta vat na art. dzieciece (z 7 do 23%) i bedzie drozej, dlatego ja kupuje wszystko do konca roku :-)
Znow nam utrudniaja, jakby bylo malo z urlopami macierzynskimi i innymi "udogodnieniami".

mysiu ja mam zamiar wlasnie dlatego wszystkie zakupy zrobic jeszcze w tym roku, ale z wozkiem to jest tak ze obecne kolory nie za bardzo mi sie podobaja i licze ze te nowe beda lepsze, nawet jesli bede musiala zaplacic troszke wiecej :)

może się mylę ale nie na wszystko dziecięce jest teraz vat 7% (to dot.chyba tylko ubranek i butów) inne są już na 22%- np wózki chyba mają 22% vat więc wzrośnie tylko o 1%

może się mylę ale nie na wszystko dziecięce jest teraz vat 7% (to dot.chyba tylko ubranek i butów) inne są już na 22%- np wózki chyba mają 22% vat więc wzrośnie tylko o 1%
sprawdziłam- VAT na wózki wynosi 22%, więc w sumie nie ma się czym martwic. Ale wiadomo, że sprzedawcy mogą wykorzystywać podwyższenie vatu na inne artykuły dziecięce i w konsekwencji podnieść też ceny wózków :-(

właśnie chciałam was pytać o ten VAt bo nie byłam pewna czy na wszystko jest 7% a wzrosnie do 23%. Ale juz dzieki za odp :))

mysia88 ja jechałam do sklepu zobaczyć coneco mustang i Espiro GTX obydwa okazały sie dla mnie nieodpowiednie ale sprzedawca polecił nam Tako JumperX i od razu mi sie spodobał. Z tego co pisały dziewczyny Warrior jest jeszcze lepszy ale niestety nie widziałam go jeszcze na zywo a wolałabym zanim dokonam zakupu choćby przez internet, chociaż cały czas się zastanawiam.

Podobają mi sie te wasze wszystkie zakupy, przyznam szczerze, ze tak jak lubię kupować (która kobieta nie lubi :)) ) tak przeraza mnie to wszystko. Widze, że wy już macie posciele, butelki itd, a ja na razie kilka rzeczy. Nie umiem sie za to zabrać. Chyba za duży wybór na rynku a ja chciałabym kupic idealnie i żadnego zakupu nie żałować. Planuje na poczatku grudnia pojechac z mężem na zakupy i kupić wiekszosc rzeczy i "miec z głowy" a potem czekac :))

reklama
Doriss ja mam podobnie, mnie też to wszystko przeraża, co prawda mam juz niektóre rzeczy np ubranka, wózek, ale jakoś z resztą nie mogę się ruszyć; chciałabym coś kupić ale boję się że chwilę bedę żałować albo okaże się że to jednak nie to

podobnie mam z praniem i prasowaniem ubranek, w sumie powoli mogłabym się za to zabrać ale czekam.... sama nie wiem na co,

Do góry