reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

reklama
a propo termosikow i tt, to ta pani z ktora rozmawialam mowila ze maja jeszcze jedne w ktory te butelki wchodza, ale nie polecam wygladal koszmarnie, dlatego stwierdzilam ze roznica w cenie to jakies 15 zl wiec wole dolozyc
jesli chodzi o wozki to bylam przeciwna tako do czasu kiedy nie zobaczylam wszystkich innnych wozkow i potem znow tako, lekki zwrotny, swietne amortyzatory, ja akurat natknelam sie na warriora, no i duzy wybor kolorow, niestety do pandy nie wejdzie :( ja tymczasowo sie wstrzymuje podobno nowa kolorystyka 4runnera ma byc w styczniu trudno musze poczekac :(

neta rzeczywiscie kilka niezlych okazji, szczegolnie ten laktator, jak pomysle ze 25 dalam za termoopakowanie to w sumie laktator wychodzi 50 zl :) a poza tym lozeczko z posciela wyglada swietnie i tez niezla cena

ligotka: Ale pamietaj, ze niestety od poczatku roku wzrasta vat na art. dzieciece (z 7 do 23%) i bedzie drozej, dlatego ja kupuje wszystko do konca roku :-)
Znow nam utrudniaja, jakby bylo malo z urlopami macierzynskimi i innymi "udogodnieniami".

mysiu ja mam zamiar wlasnie dlatego wszystkie zakupy zrobic jeszcze w tym roku, ale z wozkiem to jest tak ze obecne kolory nie za bardzo mi sie podobaja i licze ze te nowe beda lepsze, nawet jesli bede musiala zaplacic troszke wiecej :)

może się mylę ale nie na wszystko dziecięce jest teraz vat 7% (to dot.chyba tylko ubranek i butów) inne są już na 22%- np wózki chyba mają 22% vat więc wzrośnie tylko o 1%

może się mylę ale nie na wszystko dziecięce jest teraz vat 7% (to dot.chyba tylko ubranek i butów) inne są już na 22%- np wózki chyba mają 22% vat więc wzrośnie tylko o 1%
sprawdziłam- VAT na wózki wynosi 22%, więc w sumie nie ma się czym martwic. Ale wiadomo, że sprzedawcy mogą wykorzystywać podwyższenie vatu na inne artykuły dziecięce i w konsekwencji podnieść też ceny wózków :-(

właśnie chciałam was pytać o ten VAt bo nie byłam pewna czy na wszystko jest 7% a wzrosnie do 23%. Ale juz dzieki za odp :))

mysia88 ja jechałam do sklepu zobaczyć coneco mustang i Espiro GTX obydwa okazały sie dla mnie nieodpowiednie ale sprzedawca polecił nam Tako JumperX i od razu mi sie spodobał. Z tego co pisały dziewczyny Warrior jest jeszcze lepszy ale niestety nie widziałam go jeszcze na zywo a wolałabym zanim dokonam zakupu choćby przez internet, chociaż cały czas się zastanawiam.

Podobają mi sie te wasze wszystkie zakupy, przyznam szczerze, ze tak jak lubię kupować (która kobieta nie lubi :)) ) tak przeraza mnie to wszystko. Widze, że wy już macie posciele, butelki itd, a ja na razie kilka rzeczy. Nie umiem sie za to zabrać. Chyba za duży wybór na rynku a ja chciałabym kupic idealnie i żadnego zakupu nie żałować. Planuje na poczatku grudnia pojechac z mężem na zakupy i kupić wiekszosc rzeczy i "miec z głowy" a potem czekac :))

reklama
Doriss ja mam podobnie, mnie też to wszystko przeraża, co prawda mam juz niektóre rzeczy np ubranka, wózek, ale jakoś z resztą nie mogę się ruszyć; chciałabym coś kupić ale boję się że chwilę bedę żałować albo okaże się że to jednak nie to

podobnie mam z praniem i prasowaniem ubranek, w sumie powoli mogłabym się za to zabrać ale czekam.... sama nie wiem na co,

Do góry