reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

No ja się zastanawiam nad przybornikiem bo w sumie może się przydać, mamy mały pokoik i jeszcze jedna szafka czy komoda po prostu nie wejdzie, a dobrze mieć pod ręką te wszystkie potrzebne rzeczy :) Co do moskitiery, baldachimu i innych to stwierdziłam, że to bez sensu i nie chodzi tu nawet o finanse, co idealne miejsce dla gromadzącego się kurzu :) Pięknie wyglądają, ale trzeba myśleć praktycznie także szukam pościeli trójelementowej tzn. poszewki plus ochraniacz na szczebelki :)

Właśnie dzisiaj sobie uświadomiłam, że zostały niespełna trzy miesiące. A pamiętam jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży :) Ale ten czas leci... Naprawdę trzeba zabrać się za te zakupy, bo w końcu obudzę się bez najważniejszych rzeczy, z maleństwem na ręku :)

reklama
Pacyska jesli chodzi o trzyelementowe to wybor jest spory w tych z wyzszej polki, zobacz drewexa, widzialam na zywo sa calkiem niezle, jesli chodzi o przybornik ja zrezygnowalam dlatego ze wiekszosc ma jednak male kieszonki i za wiele to sie tam jednak nie zmiesci, moze jakis stolik obok lozeczka? ja tak bede miec w sypialni a u malej chce powiesic polki na scianie obok lozeczka

Pacyśka no ty jesteś jeden dzień po mnie, jak wyjdzie z terminu a w praktyce to zobaczymy, ja tam mogę nawet na początku lutego rodzić. Ja na początek sobie zamontuję baldachim, ale potem to go ściągnę, zawsze można przeprać.

Ja sobie zakupiłam komodę w końcu, na razie stoi pusta, no ale juz niedługo zacznę tam układać ubranka. Miałąm kupić inną, bo nawet wklejałąm linki wcześniej, ale kupiliśmy taką i lepiej pasuje: IKEA | Przechowywanie w sypialni | Komody | MALM | Komoda, 6 szuflad

Doriss ja mam podobnie, mnie też to wszystko przeraża, co prawda mam juz niektóre rzeczy np ubranka, wózek, ale jakoś z resztą nie mogę się ruszyć; chciałabym coś kupić ale boję się że chwilę bedę żałować albo okaże się że to jednak nie to

podobnie mam z praniem i prasowaniem ubranek, w sumie powoli mogłabym się za to zabrać ale czekam.... sama nie wiem na co,

Bardzo dobrze to ujęłaś. Za duży wybór na rynku a dla dziecka chciałoby sie idealnie wszystko najlepsze :) To kupując dla siebie nigdy nie miałam takich dylematów, a nawet urządzająć mieszkanie :)

Wielkie pranie i prasowanie szykuje na poczatek stycznia. Na razie wszystko leży już w szafie.

A co do facetów i ich podejścia do zakupów to ja juz dawno mojego ciagne ale on również uważa, że mamy czas. Jednak ostatnio sam zauważa, że jak dłużej pochodze to potem cierpię z powodu bólu brzucha i własnie tym go przekonuję, że czas owszem mamy ale ja już nie mam tyle sił więc musi to uszanować i pojechać ze mną na zakupy. Chyba, że chce mieć wszystko na swojej głowie a wiem, że nie chce :)) Bo mój mąż to mało chętny do kupowania jest.

Posciel tez raczej kupię na allegro bo jest bardzo duzy wybór a w sklepach mam wrażenie są tylko te duże komplety za min. 150 zł.

Ostatnia edycja:
Cześć mamuśki,
mama pytanko czy któraś z mam bliźniaków miała wózek Spider Implast? mam mozliwość odkupienia takiego wózka od mamy bliźniaków (jeszcze nie wiem za ile) i ona była bardzo zadowolona z tego wózka a ja czytałam opinie na necie i na 5 pkt dostał 3 i nie ma fajnych opini!!!że za ciężki że za mało w nim miejsca dla dzieci że wywrotny!!!aż zgłupiałam! gdybyście cos słyszały to dajcie kochane znać!
wielka buźka dla Was!:blink:

świete słowa :-) trzeba zabrać się za zakupy!!! Akurat dziś rozmawiałam z mamą że niedawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży a tymczasem jeszcze dobre 2 miesiące i mała będzie z nami, czas leci strasznie szybko, dni mijają mi jeden za drugim a ja nawet nie zauważam jak z poniedziałku robi się piątek :-)

Pacyska - ja też widziałam pościel drewexa na żywo i myślę że się na nią skuszę ale to dopiero w grudniu

Cześć mamuśki,
mama pytanko czy któraś z mam bliźniaków miała wózek Spider Implast? mam mozliwość odkupienia takiego wózka od mamy bliźniaków (jeszcze nie wiem za ile) i ona była bardzo zadowolona z tego wózka a ja czytałam opinie na necie i na 5 pkt dostał 3 i nie ma fajnych opini!!!że za ciężki że za mało w nim miejsca dla dzieci że wywrotny!!!aż zgłupiałam! gdybyście cos słyszały to dajcie kochane znać!
wielka buźka dla Was!:blink:

Ja co prawda, nie widziałam go na żywo, ale ponieważ szukam czegoś dla 2 dzieci to dużo czytałam.
Słyszałam, że miejsca może i jest dużo, ale wózek waży AŻ 30 kg!!!!
Masakra. Do tego dodać wagę dzieci no i wychodzi niezła kobyła. Ogólnie to nie znalazłam dużo dobrych opinii na jego temat.

Dobre opinie ma ten wózek
Duet Hawana + 2 ŚPIWORKI - STELARZ CHROMOWANY!!!! (1327615591) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.
a w sklepie jak byłam to znalazłam X-lander X-twin.
Wózek rewelacja, leciutki i kręci się w miejscu, tylko maluszki jadą tyłem do Ciebie to nie wiem, czy przy dwóch noworodkach to się sprawdzi.

No ja właśnie widziałam, że dużo z Was drewexa poleca, oglądałam je w internecie i są śliczne, a i ceny całkiem niezłe :) W sumie ja jakieś komplety pościeli dostałam od kuzynki, nie miałam kiedy ich przejrzeć bo wszystko jest składowane w rodzinnym mieście, a ja jestem w Warszawie, ale na początek chciałabym mieć nową pościel :) Te na zmianę później to mogą być używane, ale jakoś ta pierwsza to fajnie żeby była nowa :) Oj ja to już się nie mogę doczekać tych właściwych zakupów :) Naprawdę :)
Co do butelek to pytałam koleżankę, urodziła w tamtym miesiącu, i też zdecydowanie poleca TT, więc pewnie się na nie zdecyduje, bo skoro tak wszyscy polecają :) Zresztą pewnie i tak okaże się "w praniu" co będzie Maluszkowi odpowiadać najbardziej :)
A w ogóle mam pytanie co do wystroju pokoiku :) No bo tak... my mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu (niestety :() i nie możemy sobie pozwolić na jakieś szaleństwo, ale znalazłam naklejki na ściany no i niby na nich jest napisane, że są usuwalne? Czy może któraś z Was miała takie cudo na ścianach? Bo nie chciałabym przy wyprowadzce (mam nadzieję, że już do własnego mieszkania, bo mam dość tych wyprowadzek) zostawić Panu właścicielowi żyrafy na ścianie :) Mógłby być niepocieszony. Wie co prawda, że jestem w ciąży, ale pokoju dziecięcego mógłby w swoim mieszkanku nie wytrzymać :)) Napiszcie proszę czy macie jakieś doświadczenia z tymi naklejkami? Czy nie zostawiają jakiś plam, nie odpada z nimi farba itd. Będę wdzięczna ;)A temat przewodni naklejek jeśli się na nie zdecyduję to safari :) Mam już na oku także zasłonki no i będę szukać pościeli :))

Kurcze jak sobie dzisiaj uświadomiłam, że to już niespełna trzy miesiące, to jakoś się zmotywowałam do tych zakupów :) Chociaż nie powiem, wątpliwości nadal sporo :)

reklama
zleci szybciutko.. ciekawa jestem która z nas się pierwsza rozpakuje hihi :-)
ja dzisiaj też kupiłam kulka rzeczy, a raczej zamówiłam na allegro i nie mogę się doczekać kiedy dostanę paczuszki do domu :)
z większych rzeczy do zakupów został nam jeszcze tylko wózek i wanienka ze stelażem, a tak to same pierdołki (rożek, kocyk, przewijak, smoczki), ale pewnie też rachunek będzie niezły za te drobiazgi.. ale to słodki wydatek ;)
co do butelek to nadal się nie zdecydowałam i chyba pójdę do sklepu popatrzeć najpierw i porównać tt z aventem i dopiero wtedy zamówię przez internet. :tak:

Do góry