reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

Hej:)

Dziewczyny powiem Wam, ze co do poscieli itd to ja wymyslilam sobie tak, ze mam super oryginalnie zrobione lozkeczko. Mam zaprzyjazniona baardzo zdolna krawcowa. Kupilam piekna posciel (firma Villa, ciemna w czarno-srebrne wzory moze ktos by pomyslal, ze nie dla dziecka, ale to wyglada suuper) dalam jej to, kupilam tez otuline i cos tam jeszcze, a ona to obszyla ta posciela. Z tego byly zrobione ochraniacze na lozeczko. Wszystko pieknie zawiazywane na kokardki. Kolderka i poduszeczka to po prostu zwykla posciel dziecieca i uszyte z tej poscieli przeze mnie kupionej poszewki. ODJAZD :)

Mam pytanie: czy ktoras miala cos do czynienia z wozkiem Quinny Buzz 3 ? Czy trzeba kupowac to siedzisko xl czy jest niewielka roznica pomiedzy nimi ? Z gory dzieki za odpowiedz, Pozdrawiam

reklama
krysiaczek co do butelek to ja polecam przede wszystkim Dr Browna. Uciazliwe moze byc tylko mycie, ale poza tym sa saame superlatywy. Sa lekkie, super sie trzyma, nic nie swiszczy przy karmieniu. Moj synek ma juz 8 miesiecy dlatego juz raczej nie ma prawdopodobienstwa kolki, dlatego zmienilam butelki na Avent, bylam juz zmeczona czyszczeniem Browna. Ale nadal nie moge sie przerzucic... One strasznie swiszcza przy karmieniu, nie moge zniesc tego dzwieku(podobno tak sie smoczek odpowietrza). Poza tym wszystko jest fajnie, ale ten dzwiek... i ja je kupowalam na allegro w takim sklepie aventtanio wiec jesli sie zdecydujesz to polecam tam, bo tam najtaniej z tego co przegladalam. TT mialam, ale zle sie trzyma jak dla mnie, jakos nie polubilam tej butelki

Nie kupuj zadnych rozkow..Nie bedziesz w tym dziecka nosila hehe no chyba, ze jestes tradycjonalistka. Ja w tym dziecka nie owijalam i jakos zyje :)
Ogolnie jesli moge cos doradzic wszystim zakupowiczka to nie przejmujcie sie strasznie bardzo wyborem kolderki-wypelnienia itd.. Ja mam kolderke, ale to w sumei wszystko bylo dla bajeru, dopiero teraz Olin pod nia spi, ale wczesniej to caly czas pod kocykiem. Wydaje mi sie, ze jakos milej dziecko pod kocykiem niz pod koldra.
Smoczkow takich uspokajaczy narazie bym jeszcze nie kupowala, bo to strata kasy. Ja wyprobowalam odk 10 smoczkow, dziecku spasowal tylko taki zwykly, kauczukowy czy jakos tak (taki zolty).

Ostatnia edycja:
honey czekamy na zdjecie, jestem ciekawa efektu :), ja niedawno czytalam na temat tego wozeczka bo spodobal mi sie i powiem Ci ze spotkalam sie z samymi negatywnymi opiniami, bylam w szoku ze wozek za takie pieniadze wzbudza takie niezadowolenie, ludzie narzekali na kolko przednie, na system skladania, wlasnie na siedzisko spacerowki...

zaraz wysle zdjecie, jakies tam chyba mam :)
Kurde, bo ja mialam Mutsy Transporter, jakos go tak srednio lubilam, chociaz wszystko w nim jest ok, nie mam sie co czepiac, ale postanowilam sprzedac i teraz Quinny kupic..nie wiem czy dobrze zrobilam, ale Mutsy sprzedany w tym tyg maja odebrac :(

Kurde mam tylko jedno zdjecie na tym laptopie, drugiego nie mam pod reka, ale jutro wysle :) Zdjęcie0178.jpg

wiesz ja jestem daleka od słuchania opinii ludzi, bo wiadomo kazdy ma inne potrzeby, zazwyczaj przymykam oko na te nagatywne i tak sobie kupuje co mi sie spodoba, ale ten wozek mial koszmarne opinie, poparte konstruktywnymi argumentami, ze uznalam ze chyba cos w tym musi byc, a wspomne ze chcialam w niego zainwestowac bo tak to rozgladam sie za wozeczkami do 1500zl

Ja moge Ci ogolnie polecic tego Transportera, bo wszystko jest z nim super, tylko podnozek nie jest regulowany. Ja go nie lubilam, bo moje dziecko ogolnie nienawiudzi wozka i tak mi jakos obrzydl..

Co do rożka, mi się przydał, ale tylko przy karmieniu. Jakoś łatwiej mi było utrzymać w nim małego. Z drugiej strony, maluszek urodzi się teraz zimą i raczej będę kładła go spaćw rożku, bo na kołderkę czy kocyk to jest za wcześnie.

Co do smoczka, to kupuję zanim pójdę do szpitala. Mąż musiał w pierwszy dzień lecieć kupić smoczek, bo synek miał taką silną potrzebę ssania, że albo mogłam godzinami go przy piersi trzymać albo dać mu smoka. I pomogło ;)

Co do wózka, to nie znam tego. Ja mam Roan Marita.

reklama
a te zebra to akurat kocyk hehe, kolderka i wszystko ma takie wzory jak po bokach widac takie czarne.

Teraz mam drugi komplet tez tak uszyty z jasniejszej poscieli. Powiem Wam, ze fajnie cos takiego zrobic, bo wszystkie dzieciece sa jak dla mnie troszke oklepane hehe
neta82- ja tez swego czasu zastanawialam sie nad tym wozkiem, i w koncu sama nie wiem dlaczego z niego zrezygnowalam hehe
karolina1983a- wlasciwie to dobrze zrobilas od razu ze smoczkiem. Moze wlasnie dlatego mnie tak duzo smoczkow odpadlo, bo od razu nie przyzwyczajalam... bylam pewna, ze to na zgryz zle dziala itd, i nie chcialam dawac. Pozniej wlasnie jak sie okazalo, ze calymi dniami wisialby na cycku to probowalam ze smoczkiem, ale to juz bylo za pozno i nie chcial. Jak mial 6 miesiecy to skonczylam dzieki bogu z piersia i wtedy polubil smoczka.
ligotka wlasnie mutsy ma ten minus, ze jest wielki po zlozeniu.. ja mam samochod z duzym bagaznikiem, ale po wsadzeniu wozka no to juz tam prawie nic sie nie da wsadzic. Bardzo mnie to zaskoczylo, bo myslalam, ze moj bagaznik jest pojemny i bez problemu jeszcze cos bede mogla wlozyc. W kazdym razie nawet juz wiekszej torby nie mozna do niego wlozyc;/

A jak rodzicie?:)

Ostatnia edycja:
Do góry