reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

vikiigus ja takie ostatnio kupilam, rzeczywiscie sa słodkie, nie umiem sie doczekac az mala je zalozy, dzwiek wydobywajacy sie nie jest taki ostry wiec mysle ze bedzie zachwycona jak bedzie sobie wierzgac nozkami :D

reklama
zaczęłam też rozglądać się i dopytywać w temacie butelek
podobno do liderów zalicza się dr Brown's

szwagierka sobie chwali i tez zdecydowała się z polecenia

jak kto zainteresowany porównanie cen na nokaucie

butelka antykolkowa dr brown - znajdź i porównaj ceny w Nokaut.pl

i zestawienie produktów tej firmy z allegro

Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

zna kto? słyszał? jakie opinie?

a - i nie wiem czy zwróciłyście uwagę, ale prawdziwa antykolkowa powinna być z tym lejkiem w środku (taki odpowietrzacz) - a często - bynajmniej na allegro - sprzedający piszą antykolkowa - a to jest po prostu zwykła tyle , że ergonomiczna butelka z lepszym rodzajem smoczka

Ostatnia edycja:
Sol wg mnie ta kołyska to tandeta- widziałam na żywo - wygląda jak pojemnik na dziecko z falbanami umieszczony na takim plastikowym kuchennym koszu - bez obrazy jak kto ma , ale dla mnie to wygląda jakby się zaraz rozpaść miało...
a jak jeszcze piszesz, że zostały wycofane to musi cos w tym być - tak prz okazji tematu - sama mam zamiar kupić kołyskę - mimo argumentów przeciw - ale wybrałam 5w1 The First Years - czy ktoś zna rzetelne opinie na ten temat - najlepiej z pierwszej ręki - i właśnie zastanawia mnie jak one wypadają na tle Coneco , bo niestety w naszych sklepach nie są dostępne...

viki - ja się zbieram do zakupu też z tej firmy ale takiej samobujającej - podobno te 3w1 i 5w1 mają dobre recenzje jak szukałam na necie :tak:
Promocja FIRST YEARS Kolyska Lozeczko SAMA KOLYSZE (1300939115) - Aukcje internetowe Allegro
Tylko przeraza mnie fakt czekania tych "do 8 tygodni" na nią :sorry:

ja kołyski na allegro śledzę już od 2 m-cy - i powiem tak - często w opisach tych używanych informują, że w sumie to czekali ponad 9 tygodni - więc warto to wziąć pod uwagę, żeby się nie okazało, że dzidzia w kołysce poleży 2 miesiące tylko...zresztą poczytaj też komentarze sprzedających nowe - często jest wzmianka o dłuższym terminie oczekiwania...:angry:

ja coraz bardziej zastanawiam się nad zakupem używanej właśnie - ale najlepiej jakby była miejscowa, co bym sobie ją dokładnie obejrzała czy stan faktycznie idealny - tylko w tej chwili ta moja używana sprzedawana jest właściwie w cenie nowej :szok:- kiedyś nowe były po ponad 600zł, a teraz są po 300z kawałkiem - ale widzę, że już pojawiają się używane z tego tańszego zakupu....:tak:

a jeśli chodzi o samobujającą - zastanawiałam się nad Kolcraftem - tylko ten kosz na dole kompletnie nie przypadł mi do gustu :-(

Super Kołyska Kolcraft-Samobujająca-Okazja! (1289808325) - Aukcje internetowe Allegro

i tak mam taki pomysł - jeśli kupię już kołyskę, to chyba dorobię falbany do samej ziemi - w sumie może to dziwnie wyglądać w naszym minimalistycznym mieszkaniu - ale dzieci są takie słodkie, że wszystko co ich dotyczy też może być słodkie, czyż nie ;-)

http://www.luxlux.pl/artykul/6363/kolyska_lulla_smith]LuxLux – Ko

reklama
Dziewczyny, mam pytanie dotyczące wózków:
czy skrętne koła (przednie, bo widziałam nawet z opcją, że wszystkie cztery są skrętne), to faktycznie takie udogodnienie?
Bo nas jakoś to nie przekonuje. Wolimy chyba cztery pompowane, nieskrętne, taki klasyk.
Co takie skrętne dają?

Do góry