reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

Kołyski są urocze i bardzo mi się podobają, ale jednak uważam je za mało funkcjonalne - jest to zakup na jakieś 2 miesiące, bo potem dziecku jest za ciasno.
Ja na wyjazdach do rodziny używałam gondoli wózka jako miejsca do spania, a w domu to zawsze w łóżeczku. Wg mnie nie ma co przyzwyczajać dziecka do kołysania, bo potem, jak wyrośnie z kołyski, można sobie nie poradzić.

reklama
ja też jestem za łóżeczkiem, chyba że ktos ma dużo pieniążków i nie liczy ich, to wtedy można zaszaleć, bo są słodkie :))
i co do bujania, to ja swojego małego nie uczyłam tego procederu, bo potem bym miała urwanie głowy, a tak uspokajał się jak go przytuliłam, pogłaskałam, zaśpiewałam... z małą zamierzam podobnie

Ja tez uważam ze kołyska to niepotrzebny wydatek...za te pieniążki wolałabym łóżeczko turystyczne...
Słodkie falbanki to nie moj styl ale oczywiscie szanuje ze komus sie podobaja :-)
Za kolo 8 miesiaca zycia dziecka kupie łóżeczko turystyczne, uwazam ze jest niezastąpione jak dziecko uczy sie wstawac....nie trzaska tak główka po szczebelkach, mozna je szybko poskaładac i zabrac ze soba na wyjazd...Ja byłam zadowolona z tego zakupu...:-)

Macie rację, ze kołyska to taki malutki kaprys i dla tych którzy moga sobie na to pozwolić, ja jestem tylko wyjatkiem, bo mam kołyskę w zestawie do wózka i z tego faktu bardzo się cieszę :-)
Ale prawda tez jest taka, ze jak się kupuje rzeczy markowe, znanych firm, to potem za połowę, a czasem nawet więcej mozna taka kołyskę np. Kolcraft sprzedać.

Ja w końcu zdecydowałam się na kolor ścian w pokoju dla dziecka i nie będzie ani pistacjowego, ani błękitnego lecz ciepły, bezowy :-) ale chyba wykładzinę połozymy jakaś bardziej wyrazista, MOZE.. ;-)
Sama się do siebie uśmiecham, bo czułam, ze skończę na jakimś klasycznym wnętrzu eh
Z naklejek tez zrezygnowałam :-p jedynie z Peticado będę zamawiała dekoracje, co myślicie? nie będzie nudy :-)?

ja dziś zaszalałam z ciuchami. kupiłam dwa mega kartony używanych ciuchów firmowych za 120zł , zwyczajnych ciuchów 45szt za 20 zł i zestaw pościeli z baldachimem i ochraniaczami (błękitna w białe łabędzie ) za 15 zł :-) mój M to chodzi i się krzywi że po co tyle ciuchów .musiałam mu obiecać że więcej już nie kupuje :zawstydzona/y::-p Do końca listopada uspokajam się z zakupami :-D

Super widok takich małych ciuszków:happy:

Macie racje Dziewczynki, ja przemyślałam i uznałam że to chyba niepotrzebny mebel w naszym wypadku, jak juz wspomnialam mamy blisko do sypialni, klasc mala bede w lozeczku ;)
Delfin swietna okazja! a mezowi przelicz ile zaplacilas za sztuke, a nastepnie wyslij go do sklepu gdzie czasem za body trzeba zaplacic 20 - 30zl ;) ja spaceruje czesto po okolicznych ciucholandach i wynajduje okazje, potem jak wchodze do sklepu typu smyk albo 5 - 10 - 15 to ciezko bylo by mi kupic tam cos bez wyrzutow sumienia, troche skapa sie zrobilam hehehe :)

Delfin - to dzisiaj zaszalałaś, ale jak jest okazja kupić coś w dobrej cenie to czemu nie skorzystać tym bardziej że te wszystkie malutkie rzeczy są naprawdę słodziutkie. Mi dziś też udało się wylicytować 3 bluzeczki z krótkim rękawkiem, 3 z długim i 3 pary spodenek za całe 11 zł z przesyłką :-)

Ja kupuje moses basket, lozeczko bedziemy miec w pokoiku dziecka a koszyk w naszej sypialni :-) z takim koszykiem mozna sie przemieszczac po domku
Zastanawiam sie nad tymi

Załączniki

• moses basket.jpg
    moses basket.jpg
    39,8 KB · Wyświetleń: 46
  • moses basket 2.jpg
    moses basket 2.jpg
    34,7 KB · Wyświetleń: 29
  • moses basket JL.jpg
    moses basket JL.jpg
    35,7 KB · Wyświetleń: 35
Sunshine pierwszy pierwszy ! o wiele bardziej mi się podoba i kolorystyka jest uniwersalna, gdyby w przyszłości pojawiła się siostrzyczka dla Twojego synka :-D

reklama
Do góry