reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

dzięki :)

ja też myślę o kołysce z tych samych powodów - i też bardziej podoba mi się 2 - ma też funkcje regulacji wysokości, co myślę, że przyda się nocą - ale ma jeden mankament- jest płytsza niż kolcraft i szkoda że nie ma karuzeli, bo te zabaweczki bywają w troszkę smutnawych kolorach :( a widziałaś którąś na żywo? ja tylko oglądałam w sklepie coneco i jakoś nie przypadła mi do gustu - nogi trochę przypominają takie kuchenne plastikowe koszyki w ramach , a te 2 wydaje mi się, że wyglądają estetyczniej...
a tak z ciekawości- jaki to wózek?

reklama
vikiigus ale sa tam przywieszone zabaweczki, jakoś bardziej mi się podobaja niz te powieszone jak na ścięcie ze smutna mina misie :-p poza tym mozesz zawsze dokupić karuzelę, Fisher Price ma fajne

niestety nie widziałam na zywo, bo to wszystko z US sprowadzaja, a u nas w sklepach, to az przykro patrzeć na te za przeproszeniem tandety, rzadko mozna kupić coś w takim bardziej wyrafinowanym stylu, o takich kolorach.

Ja łózekczko tez będę zamawiała ze stanów, tutaj mi się nic nie podoba w tych sklepach z meblami dla dzieci, a jak jest coś w moim guście, to juz jakieś super snobistyczne salony meblowe z cenami jak z kosmosu :-)

wózek mam ten:
3 in 1 Pram | 3 in 1 Travel System w kolorze Vintage
cena nie jest niska, ale wózek, bardzooo, bardzo mi się podoba i do niego jest wszystko, spacerówka, kołyska, śpiworek, changing bag, przeciwdeszczowa osłona itd. w Image Gallery jest pokazana ta kołyska, super wykonany kazdy szczegół, totalna perfekcja, jestem bardzo zadowolona :-) zreszta Silver Cross to jest bardzo dobra firma, nie robi wózków tak masowo, a do tego nikt w trójmieście takiego nie ma :-)
podobał mi się tez Emmaljunga kremowy w pikowanych skórkach, ale co chwilę w wakcje kogoś z tym wózkiem widziałam, więc w moim przypadku odpada ;-)

Ostatnia edycja:
sprytny ten Twój wózek Soniu :) podoba mi sie jego wielofunkcyjność...niestety - ja nie lubię tego typu podwozia :) od strony wizualnej oczywiście ...ale wybór pochwalam - każdy lubi mieć coś wyjątkowego, a ten na pewno jest;)

tym razem proszę o radę:)
marzy mi się na początek kołyska - coś z poniższych do wyboru

OSTATNIE! KOŁYSKA/ŁÓŻECZKO/pozytywka Kolcraft (1296773194) - Aukcje internetowe Allegro

The First Year 5w1 Kolyska Lozeczko Nosidelko ... (1297767345) - Aukcje internetowe Allegro

ciekawa jestem Waszych opinii w tym temacie :)

a może któraś miała z taką do czynienia - u koleżanki lub osobiście?

my mamy kolyske ale z Oli sie nie sprawdzila zobaczymy jak teraz bedzie

w piersza noc Oli polozylismy do kolyski w naszej sypialni co chwile sie budzila i caly czas byl placz
w druga noc w domu polozylismy ja do lozeczka u siebie w pokoju do 2 w nocy spala, zjadla i dalej poszla spac
teraz tez planuje od razu do lozeczka dac, takze nawet nie wiem czy bede uzywac kolyski, szczegolnie ze na dol mam lozeczko turystyczne

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A ja tak w sumie zerkam na te Wasze pomysły i wiecie coraz czesciej mysle nad zakupem kołyski, co prawda te nowe to spory koszt, myslalam o odkupieniu uzywanej, wiem ze to tylko na jakies 6 miesiecy, wydatek kolo 150zl nie wiem czy to oplacalne, zaznacze ze mieszkamy w mieszkanku, w sumie do sypialni gdzie poczatkowo bedzie stalo lozeczko mam dwa kroki, wiec nie wiem czy to nie strata pieniedzy, co myslicie...
tutaj jest nowa, ale ja chce cos uzywanego ale na pewno w tym stylu
BAJECZNA KOŁYSKA/ŁÓŻECZKO Simplicity od SS (1285735007) - Aukcje internetowe Allegro

mnie się bardziej podoba 2 kołyska :)
też się zastanawiam nad kupnem takiej na dół. mieszkamy w domku- ja z mężem na piętrze, a rodzice na parterze. u nas będzie łóżeczko, ale często siedzę z rodzicami, bo mąż długo pracuje i sama nie wiem czy kupic na dół leżaczek/ bujaczek czy może kołyskę? nie chciałabym żeby zajmowało to dużo miejsca i łatwo można było przeniesc.. no i żeby maleństwu było wygodnie.
a może Wy coś doradzicie kobitki? ;)

Hej.
Ja nie kupowałam kołyski dla maluszka, ale, żeby mieć go przy sobie jak coś gotowałam czy się kąpałam a męża nie było, to mieliśmy w domu dodatkowy wózek, który dostaliśmy od wujka po moich kuzynach.
Świetnie się sparwdził. Wszędzie mogłam nim wjechać no i synkowi było wygodnie.

Teraz ponieważ mamy większe mieszkanko pewnie powtórzymy to samo i przyniesiemy ten wózek z garażu.

Kołyski mi się bardzo podobają, ale z drugiej strony i tak trzeba za chwilę kupować normalne łóżeczko.

Krysiaczek, a może na dole sprawdziło by Wam sie łóżeczko turystyczne? Zawsze można je złożyć i rozłożyć (zajmuje to dosłownie moment) i nie zajmuje dużo miejsca. A jak maluszek będzie starszy to też się przyda.
Moi rozice kupili do siebie do domu takie łóżeczko i teraz jak idziemy do nich to zawsze możemy je rozłożyć i położyć małego spac. No i przy wyjazdach się bardzo przydaje ;)

reklama
kołyski są słodkie, bardzo mi się podobają ale myśle że lepiej będzie od razu kupić łóżeczko bo z kołyski dzidzia za chwilkę wyrośnie a łóżeczko tak czy inaczej trzeba będzie kupić.
jeżeli chodzi o koszt kołyski to nie są one tanie ale jak już kołyska nie będzie potrzebna zawsze można ją sprzedać i napewno część kasy się zwróci

Do góry