reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

ja dziś zaszalałam z ciuchami. kupiłam dwa mega kartony używanych ciuchów firmowych za 120zł , zwyczajnych ciuchów 45szt za 20 zł i zestaw pościeli z baldachimem i ochraniaczami (błękitna w białe łabędzie ) za 15 zł :-) mój M to chodzi i się krzywi że po co tyle ciuchów .musiałam mu obiecać że więcej już nie kupuje :zawstydzona/y::-p Do końca listopada uspokajam się z zakupami :-D

Super widok takich małych ciuszków:happy:

nie składaj obietnic bez pokrycia ;-)

mój pierwszy zestaw ciuszków miał być jedynym...a potem był drugi - potem obietnica , że starczy tym bardziej ,że w spadku od "szwagierki" dostałam niezłą wyprawkę właściwie nówek - a potem znów znalazłam kilka słodkich sukieneczek itd itp - same popatrzcie- nie można się powstrzymać :-)

markowa-dziewczynka-0-6-mies-i1237871219_pliki.jpg

ale ligotka masz rację - w sklepach ceny kosmos, a najgorsze, że czasem to nawet fajne nie jest (widziałam w mothercare okropną szaroróżową sukienkę za prawie 100zł:shocked2:) - a na allegro naprawdę można wypatrzyć ciuszki jak nowe - zresztą jak mają się zużyć jak założone kilka razy (albo wcale!)
i jak mój mąż zauważa, że coś nowego - komentuję , że zapłaciłam za całość tyle co za 1 szt w realu ;-)

reklama
ciesze się że mnie popieracie :-) ciuszków 0-6 m-ce mam wystarczająco , a wręcz myśle czy cioci coś nie wydać bo rodzi w styczniu :-p;-).Nie mam kombinezonu na wyjście ze szpitala czy pierwsze spacery oraz skarpetek,rajstopek. W grudniu chce zamówić AVENT STERYLIZATOR MIKROFALOWY + 4 BUTELKI 0%BRA (1246160437) - Aukcje internetowe Allegro bo uważam że się opłaca. W tym miesiącu nie dam rady bo mamy jeszcze rate do zapłacenia i muszę za miał mamie oddać ( mieszkam w domu jednorodzinnym ). Dzisiaj sobie przejrzałam wszystko i posegregowałam z tymi co wcześniej kupiłam ,już nie mogę się doczekać jak ubiorę w to Naszą Małą Kruszynkę :-)

ja staram się wszystko kupować okazyjnie, czyli po przecenie lub używane ale w stanie bdb. Wózek i fotelik zamierzamy kupić nowy ponieważ przyszła babcia oferuje się że nam połowę dołoży . Ja jak wcześniej pisałam w styczniu zamawiam X-ladrera xa+ fotelik maxi cosi cabrio fix z allegro . Łączny koszt ok 2000zł , my damy połowę więc możemy sobie pozwolić ,ale jak bym sama kupowała to bym wózek używany kupiła a fotelik nowy .

Tak to już jest z naszymi mezczyznami, moj marudzi strasznie jak tylko wspominam o kupnie czegos dla malej, ciagle mu powtarzam ze od nowego roku vat idzie w gore i wszystko bedzie drozsze wiec trzeba sie spieszyc.... poza tym teraz mam czas biegac za okazjami, a potem mala bedzie potrzebowac i bedziemy jechac do sklepu kupic drogie, a kolejna rzecz że ciagle wynajduje cos rozowego a on nie trawi tego koloru i znow marudzi hehehe
A propo wyprawki to dzis brat dostarczyl nam materac, lozeczko juz stoi, dzis szwagier namaluje nam misia, wozek bedzie jakos w grudniu bo czekamy az producent dorzuci kolorystyke ;) a posciel juz wybralam tylko tak jak z dywanem dla malej wstrzymuje sie na razie bo nie wiadomo jak to bedzie z ta praca mojego meza :( za to musze oddach hołd mojej mamusi ktora tak sie przejela ze nie dosc ze ma juz caly kartonik ciuszkow dla malej, wszystko nowiuskie, to jeszcze dla mnie cala wyprawke do szpitala hehe buziaki

ja tez parę fajnych rzeczy na allegro kupiłam, piękne sukieniusie i spodeneczki i też nie mogę się doczekać, aż szkrabiorę w to ubiorę :))
faceci nas nie zrozumieją w tym względzie hehehe

ciesze się że mnie popieracie :-) ciuszków 0-6 m-ce mam wystarczająco , a wręcz myśle czy cioci coś nie wydać bo rodzi w styczniu :-p;-).Nie mam kombinezonu na wyjście ze szpitala czy pierwsze spacery oraz skarpetek,rajstopek. W grudniu chce zamówić AVENT STERYLIZATOR MIKROFALOWY + 4 BUTELKI 0%BRA (1246160437) - Aukcje internetowe Allegro bo uważam że się opłaca. W tym miesiącu nie dam rady bo mamy jeszcze rate do zapłacenia i muszę za miał mamie oddać ( mieszkam w domu jednorodzinnym ). Dzisiaj sobie przejrzałam wszystko i posegregowałam z tymi co wcześniej kupiłam ,już nie mogę się doczekać jak ubiorę w to Naszą Małą Kruszynkę :-)

ja staram się wszystko kupować okazyjnie, czyli po przecenie lub używane ale w stanie bdb. Wózek i fotelik zamierzamy kupić nowy ponieważ przyszła babcia oferuje się że nam połowę dołoży . Ja jak wcześniej pisałam w styczniu zamawiam X-ladrera xa+ fotelik maxi cosi cabrio fix z allegro . Łączny koszt ok 2000zł , my damy połowę więc możemy sobie pozwolić ,ale jak bym sama kupowała to bym wózek używany kupiła a fotelik nowy .

Kupiłam już taki sterylizator na giełdzie naszego forum :)
Ciuszków mam już tyle, że mi się w szafie nie chcą mieścić.
Dziś na allegro wylicytowałam używane łóżeczko z szufladą + gratis materac, przewijak, ochraniacz na szczebelki, 2 prześcieradła i wanienka z Ikei za zawrotną kwotę 91zł (za cały zestaw oczywiście):D Łóżeczko planowałam kupić nowe, ale było akurat takie jakie chciałam kupić, więc nie mogłam się oprzeć :)
Za to wózek i fotelik na pewno kupimy nowe :)

Tab, pewnie jesteś na bieżąco (a ja miałam takie tyły), ale mamy nowy sklep dla dzieci: na Dąbrowskiego, Smykoland czy jakoś tak. Dziś kupiłam tam zestaw butelek Tommee Tippee - normalnie 69 zł, ale do końca listopada rabat 10% na wszystko. A jest jego dużo. Jak już będzimy mieli gotowy pokoik, to ruszamy na mega polowanie ;-).

Tab, pewnie jesteś na bieżąco (a ja miałam takie tyły), ale mamy nowy sklep dla dzieci: na Dąbrowskiego, Smykoland czy jakoś tak. Dziś kupiłam tam zestaw butelek Tommee Tippee - normalnie 69 zł, ale do końca listopada rabat 10% na wszystko. A jest jego dużo. Jak już będzimy mieli gotowy pokoik, to ruszamy na mega polowanie ;-).

Jakiś czas temu miałam w skrzynce ulotkę z tego sklepu, ale jeszcze się nie wybrałam, tylko wersję internetową sobie obejrzałam. Muszę kiedyś się przejechać i zobaczyć, ale aż się boję wchodzić do takich sklepów w obawie przed bankructwem :)
Jest jeszcze jeden nowy sklep - "Świat Dziecka" przy Dziewulskiego 39, gdzieś przy Niesiołowskiego, ale tam się też jeszcze nie wybrałam. Od nich dostałam zaproszenie na nk, http://nk.pl/profile/36480567, na razie nie zaakceptowałam, bo nie zbieram fikcyjnych znajomych, ale teraz widzę, że dla znajomych z nk jest do końca listopada rabat 5% za zakupy powyżej 100zł, więc może i to zaproszenie przyjmę jak już się będę tam wybierała ;)

reklama
Do góry