reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

Jedna z moich znajomych nauczyła się bez problemu wiązania chusty z instrukcji do niej dołączonej i jest z tej chusty bardzo zadowolona. Ja też chyba się na chustę zdecyduję. Ostatnio mój mąż zobaczył właśnie u tej znajomej pierwszy raz dzidziusia w chuście i też się zachwycił, i stwierdził, że on też coś takiego chce i będzie nosił dziecko :)
A tak z innej beczki - kiedyś będąc gdzieś wysoko w Tatrach spotkałam tatusia łażącego po górach z maleńkim dzieckiem, w chuście właśnie :)

To były Rysy, w drodze do schroniska po słowackiej stronie:-):-):-):-):-):-) Pan sobie wchodził wysoko w górach z małym dzieckiem, którego nawet nie było widać w tej chuście.

co do pieluch to mi koleżanki mówiły że pampersy pampersa uczulaja a np. huggisy i beella są ok - spróbujemy zobaczymy;) Co do kupowania rzeczy to uważam tak samo jak sonia, najlepiej kupować co chwilke coś fajnego bo potem to nie zawsze można kupić fajne rzeczy.

W pampersach uczula wkład aloesowy, kiedyś go nie było, wprowadzili jakiś czas temu, ale nie uczula wszystkie dzieci tylko te wrażliwsze bądź alergiczne a nie każde dziecko jest alergikiem.
Zresztą jest teraz tyle pieluch na rynku, ze mozna wypróbować to co komu pasuje.
Z tego co wiem to huggiesy newborny są mniejsze od pampersów i przy urodzeniu są lepsze pod tym kątem na przykład.

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny, nie kłóćcie się, bo się robi niefajnie na forum
każda z nas wyraża tylko swoją opinię, nikt nikomu nic nie narzuca ani w kupowaniu czegokolwiek ani w wychowaniu dzieci
a opinię innych fajnie poznać, bo przeca po to między innymi jest to nasze forum :)
także dawać łapki na zgodę i nie dąsać na siebie :)

clauditka fajne te kocyki, widzialam juz kilka roznych opcji do wyboru do koloru.
I tak sobie mysle ze fajnie by bylo zasugerowac cos takiego komus z rodzinki juz po porodzie,niech sie domysla ze do dziecka nie przychodzi sie z pustymi rekami:-p

a dziewczyny co myślicie nad takim kocykiem kocyk koc kocyki z super mięciutkiego materiału (1248003084) - Aukcje internetowe Allegro
myśle że to będzie bardzo fajna pamiątka dla maluszka,bo można wpisać imię i dzień narodzin , wage i wogóle co sobie zażyczymy, ale widziałam kiedys ciutkie ładniejsze, mam nadzieje że w lutym będą , bo mam ochote na taki zakup:-)

dardzo fajna pamiatka

ja takie cos kupilam Oli z data urodzenia, godizna, waga i wzrost, wisi u niej w pokoju, zostanei jako pamiatka, teraz tez mam zamiar to zrobic

baby tile.jpg

hey dziewczyny, wlasnie kupilismy z chrisem wozek, Firma iCandy model peach :-) musimy tylko wybrac kolor ...chyba czarno siwy wezniemy bo wygladal najladniej. Naprawde super wozek, lekki , latwo sie prowadzi, w spacerowej wersji dziecko moze siedziec zwrocone do ciebie albo mozna odwrocic.

Wklejam wszystkie kolorki....choc my mamy miec chlopca , czerwony odpada :-D

Załączniki

• icandy black.jpg
    icandy black.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 34
  • iCandy black1.jpg
    iCandy black1.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 25
  • iCandy blue.jpg
    iCandy blue.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 29
  • iCandy red.jpg
    iCandy red.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 26
  • peach-pushchair-montage.jpg
    peach-pushchair-montage.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 29
Polis jakos nie widze chrisa z czerwonym wozkiem :-) wg niego czarny z siwym wyglada Posh ;-)w sumie zdjecia nie oddaja tego jak one w rzeczywistosci wygladaja. Przyznam ze wozek jest lekki i bardzo latwo sie nim manewruje. My jestesmy bardzo zadowoleni;-)
Mozna obejrzec video ktore pokazuje jakie sa mozliwosci wozka
iCandy UK - Video tutorials of iCandy award winning pushchairs and strollers

peach stroller lub peach carrycot to samo video

reklama
Do góry