reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

reklama
Ewuśka piękana ta pościel, ale cena powalająca. Ja kupiłam coś w stylu Delfin_ona (tylko ochraniacz zaokrąglony) koło 50zł a super się sprawdziło, kolory trwałe jakość dobra, jak odnajdę sprzedawcę to wam podam.

Ja docelowo mam dwa komplety pościeli 90x120, dwa prześcieradła frotte na gumce, ochraniacz na łózeczko, falbankę pod prześcieradło i rożek z usztywnieniem kokosowym o dziwo dokupiony w tym samym wzorze. I to spokojnie wystarczy.
Na narodziny synka miałam przygotowany komplet z ochraniaczem (ale samą kołderkę i podusię dokupywałam później).
Podusia na początek i tak nie jest potrzebna, a zamiast kołderki zawijałam małego w rożek.
Fajny jest też ten organizer na pieluchy i inne drobiazgi, ale ostatecznie z niego zrezygnowałam, baldachim odradziła mi koleżanka, że to zbiorowisko kurzu i alergii, choć ładnie wygląda i czasem się jednak przydaje, aby np odizolować dziecko od przeciągów, nieszczelnego okna, moskitiera na zimę całkowicie zbędna.

Ostatnia edycja:
aaa to zmienia postać rzeczy, nie wiedziałam Ewuśka, ze będzie dziewuszka
hmmm to poszperaj jeszcze, bo ja czasem widziałam takie piękne zestawy dla dziewczynek, ze załowałam, ze u mnie będzie synek ;-):zawstydzona/y::-p
dla chłopców to same jakieś piłki, samoloty, samochody itd :dry:

mnie sie podoba ta pierwsza, i chyba o takiej pomysle, ale jednak zalezalo by mi jeszcze na przyborniku i rozku, no i bede sie starac szukac tam gdzie uszyja mi taki sam przewijak i zaslonki, ale tez nie chce dac za to 450 zl myslalam o gora 300 :) a propo kolorow to mi sie zolte podobaja bardzo, co do moskitiery to zgadzam sie calkowicie, zupelnie zbedna, niestety jest niewiel kompletow bez niej, poza tym oczywiscie uszyje mi mama kilka kompletow na zmiane, jeden material juz mam ;) czekam na dalsze propozycje, ja tez szukam wiec podrzuce jak cos znajde, a pytam tez o jakies sprawdzone, bo bratankowi zamowilam za 300 zl ale jakos materialu kiepska :( buziaczki

sunshine a tutaj mi się wydaja zywe kolory:
Luksusowa GEENNY POSCIEL do lozeczka ROZNE 13 el. (1267842384) - Aukcje internetowe Allegro

ja mam cały dom mam w bieli i kremach oprócz mebli, więc moze dla kogoś być mdło i zbyt klasycznie, ale tak lubię i dobrze się czuję, gdy czasami się skusiłam na np poduszki dekoracyjne o mocnych kolorach, to szybko znikały w piwnicy i wracałam do bieli ;-)

ale myślę, ze od zywych kolorów dziecko nie jest nadmiernie pobudzone :-p
wręcz lepiej je widzi i ma ciekawiej gdy lezy w łózeczku, wolniej się nudzi dzięki czemu później woła mamę :-D

Ostatnia edycja:
Sonia Ja w sumie za bardzo jeszcze nie przegladalam poscieli :) choc nawet te zywe kolorki wydaja mi sie troche mdle , nie wiem moze te laczenia nie pasuja..cos mi nie pasuje :nerd:
My bedziemy miec chyba biale mebelki...choc nie jestem przekonana...mojemu Ch ubzdural sie bialy i kolorowe dodatki

Jezeli chodzi o dom to mi tez sie podoba biel i beze..zdecydowalismy sie jednak na czarne w duzym pokoju ze wzgledu na praktyczosc . Wydaje mi sie ze jak bedziemy miec dzieci , plus goscie odwiedzajacy i ta biel zamienilaby sie w szary ...choc jak ty sonia wole te kolorki ...w sumie w sypialni mamy biale meble w kuchni kremowe czy magnolia, w drugiej sypialni mamy bialy z brazem

szukam dalej :-)

Ostatnia edycja:
Jak bedziemy miec biale mebelki to nawet podoba mi ta posciel...fajna dla chlopca..dla dziewczynki zreszta tez :) fakt kolorki mdle ale z bialymi meblami chyba ladnie sie beda komponowac:-)

Załączniki

• bed set4.jpg
    bed set4.jpg
    9,5 KB · Wyświetleń: 19
  • bed set2.jpg
    bed set2.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 25
  • bed set.jpg
    bed set.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 22
  • bed set3.jpg
    bed set3.jpg
    13,9 KB · Wyświetleń: 20
  • baby set1.jpg
    baby set1.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 25
sunshine a u Ciebie będzie synek?
bo ja się ciągle zastanawiam, czy białe meble będą dobre dla chłopca, czy lepiej ciemne drewno
z białym kolorem jest to fajne, ze mozna kupować meble z róznych kolekcji a i tak będzie pasować

boję się właśnie, ze białe mebelki będą zbyt zniewieściałe dla małego męzczyzny, szczególnie, ze kupuję łózeczko które rośnie z dzieckiem, dla niemowlaka biały jest ok, ale nie wiem czy będzie się podobał 4 latkowi
zato ciemne drewno będzie pewnie mnie wkurzać i przytłaczać :rofl2:

więc albo meble ciemny braz + błękitne ściany
albo białe meble + pistacjowe ściany
tak jak tutaj:
(Safari Wild at PoshTots)
przedstawiony tu styl safari w tym zestawieniu tez mi się podoba ;-)

wiem, ze mój dylemat jest mało powazny, ale naprawdę nie mogę się pierwszy raz w zyciu chyba tak długo zdecydować

napiłabym się lampki czerwonego wina :-)
pół roku abstynencji i jeszcze spokojnie kolejne pół, ach!

reklama
Do góry